Ktos z was mial do czynienia z namiotami Marmota ? Chodzi mi glownie o model Limelight 3p.
Do czynienia nie. Ale tu jest dość dokładny opis:http://onthebike.pl/namiot/
Opis niezły, ale wersji 2p, a pytanie było o 3p.Ja również jestem ciekaw wrażeń użytkowników wersji 3p bo właśnie się przymierzam do zakupu - chyba że jest inny namiot z aluminiowym stelażem, podwieszaną sypialnią, dwoma wejściami i dwoma przedsionkami który jest dostępny w Polsce i dobrze się sprawdza "w boju" A jeśli Marmot, to skąd go wziąć? W Stanach jest za ok. $210-250, ale do tego dochodzą dwa problemy:1. Koszt i organizacja przesyłki - ok. $50 za kuriera albo ściąganie przez jakiś PolAmer - nie mam pojęcia (jeszcze) jak to wygląda w praktyce, trzeba doczytać2. Cło i VAT - może się tak zdarzyć, że po ściągnięciu do Polski sprzęt będzie czekał na uiszczenie stosownych opłat w nieznanej mi wysokości - ile tego może być, jakby co?
/.../do tego przesyłka Polamerem ok $25. Obyło się bez opłat celnych, trochę rzeczy już Polamerem ściągałem, nigdy nie oclili, zresztą patrząc tylko na to, dobrze jest sprowadzać przez nich ze względu na małą szansę oclenia (mają własną agencję), choć szansa jest zawsze.
Dla siebie kupujesz? Dokąd się z nim wybierasz?
Ja również jestem ciekaw wrażeń użytkowników wersji 3p bo właśnie się przymierzam do zakupu - chyba że jest inny namiot z aluminiowym stelażem, podwieszaną sypialnią, dwoma wejściami i dwoma przedsionkami który jest dostępny w Polsce i dobrze się sprawdza "w boju"