Autor Wątek: Góry nieznane  (Przeczytany 2571 razy)

Offline barttek5

• Miasto:
  • Na forum od: 28.01.2012
Góry nieznane
« 28 Sty 2012, 23:32 »
Serdecznie zapraszam w wirtualna podróż w zapomniane zakątki Małopolski, może komuś się spodoba i nas odwiedzi... Nawiązując do tematyki Beskid Makowski jest poprzeszywany licznymi ścieżkami i trasami rowerowymi dla początkujących i średniozaawansowanych, oferując piękne widoki w połączeniu z frajdą pokonywania trasy na dwóch kółkach :)

Offline Kobieta Bu

• Określać znaczy ograniczać
  • Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 04.02.2012
Odp: Góry nieznane
« 4 Lut 2012, 22:05 »
Będę w Beskidach w sierpniu na obozie wędrownym  :wink: . Góry są fantastyczne.
To tutaj można mnie znaleźć:

www.bukaczmarek.blogspot.com

Offline barttek5

• Miasto:
« 12 Lut 2012, 22:05 »
Będę w Beskidach w sierpniu na obozie wędrownym  :wink: . Góry są fantastyczne.
  Zapraszam w moje strony, dużo tras rowerowych: łatwych i trudnych, choć dla profesjonalistów pewnie łatwych, no i w pobliżu Babia Góra, Police tam dają już wycisk :)

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 12 Lut 2012, 22:22 »
Fajnie, witamy na forum ;)

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 12 Lut 2012, 22:31 »
Police tam dają już wycisk

Police to koło Szczecina raczej i swoimi zakładami chemicznymi dają wycisk środowisku ;)
A z Diablaka przez Krowiarki to można dotrzeć na górę, która nazywa się Polica  :icon_idea:
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline miki150

• Użytkownik forum
« 12 Lut 2012, 22:36 »
Polica, fajna górka, spałem tam zeszłej zimy  :D

Offline barttek5

• Miasto:
« 14 Lut 2012, 07:58 »
Całe życie myślałem że Polica, ale ostatnio dowiedziałem że jednak się zowie "Police" ; )

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 14 Lut 2012, 08:22 »
Chyba jednak zowie się Polica ;)

http://pl.wikipedia.org/wiki/Polica

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
« 14 Lut 2012, 12:23 »
Dokładnie, Police, to miasto,w zachodniopomorskim, niedaleko Szczecina :)

Offline barttek5

• Miasto:
« 14 Lut 2012, 20:43 »
No nic to dam wiary Viki, choć na mapie z której korzystam są "Police" ale tak to już u nas jest że niektóre góry mają po kilka nazw i jeszcze w różnych formach, zależy z której strony danej góry się pochodzi :)

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
« 14 Lut 2012, 21:09 »
Kiedyś w zamierzchłych czasach miałem przewodnik po tej grupie górskiej i miał on tytuł "Pasmo Polic"
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline barttek5

• Miasto:
« 14 Lut 2012, 22:09 »
Chyba że to Pasmo "Polic" a najwyższym szczytem jest Polica i być może zagadka rozwiązana :)

Offline miki150

• Użytkownik forum
« 14 Lut 2012, 22:41 »
Polica (1369 m n.p.m.) – szczyt górski w Beskidzie Żywieckim, na północny wschód od Babiej Góry, w Paśmie Polic. Nazwa lokalna Police.

Dz. dob.

« Ostatnia zmiana: 14 Lut 2012, 22:47 miki150 »

Offline barttek5

• Miasto:
« 14 Lut 2012, 23:28 »
I wszystko jasne ;)

Offline barttek5

• Miasto:
« 21 Lut 2012, 21:29 »
Aby mój post nie był zbyt suchy jeśli chodzi o tematykę forum zredagowałem kilka tras z których m.in. pochodzą niektóre zdjęcia ;) Mogą być one z łatwością modyfikowane, przedłużane bądź skracane, ale chciałem jakiś ogólny zarys podać :) 

1. Maków stacja PKP – Plac Partyzantów – ul. Orkana – ul. Sprtowa – za mostem na Skawie w prawo drogą asfaltową – oś. Za Wodą – oś. Cyganówka – oś. Burdylówka – zjazd do Suchej Beskidzkiej (ul. Nad Skawą) – u. Piłsudskiego – Rynek (Karczma Rzym) – ul. Zamkowa ( park, muzeum, zamek Tarnowskich – „Mały Wawel” w którym mieści się Punkt Informacji Turystycznej, restauracja, hotel, a także siedziba uczelni do której uczęszczam ;-) ) – ul. Zamkowa – skręt w prawo do głównej drogi 28 – powrót do centrum Makowa .

2. Maków stacja PKP – Plac Partyzantów – ul. Orkana – ul. Sprtowa – Grzechynia – za Zespołem Szkół przy rozwidleniu dróg skręt w lewo (główna droga) – Nowakówka – Grzechynia Polana – Grzechynia Bielasy: skręt w prawo – (Zalas – Zawoja Gołynie – dojazd do głównej drogi [957] do Zawoi Centrum lub powrót do Makowa); skręt w lewo – (  Zawoja Przysłop – /można podjechać do elektrowni wiatrowej oraz klasztoru „Na Zakamieniu” jednak przy klasztorze kończy się szlak rowerowy i konieczny jest powrót do Zawoi Przysłop/ - zjazd do Zawoi Górnej główną drogą lub do Zawoi Centrum jadąc wzdłuż czerwonego szlaku – dojazd do głównej drogi [957] – Zawoja Centrum lub powrót do Makowa.

3. Maków stacja PKP – Plac Partyzantów – ul. Orkana – ul. Sprtowa – Grzechynia – za Zespołem Szkół przy rozwidleniu dróg skręt w prawo – Grzechynia Marchla – Grzechynia Drwalówka – niebieski szlak pieszy: w prawo powrót do Makowa; w lewo dojście do czerwonego szlaku: w prawo zjazd do Suchej Beskidzkiej; w lewo podjazd pod Magurkę a dalej zjazd do Zawoi Przysłop.

4.Maków stacja PKP – ul. Kolejowa – w lewo ul. 3 Maja – Rynek – ul. Kościelna (Sanktuarium maryjne p.w. Przemieniania Pańskiego ) – „serpentyny” – oś. Makowska Góra – zielonym szlakiem zjazd do Budzowa – oś. Wartówka – skręt w prawo do Jachówki  - za szkołą i kościołem skręt w prawo – powrót do oś. Makowska Góra – zjazd do Makowa.

5. .Maków stacja PKP – ul. Kolejowa – w lewo ul. 3 Maja – Rynek – ul. Kościelna (Sanktuarium maryjne p.w. Przemieniania Pańskiego ) – „serpentyny” – oś. Makowska Góra, skręt w prawo – oś. Zagrody – oś. Gieraty – oś. Bryndzówka – oś. Jurki, skręt w prawo – zjazd do Makowa /początkowo droga dość wyboista ale przejezdna ;-)

6. Al. Tysiąclecia - na skrzyżowaniu w prawo – ul. Moniuszki – skręt w lewo: ul. Widokowa – i dalej żółtym szlakiem prowadzącym na Koskową Górę – Góra Stańkówka – Ostrysz – Góra Zarębska – Koskowa Góra – niebieski szlak (na płd) – zjazd do Żarnówki – zjazd do Makowa – ul. Głowackiego – powrót do centrum.

7. .Maków stacja PKP – ul. Kolejowa – w lewo ul. 3 Maja – Rynek – ul. Kościelna (Sanktuarium maryjne p.w. Przemieniania Pańskiego ) – „serpentyny” – oś. Makowska Góra, skręt w lewo, czarny szlak – dojście do niebieskiego szlaku – pomnik ofiar Zagórza – Borysówka – oś. Polana – Maków Dolny – na skrzyżowaniu z drogą główną [28] prosto – most na Skawie – króciutki podjazd pod Zarębki – w prawo: dojazd do Suchej; w lewo – Cyganówka – oś. Za Wodą – na skrzyżowaniu z drogą główną do Grzechyni w lewo – most na Skwie – ul. Sportowa – powrót do Makowa.

Tagi: małopolskie 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum