Cytat: rodert w 31 Sty 2012, 22:01W najtańszych Trekach koła są na wolnobiegu, w tym zapewne też. A co za tym idzie nie nadają się do wożenia bagażu.A co to za dziwactwo?! Co ma wolnobieg do bagażu?! Chodzi Ci o tę legendarną pękającą ośkę w tylnej piaście? Bez przesady! Może jest to pewne drobne przeciwwskazanie, ale powiedzieć, że "nie nadaje się do wożenia bagażu" to gorzej, niżbyś powiedział, że lemondka nie nadaje się do jazdy pod górkę
W najtańszych Trekach koła są na wolnobiegu, w tym zapewne też. A co za tym idzie nie nadają się do wożenia bagażu.
Co ma wolnobieg do bagażu?! Chodzi Ci o tę legendarną pękającą ośkę w tylnej piaście?
Pękająca ośka też wydawała mi się jakąś ostatecznością, aż jej nie uświadczyłem 100 km od Lyonu.
A wie ktoś może czy takie ośki mają zwykle uniwersalny wymiar i skok gwintów? Czy kupiwszy jakąś zapasową mogę być pewny że wejdą na nią konusy i nakrętki ze starej?
Czy może mi ktoś wyjaśnić teorię pętających osiek
Piastom z bębenkiem z kolei praktycznie nie zdaża się pękanie, także moim zdaniem warto tu doinwestować, tym bardziej że wymiana na kasetę 7 biegową się nie będzie wązać z dużymi kosztami