ale w czymś trzeba przechowywać wodę do mycia się i gotowania.
Poza tym kilka butelek z wodą łatwiej rozlokować po uczestnikach niż 15 kg wór wody
dziennie planujemy robić 100km. Myślę że będzie to optymalny i realny dystans, biorąc pod uwagę długość dnia, którą chcemy możliwie wykorzystać i naszą zaprawę.
Cytat: Krajcar w 5 Lut 2012, 18:54dziennie planujemy robić 100km. Myślę że będzie to optymalny i realny dystans, biorąc pod uwagę długość dnia, którą chcemy możliwie wykorzystać i naszą zaprawę. To dużo. W sierpniu dzień nie jest już tak bardzo długi, a w Europie przeważają zachodnie wiatry.
wstając codziennie o 8 rano, wyjeżdżając o 9
Cytat: Krajcar w 10 Lut 2012, 19:46wstając codziennie o 8 rano, wyjeżdżając o 9Ten fragment zahacza o niemożliwość. Tzn. to da się zrobić, ale wymaga przeogromnej dyscypliny. Jeśli chcecie wyjechać o 9, proponuję wstawać ok. 7. No chyba że nie jadacie śniadań i śpicie w płachtach biwakowych.
myślę, że w pół godziny dałoby się złożyć kilka namiotów i zrobić porządny, choć niewykwintny, obiad
wstając codziennie o 8 rano, wyjeżdżając o 9 nie damy rady zrobić setki w 11 godzin? zakładając 3 godziny odpoczynku w ciągu dnia, zostaje 8 godzin ciągłej jazdy. Przy średniej prędkości 13 km/h zrobimy setkę (a nawet 104), nie wysilając się zbytnio i nie kręcąc średniej
Czy złożenie namiotu w pół godziny i zjedzenie śniadania w drugie pół to jakiś nieosiągalny wynik? myślę, że w pół godziny dałoby się złożyć kilka namiotów i zrobić porządny, choć niewykwintny, obiad
. Ci co Ci polecają sandały wychodzą ze słusznego założenia, że dobry deszcz pełnym butom też da radę, a sandały prędzej wyschną.Jeżeli nie masz jakichś innych przeciwwskazań do sandałów to radzę posłuchać.