No nie ukrywam, że już doczekać się nie mogę na ten wyjazd. Wybierając GC nie miałem ani chwili wątpliwości, że właśnie ta wyspa leży mi najbardziej. Moje wypady będą miały inny charakter, będę kwaterował w Playa del Ingels i stamtąd zamierzam wyruszać na kilkugodzinne wyjazdy. Wyjazd jest rodzinny więc siłą rzeczy część czasu trzeba poświęcić na inne rozrywki.
Jakieś traski już tam wstępnie zaplanowałem ale nie ukrywam, że mój początkowy zapał został mocno ostudzony. Chociaż wyspa nie jest duża to pokręcone drogi mocno naciągają kilometry i robią się duże dystanse. Wobec powyższego musiałem wprowadzić pewne obostrzenia, a jak będzie w rzeczywistości to się dopiero okaże na miejscu. W związku z tym, że chcę zobaczyć jak najwięcej, a by tam dotrzeć z południa wyspy muszę pokonać sporo kilometrów i dużo podjazdów myślę poruszać się w większości drogami utwardzonymi z pewnymi epizodami terenowymi. Wybrałem rower MTB, który pewnie spowolni mnie trochę ale pozwoli właśnie na wjazd w miejsca niedostępne dla innych rowerów. Póki co to wszystko tylko plany bo różnie może być, w razie czego na miejscu będzie robiło się modyfikacje.