Olej silnikowy również tylko dolewacie, zamiast zlać stary i zastąpić nowym?
W tradycyjnej skrzyni biegów (manualnej), nie wymienia się go zwykle nigdy.Jakbyś chciał ponownie nasmarować łańcuch w środku, to musiałbyś użyć czegoś równie dobrze penetrującego, co benzyna.
Swoją drogą - ciekawe, jaki sprzęt mają (pół)zawodowcy? W sumie może być tak, że po każdym wyścigu wszystko w napędzie jest z zasady do wymiany...
Jakbyś chciał ponownie nasmarować łańcuch w środku, to musiałbyś użyć czegoś równie dobrze penetrującego, co benzyna.
/.../ szlaufa, /.../
Cytat: qbotcenko w 12 Cze 2019, 13:06/.../ szlaufa, /.../Czy szlauf = szlauch, el. wąż ogr. [celem zrozumienia opisu]?
Na dłuższych wyprawach chyba nikt się w żadne benzyny nie bawi, a łańcuchy wytrzymują.
/.../Ja, u nas się godo szlauf
Co do benzynki na wyprawach, można napisać "nikt normalny", jeśli się tak uważa. Bo "nikt" znajduje kontrprzykład w mojej nieskromnej osobie
Cytat: qbotcenko w 12 Cze 2019, 21:01/.../Ja, u nas się godo szlauf Osobliwe /niem. merkwürdig/. Od szlaufy /niem. Schlaufe/?@365Czy? db. rozumiem - przy o,7 mm, tj. maks. 4 tys., zapinasz 2gi, na tej kasecie ostatni łańcuch (kaseta, 2 łańcuchy, tarcza/?/ wytrzymują tak do 7 tys). Merci.
Osobliwe /niem. merkwürdig/. Od szlaufy /niem. Schlaufe/?