/.../Za to /.../
Mam uszkodzone dwa ogniwa w łańcuchu 9rz. szerokość 5,1mm, zdobylem ogniwa o szerokości 5,3mm, będzie działać, czy te 0,2 mm będzie przeszkadzać?
A jeszcze większe znaczenie ma w jakich warunkach pogodowych się jeździ, generalnie latem zużycie jest sporo mniejsze niż wiosną, jesienią, a tym bardziej zimą.
Objadę jeszcze kolejnych 7-8 tys... Jest możliwość oceny zużycia zębów? Na Tiagrze wymieniłem wszystko co 12-15 tysięcy, jeżdżąc na jednym łańcuchu z tej grupy.
No to takie pytanie - po jakim mniej więcej przebiegu należałoby się spodziewać zużycia zębatek na korbie 105? Mam przejechane obecnie około 9 tysięcy, jazda na dwa łańcuchy. Na wiosnę chcę zmienić napęd i zastanawiam się, czy będzie też konieczna wymiana korby ew. samych zębatek.Szacunkowo będzie to 12-13 tys przebiegu. Objadę jeszcze kolejnych 7-8 tys na nowej kasecie i nowym, dobrym jakościowo łańcuchu? Jest możliwość oceny zużycia zębów? Na Tiagrze wymieniłem wszystko co 12-15 tysięcy, jeżdżąc na jednym łańcuchu z tej grupy.
Moim zdaniem warto jeździć na więcej niż jeden łańcuch. Ja w momencie, gdy uznaję, że łańcuch jest wyciągnięty wymieniam po prostu na inny.