właśnie mam dylemat czy brać KMC X11 czy KMC E11. ten drugi niby ma mocniejszą konstrukcję pod większe obciążenia (na zdjęciach piny wyglądają na grubsze) ale czy to ma przełożenie na rozciąganie się łańcucha?
ps. poza tym uważam że na allegro większość tanich (supercena) łańcuchów to podróby
Kupienie w tej chwili Ultegry 11x34 11 rzędowej to cud
W tej chwili mam aktywych 8 łańcuchów (KMC X9) i 3 komplety kół.Wszystko jest w ruchu, rotuje
Cytat: MaciekK w 7 Maj 2024, 20:33Kupienie w tej chwili Ultegry 11x34 11 rzędowej to cudOd ręki:Shimano CS-HG800 11-speed Cassette 11-34Często przychodzi szybciej niż ze sklepów w Polsce. Zwykle jest taniej, no i większa szansa na oryginał.
W tej chwili mam aktywych 8 łańcuchów (KMC X9) i 3 komplety kół. Wszystko jest w ruchu, rotuje
Wróciłem do KMC, który mam (już-po zmianie oryginalnego Sh w szosie) we wszytkich rowerach i te na 4000 km spokojnie wystarczają.
Cytat: poziom w 8 Maj 2024, 09:59Wróciłem do KMC, który mam (już-po zmianie oryginalnego Sh w szosie) we wszytkich rowerach i te na 4000 km spokojnie wystarczają.Tyle to w gravelu wytrzymuje (własciwie to nawet ponad 5000 km) łańcuch Ultegry.
a tymczasem pasek ponad 30k i nadal ja nowy