Autor Wątek: Dzieńdobrywieczór!  (Przeczytany 1653 razy)

Offline Mężczyzna renifer

• Miasto: w polu i w lesie
  • Na forum od: 22.01.2012
Dzieńdobrywieczór!
« 5 Lut 2012, 20:19 »
Dzieńdobrywieczór!,w zależności co tam u kogo za oknem. Już ponad sześćdziesiąt lat mocuję się z tym światem. Tak konkretnie na rowerze http://static.panoramio.com/photos/original/27830619.jpg , http://static.panoramio.com/photos/original/12207503.jpg zacząłem jeździć, gdy zostałem bezrobotny. Za ostatnie pieniądze kupiłem sposób na życie (2005 r.). Uprawiam włóczęgostwo leśne. Jak wchodzę do lasu czuję się jak w świątyni. Lubię to uczucie. Po jakimś czasie zespalam się z przyrodą i to pozwala mi zapominać o codzienności. Jestem samotnikiem, przez lata zajmowała mnie fotografia przyrodnicza, nie jest to dyscyplina stadna i tak mi zostało. Od jakiegoś czasu jestem w posiadaniu działki pod Warszawą (Siestrzeń, ul. Klonowa 16,  52°3'30.744"N, 20°43'46.92"E; 52.05854°N, 20.72970°E; tel. mob. 793247174
http://mapa.targeo.pl/Palio_16_HL_16v,18,20.72964,52.05854?l=5e0b763c5b459324  ). Przebywam tam od marca do Listopada. Jest to moja baza wypadowa. Jeżdżę w koło, jak pies na łańcuchu. Jakby ktoś kiedyś miał, czuł taką potrzebę zapraszam. Ubita ziemia pod namiot jest. Dla niewybrednych znajdzie się i miejsce pod dachem. Zimnej wody nie odmówię. Po okolicy oprowadzę. Wiatru w plecy życzę.

http://www.panoramio.com/user/950150
http://www.national-geographic.pl/uzytkownik/reniferman/
https://skydrive.live.com/?cid=19acf7134f7776da#cid=19ACF7134F7776DA&id=19ACF7134F7776DA%21677
Jeśli ty dasz mi trochę - ja dam ci dużo!
Jeśli ty dasz mi dużo - ja dam ci dużo więcej!
Jeśli ty dasz mi wszystko - ja też dam ci wszystko!

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
Odp: Dzieńdobrywieczór!
« 5 Lut 2012, 20:37 »
Witam i pozdrawiam nie z Mazur ;)

Czym fotografujesz? :)

Offline Mężczyzna matematołek

• Miasto: Grudziądz
  • Na forum od: 11.08.2011
    • Grudziądzka Strona Rowerowa
« 5 Lut 2012, 20:59 »
Uprawiam włóczęgostwo leśne. Jak wchodzę do lasu czuję się jak w świątyni. Lubię to uczucie. Po jakimś czasie zespalam się z przyrodą i to pozwala mi zapominać o codzienności.

Mam identycznie, ale z resztą gorzej. czasem mi dobrze w samotności, a czasem jakoś brak mi stada. Ciężko mi znaleźć ludzi o podobnym rowerowaniu jak moje. Ludzie ciągną na asfalt, a dla mnie to zło konieczne. Jak jadę asfaltówką, to kusi mnie każda leśna ścieżka. Miałem kiedyś jednego takiego kompana, co czuł podobnie, ale rzucił się w wir pracy a ja czuję zew...

Pozdrawiam i witam serdecznie :)

« 5 Lut 2012, 21:23 »
 magdullah Czym się da. Większość zdjęć robiłem Nikon D70 i D80. Na rower zabierałem kompakt Canon G5. Zmuszony byłem sprzedać stajnię, obecnie jestem w posiadaniu Canon G10

matematołek No trochę po asfalcie trzeba, lecz zbaczam przy lada okazji na boczny tor. Często jeżdżę tak, że pół dnia ginę w lasach po drogach które mi się podobają, a drugie pół dnia szukam drogi do domu. Pozdrawiam

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 5 Lut 2012, 21:33 »
Witaj. Ktoś starszy ode mnie to tutaj rzadkość. A jeszcze do tego renifer to już niebywały zbieg okoliczności :D
Piękne zdjęcia robisz. Gratulacje.

« 5 Lut 2012, 21:39 »
Na imię mam Ireneusz, Irek, Renek. Dzieci podchwyciły to ostatnie i wołały "wujku reniferu" i tak zostałem reniferem. Na wszystkie powyższe reaguję. Pozdrawiam

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 5 Lut 2012, 22:20 »
D80

Nikoś i u mnie stacjonuje. Szkoda, że się pozbyć musiałeś. Ale i mniejsze cyferki dobre fotografie potrafia dać.
Pan Pękalski (na koncie wystawy, albumy...) od lat praktycznie tylko kompaktem fotografuje. Małe, nie ma problemu z noszeniem w kieszeni...

« 5 Lut 2012, 22:38 »
Do wydawnictwa kieszonkowego- przewodnika i zastosowania w WEB, mogą być i z kompaktu. Kompakt potrafi zrobić też dobre technicznie zdjęcie, ale trzeba go wymacać i wiedzieć w jakich warunkach powierzyć mu obraz. Lustrzanka jest nieporęczna (na rowerze), ale bardziej przewidywalna w rękach fotografującego, który wie co chce i jak to ma wyglądać widzi przed zrobieniem zdjęcia. Poza tym chcemy mieć obraz uniwersalny, nie wiemy do jakiego zastosowania, więc od razu robimy jak najlepsze technicznie. Bo tego nie da się powtórzyć. Pozdrawiam

Offline Mężczyzna WIESIEK

• Miasto: BARTOSZYCE
  • Na forum od: 12.01.2012
« 6 Lut 2012, 09:48 »
   TRANSATLANTYK, a ile masz wiosenek? Ja mam 57,  a czuję się na 40, zwłaszcza jak mam pod tyłkiem siodełko. Do RENIFERA; też najczęściej jeżdżę sam, bo znajomi 50+ wolą kapcie i telewizor, pozdrawiam.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 6 Lut 2012, 10:11 »
WIESIEK, spojrzałbyś na cyferki pod avatarem transatlantyka...
 ;)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 6 Lut 2012, 10:35 »
Ja się czuję bardzo młodo, ale wiem ile mam :D

« 6 Lut 2012, 12:13 »
   BORAFU, dzięki za uwagę, jestem dopiero miesiąc na forum, więc jeszcze wszystkiego nie ogarniam, a co do liczb i cyferek, to nie zawsze je zauważam jako, że jestem matematykiem z wykształcenia, pozdrawiam.

Offline Mężczyzna Waldemar

• Miasto: Reszel
  • Na forum od: 20.01.2010
« 6 Lut 2012, 12:58 »
Dzieńdobrywieczór!,w zależności co tam u kogo za oknem. Już ponad sześćdziesiąt lat mocuję się z tym światem.
   .... a ja parę chwil dłużej. ;) Witaj na forum. :)
Do Wieśka: Witaj sąsiedzie. :D W lato zrób wycieczkę do Pilca /Reszla/. :)
   Nie ocze­kuj wzlotów, lecz tre­nuj upadki !

« 6 Lut 2012, 13:13 »
   Witam WALDEMAR, pewnie będziemy nie raz mijać się na trasie.

« 6 Lut 2012, 13:32 »
Witam, witam wszystkich 50+. Jesteśmy razem, choć osobno. Dojrzałego wieku młodzież się boi, nie wychodzi na spotkanie. Pozdrawiam więc po 50. kroć + wiatru w plecy życzę.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum