Autor Wątek: witam!  (Przeczytany 446 razy)

włóczykij

• Gość
witam!
« 5 Lut 2012, 21:09 »
cześć wszystkim!
z tej strony Paweł, wiek: przed trzydziestką, mieszkam w Czechowicach-Dz.

Podróże na dwóch kołach odkryłem na ostatnim roku studiów, dzięki czemu zamiast pisać pracę licencjacką zjeździłem całą bliższą i częściej dalszą okolicę. Co się odbiło czkawką na wykształceniu :'( potem, przez kolejne kilka lat nie działo się nic w tym temacie i rowerek stał sobie i pokrywał się kurzem czekając na lepsze czasy, które nadeszły dla niego w zeszłym roku.
Ponownie złapałem bakcyla podróżowania na rowerze i tak mi już zostało ;)
W zeszłym roku przerabiałem same jednodniowe wycieczki co mam nadzieję zmienić w tym roku poprzez zakup namiotu (coś ze "stajni" Fjorda Nansena: sierra II lub Troll II i sakw (w planach crosso dry big).
Najdalsza jednodniowa "podróż" to do Rybnika i do Krakowa (oczywiście z powrotem na rowerku :P)

Jeśli chodzi o styl jazdy to preferuję spokojną turystyczną jazdę bocznymi drogami z poznawaniem okolicy i cieszeniem się z samej jazdy, bez szybkiego "połykania kilometrów" i marudzenia "byle szybko do celu".
Jazda na rowerze to jest dla mnie obecnie synonim wolności chyba w najczystszej postaci. Po prostu wsiąść na siodło i przed siebie. Najpiękniejsze, nie wiem jak to nazwać, "uniesienia estetyczne" wiążą się z tą formą podróżowania.

« Ostatnia zmiana: 5 Lut 2012, 22:02 włóczykij »

Offline Kobieta tequila

• Pani Rower :P
  • Miasto: Bristol
  • Na forum od: 16.12.2009
    • Galeria
Odp: witam!
« 5 Lut 2012, 22:06 »
Witaj włóczykiju :) moze masz chec spedzenia majowego weekendu z nami na zlocie rowerowym... Obecnie osoby rzucaja juz bardziej konkretne oferty na daną miejscówkę. Czuje, że to będą Mazury :P
Wpadaj na zlot  ;) tutaj wiecej informacji -> http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=5470.msg103054#new
Tam dom mój, gdzie serce moje...
http://tequila22.digart.pl/digarty

Offline Mężczyzna matematołek

• Miasto: Grudziądz
  • Na forum od: 11.08.2011
    • Grudziądzka Strona Rowerowa
Odp: witam!
« 5 Lut 2012, 22:15 »
Witaj.

Piękne masz okolice do rowerowania :)

W tym właśnie roku chodzi mi po głowie powłóczenie się po okolicach Beskidu Niskiego, tak około tygodnia, latem. Nie chciałbym jednak wpakować się w wyprawę, na której główny priorytet to dystans i średnia prędkość.
Lubię napawać się jazdą, donikąd nie spieszyć, zatrzymać, kiedy najdzie ochota i poleżeć na polance z ładnym widokiem pławiąc się w słoneczku lub w cieniu nad potokiem, kiedy upał.... Kiedy jednak trzeba umiem depnąć w pedał i przewalić trochę trasy.

Może kiedyś skrzyżujemy swoje plany...

Pozdrawiam serdecznie z Pomorza :D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum