Autor Wątek: Witajcie  (Przeczytany 1919 razy)

Offline Mężczyzna Devil4

• Miasto: Siemianowice Śląskie
  • Na forum od: 09.02.2012
Witajcie
« 9 Lut 2012, 17:17 »
Witam wszystkich użytkowników forum!

Obserwuję forum od niedawna, a moja przygoda z rowerem przez ostatnie lata sprowadzała się do jednodniowych i niezbyt częstych wycieczek po najbliższej okolicy. Jednak w ostatnim czasie zafascynowała mnie tematyka turystyki rowerowej, w związku z czym planuję się odpowiednio wyposażyć i wraz z nadejściem wiosny rozpocząć rozdział w moim życiu pt. podróże rowerowe :) Ambitnym celem na ten rok jest trasa z domu (Siemianowice Śląskie) nad morze, którą razem z kolegą chcemy pokonać w dwa tygodnie w okolicach sierpnia. W międzyczasie planujemy szereg jedno- i dwudniowych wypraw po regionie aby nabrać wprawy, techniki, umiejętności i doświadczenia w podróżowaniu rowerem z sakwami i namiotem. Wierzę, że wiedza zdobyta dzięki temu forum pomoże mi w realizacji moich ambitnych celów :)

Dlatego jako kompletnie zielony rowerowy turysta (nie ośmielę się mianować "sakwiarzem", gdyż ich nawet jeszcze nie mam) witam i pozdrawiam wszystkich miłośników podróżowania na dwóch kółkach z dobytkiem za plecami! :)

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
Odp: Witajcie
« 9 Lut 2012, 20:45 »
Witamy  :)
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 9 Lut 2012, 20:55 »
Hello:)
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 9 Lut 2012, 20:59 »
Cześć - bo z Polski :D
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 9 Lut 2012, 20:59 »
 :P
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 10 Lut 2012, 09:12 »
witaj na forum!
kupuj sakwy i w drogę, powodzenia!

Offline Mężczyzna Devil4

« 10 Lut 2012, 10:54 »
witaj na forum!
kupuj sakwy i w drogę, powodzenia!

Właśnie jestem na etapie przeglądania ofert producentów sprzętu do turystyki rowerowej. Myślę, że niebawem założę nowy wątek w odpowiednim dziale forum, gdzie podzielę się swoimi planami zakupowymi, a przede wszystkim planami wypraw, które zamierzam w tym roku zrealizować :)

Offline Mężczyzna krzychs4

• Miasto: Olsztyn
  • Na forum od: 15.01.2010
    • http://picasaweb.google.fr/home?rls=ig&hl=fr&tab=wq
« 10 Lut 2012, 11:16 »
Witaj :)
Jeszcze wczoraj to mnie witano, jestem taki bardziej nowy tu i  z żółtym dziobem:)....
[/pre]
Na pierwszą wyprawę można jechać nawet ze zwykłą torbą. Czytałem tu na forum opowieść chłopaka który
dojechał z Polski nad Lazurowe Wybrzeże bez sakw, na rowerku za kilkaset złotych polskich, mając na bagażniku najzwyklejszą torbę. Zresztą widzę to sam po sobie, najbardziej liczą się chęci...
Pozdrawiam :D

Offline Kobieta Bu

• Określać znaczy ograniczać
  • Miasto: Pabianice
  • Na forum od: 04.02.2012
« 10 Lut 2012, 11:41 »
Bylebyś tylko nie miał plecaka na plecach, bo pedałować nie miło. A jeszcze jak upał  O0
To tutaj można mnie znaleźć:

www.bukaczmarek.blogspot.com

Offline Mężczyzna Devil4

« 10 Lut 2012, 12:14 »
Czytałem tu na forum opowieść chłopaka który
dojechał z Polski nad Lazurowe Wybrzeże bez sakw, na rowerku za kilkaset złotych polskich, mając na bagażniku najzwyklejszą torbę. Zresztą widzę to sam po sobie, najbardziej liczą się chęci...
Pozdrawiam :D

Zgadzam się, chęci i zapał to podstawa :) Wspomniałem o zakupach sprzętu np. sakw już na początku swojej przygody z turystyką rowerową, ze względu na kilka spraw. Przede wszystkim, po cichu liczę na to, że ceny takiego sprzętu poza sezonem są niższe i może uda się zaoszczędzić co nieco. Ponadto rozważałem też pożyczenie sakw od znajomych/życzliwych nieznajomych, ale jest ryzyko, że mogłyby zostać uszkodzone podczas wyprawy - zepsucie własnego sprzętu to jednak mniejsze zło. Nie chodziło mi o to, że pod wpływem fascynacji turystyką rowerową wymiotę ze sklepu cały asortyment, obwieszę nim rower jak choinkę bombkami i będę podziwiał jak ładnie stoi i się kurzy (a niestety znam takich "hobbystów") :) Pomyślałem po prostu, że skoro pierwsza moja większa wyprawa już w marcu (wiem, że "już w marcu" brzmi komicznie, niektórzy forumowicze do marca przejadą więcej niż ja w swoim doczesnym życiu, ale mam nadzieję, że jeszcze wszystko przede mną) - może warto więc zainwestować w "turystyczny niezbędnik" już teraz. Pozdrawiam!

Offline Mężczyzna rodert

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 06.07.2011
« 10 Lut 2012, 15:11 »
Twój avatar jest wyjątkowo paskudny i powoduje dyskomfort przy przeglądaniu forum.
Czy mógłbyś go zmienić?
Może zastanów się też nad nickiem.

Offline Mężczyzna mario409

• Miasto: sosnowiec
  • Na forum od: 10.10.2011
« 10 Lut 2012, 15:35 »
 :)witam

Offline Mężczyzna Rado

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 25.05.2011
« 10 Lut 2012, 15:57 »
Twój avatar jest wyjątkowo paskudny i powoduje dyskomfort przy przeglądaniu forum.
Czy mógłbyś go zmienić?

rodert za to Twój  jest "w dechę" ...

Devil4 witaj na forum, jak chęci są, to wszystko inne będzie z górki  :D

Na podjazdach się męczę, na zjazdach odpoczywam, a na płaskim po prostu pedałuję :)

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 10 Lut 2012, 16:30 »
Niestety ktoś nie przepada za Gwiezdnymi Wojnami. ;)

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 10 Lut 2012, 16:36 »
Cześć Devil.
Avatar jest extra! :D Bardzo mi się podoba.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum