Autor Wątek: Witajcie zacni forumowicze!  (Przeczytany 1353 razy)

Offline Kobieta dewunska

• Miasto: Kołobrzeg | Wrocław
  • Na forum od: 11.04.2011
Witajcie zacni forumowicze!
« 14 Lut 2012, 17:52 »
Nadszedł czas i na mnie - mam na imię Dominika, pochodzę z okolic Kołobrzegu, gdzie chodziłam do liceum, a obecnie studiuję w Poznaniu. Zawsze uwielbiałam podróże, przygody, wycieczki...ale w dzieciństwie było to wszystko palcem po mapie. Wszystko zmieniło się od czasów liceum, kiedy mogłam już pójść do pracy w wakacje. Pewien nauczyciel organizował w miarę regularnie rajdy ( u nas słowo rajd przyjęło się bardziej niż wyprawa rowerowa ;) ). Na pożyczonym rowerze, z cienką kondycją, starymi, też pożyczonymi sakwami i bez żadnych odpowiednich ubrań wybrałam się na wietrzną Rugię aby sprawdzić "czy to to". Miesiąc później miałam już swój rower, dwa miesiące później sakwy....i tak to się ciągnie do dziś. Od dziś mam nową ramę :D

Moje doświadczenie w porównaniu do Waszego jest mizerne, ale ja sama tak dla siebie jestem z siebie dumna ;) Byłam na rowerze w Danii, Niemczech, Rumunii, na Węgrzech,w tym roku Czechy+Austria no i oczywiście jeździ się po Polsce.

Jeśli chodzi o rower, to oprócz ramy...która właściwie już będzie na nowy rower, to nie ma się czym chwalić, ale mam troszkę różnych rzeczy potrzebnych na rajdzie, więc jak tylko będe miała coś mądrego do powiedzenia, to postaram się pomóc (zgodnie z maksymą"nie myśl o tym, co forum może zrobić dla ciebie, pomyśl, co ty możesz zrobić dla forum" :D ) Czasem gadam też rzeczy niemądre, ale będę się wystrzegać ;)

Pozdrawiam forumowiczów ;)

aaa PS. należe do sekty Brooksa :P
Tourists don\'t know where they were yesterday, travellers don\'t know where they will be tomorrow.

Offline Mężczyzna maciekkk

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 29.05.2011
Odp: Witajcie zacni forumowicze!
« 14 Lut 2012, 18:01 »
Witaaaaj :D

to ja mogę napisać, że moje doświadczenie w porównaniu z Twoim jest mizerne - za granicą jeszcze nie byłem... ;p

"nie myśl o tym, co forum może zrobić dla ciebie, pomyśl, co ty możesz zrobić dla forum"
tego jeszcze nie słyszałem - świetne, mogło by to być w jakimś nagłówku na forum  8)

Offline Kobieta dewunska

« 14 Lut 2012, 18:04 »
to ja mogę napisać, że moje doświadczenie w porównaniu z Twoim jest mizerne - za granicą jeszcze nie byłem... ;p

pierwszy raz w ogóle za granicą byłam mając 16 lat i wtedy każdy krzaczek i drzewo i każdy słupek przy drodze wydawał mi się imponujący i inny, dziwny, może lepszy? (były to Niemcy) Teraz się z tego śmieję :D

a maksyma nie wymyślona przeze mnie! wyczytałam gdzieś na forum i jakoś mi się zapamiętało... ;)
Tourists don\'t know where they were yesterday, travellers don\'t know where they will be tomorrow.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 14 Lut 2012, 18:07 »
już nie bądź taka skromna wypisując te doświadczenia  ::)

a co do ramy, to coś kręcisz. Pamiętam, że wczoraj się nią chwaliłaś ;)

Czasem gadam też rzeczy niemądre, ale będę się wystrzegać ;)

eee tam. od tego jest forum żeby się wygadać. ja np miałem podobne założenia do Twoich (chyba jak każdy), a już nie pamiętam kiedy coś mądrego napisałem  :icon_twisted:

Załóżmy sektę Garego Fishera....!

edit: zapmoniałem. cześć!
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Kobieta dewunska

« 14 Lut 2012, 18:08 »
oooooo tak....Gary 8) no bo zamówiłam w niedzielę, przyszła dzisiaj.....śliczna....leży tu koło mnie i taka lekka, że zapominam,  że ją w ręce trzymam....czad! czuje się jakbym zaczynała nowe życie :D

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 14 Lut 2012, 18:16 »
aaa PS. należe do sekty Brooksa
Takie rzeczy pisać w wątku powitalnym... ojojoj  :-[

;)

Witaj zacna forumowiczko!
« Ostatnia zmiana: 14 Lut 2012, 23:51 Robert! »

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
« 14 Lut 2012, 18:41 »
Witamy .. sekciarę :-)
… why so serious ?

Offline Mężczyzna van

• Miasto: Jaworzno
  • Na forum od: 27.12.2009
    • http://vanhelsing.bikestats.pl/
« 14 Lut 2012, 19:23 »
Siemaaanko !

Pochwal się wyprawami, masz jakąś galerię, relację ? :)

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 14 Lut 2012, 19:33 »
John Kennedy patronem artystycznym forum :D 'Nie pytaj co kraj może zrobic dla ciebie, zapytaj co ty mozesz zrobić dla kraju'. Pamietałam kto, ale rok musiałam sprawdzic. 1961. Jak to z dobrymi tekstami bywa, pozostał nieśmiertelny.
Witaj dewunska, bardzo miłe powitanie. A do tej sekty Brooksa trzeba się jakoś specjalnie zapisywac, np krwią na pergaminie, czy po prostu wystarczy jeżdzić na trzeszczaku?
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 14 Lut 2012, 19:59 »
Witaj dewunska :D Nic pocieszającego dla Ciebie nie mam, bo :
1. Rama leciutka, ale dorzucisz dwa koła, siodełko, kierownicę, jeszcze kilka szpejów i będzie jak zwykle
2. Na to, aby nie gadać rzeczy niemądrych to masz szansę mniejszą niż emes na dotarcie do wymyślonej przez siebie mety.To się po prostu nie może udać. :D

Offline Kobieta dewunska

« 14 Lut 2012, 20:36 »
Jeśli chodzi o relacje z wypraw - do tej pory chwaliliśmy się nimi jedynie przed najbliższymi, dlatego nie było potrzeby zamieszczania zdjęć na internecie. Poza tym, przyznam szczerze, że nie byłam organizatorką pierwszych wypraw, na których byłam, dlatego też nie chcę się chwalić nie swoim ;) mam wrzuconych parę zdjęć z Rumunii (zjechaliśmy część zwaną Bukowiną i kawałek morza w postaci Constancy), jeśli jesteście zainteresowani, mogę porobić do nich opisy. Samodzielnie organizowane wyprawy (czyt. bez dorosłych:D ) to dwie ostatnie - Węgry+ gratisy w postaci Wiednia i Bratysławy, oraz tegoroczna - Austria i Czechy...czyli kawałek Dunaju. Postaram się wrzucać relacje i zdjęcia z wszelkich wypraw, bo bardzo miło ogląda się Wasze :) Na najbliższe wakacje planujemy kierunek północny, ale o tym może w innym wątku:)

Sekta Brooksa po prostu Brooksa ma :D

Transatlantyk: jestem przekonana, że i tak będzie to wszystko o niebo lżejsze niż mój obecny rower:D

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 14 Lut 2012, 22:39 »
Transatlantyk: jestem przekonana, że i tak będzie to wszystko o niebo lżejsze niż mój obecny rower:D
Tak naprawdę, to właśnie tego Ci życzę :D

Offline miki150

• Użytkownik forum
  • Miasto: Jeteborno
  • Na forum od: 05.07.2010
« 14 Lut 2012, 23:00 »
Sekta Brooksa po prostu Brooksa ma

I do utraty tchu broni na forum jego honoru.

Offline Kobieta dewunska

« 14 Lut 2012, 23:26 »
nie, nie, nie chodzi mi o walkę o brooksa dla samej walki....nie miałam okazji jeździć na siodełku innej firmy o zblizonym poziomie, dlatego nie wypowiem się na temat innych, ale jednak Brooks jest dla mnie idealny, chociaż kupiłam używanego, więc po co to zmieniać? ;)

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 14 Lut 2012, 23:50 »
Nie wiem czemu, ale ubzdurałem sobie że Dewunska NIE należy do sekty Brooksa  :icon_redface: Ostatnio też miałem problem ze zrozumieniem jednego posta, bo odczytałem go jakoś na opak.
Nie wiem też co mnie bardziej boli: musk, czy oki...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum