Autor Wątek: Witajcie zacni forumowicze!  (Przeczytany 1354 razy)

Offline Kobieta dewunska

• Miasto: Kołobrzeg | Wrocław
  • Na forum od: 11.04.2011
Odp: Witajcie zacni forumowicze!
« 15 Lut 2012, 11:18 »
Robert! nie przejmuj się ;) z tego co zauważyłam, obiektywnie patrząc oczywiście - należeć do sekty Brooksa - źle, nie należeć - też źle :D
Tourists don\'t know where they were yesterday, travellers don\'t know where they will be tomorrow.

Offline Mężczyzna renifer

• Miasto: w polu i w lesie
  • Na forum od: 22.01.2012
« 15 Lut 2012, 13:31 »
Nie tyle źle, co niewygodnie - Witaj!
Jeśli ty dasz mi trochę - ja dam ci dużo!
Jeśli ty dasz mi dużo - ja dam ci dużo więcej!
Jeśli ty dasz mi wszystko - ja też dam ci wszystko!

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
« 15 Lut 2012, 13:35 »
witaj na forum
gary fisher, brooks, o rany co jeszcze... :P
w czerwcu będę jeździł w okolicach Kołobrzegu, kto wie.

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
« 15 Lut 2012, 13:57 »
Witaj
Fajne masz imię :D

Offline Kobieta dewunska

« 15 Lut 2012, 14:29 »
gary fisher, brooks, o rany co jeszcze...
spokojnie, to już wszystko ;)
w czerwcu będę jeździł w okolicach Kołobrzegu, kto wie.
muszę się i nie tylko się pochwalić, że właśnie w mojej gminie i innych gminach sąsiadujących mniej lub bardziej z Kołobrzegiem budowana jest sieć ścieżek rowerowych - jedna z nich biegnie nawet pod moim domem :D wiążą się z tym niestety nieciekawe reakcje mieszkańców wsi, jak np. Jak zobacze rowerzyste, to go widłami pogonie...z Kołobrzegu ścieżką będzie można dojechać do dwóch najbardziej znanych w okolicy jeziorek  -  Kamienica oraz jezioro w Rzesznikowie, trzecia zaś linia ma prowadzić do Karlina nad Parsętę ;) może do czerwca będzie już zrobione, po prace są na razie na różnych etapach - u mnie pod domem zaawansowane, ale np. na odcinku Gościno - Karlino - nie zaczęte....strasznie się cieszę z tej ścieżki ;) pasuje mi i do babci, i do chłopaka :D

Witaj
Fajne masz imię :D
  dziękuję :icon_redface: Ty też...naprawdę je lubię :)
Tourists don\'t know where they were yesterday, travellers don\'t know where they will be tomorrow.

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
« 17 Lut 2012, 12:32 »
Pewien nauczyciel organizował w miarę regularnie rajdy

Pewien nauczyciel jest tu znany i lubiany, szczególnie przez miłośników działu "Podróże z dziećmi" i tych, którzy mieli okazję nocować w Kołobrzegu ;)

Offline Kobieta dewunska

« 17 Lut 2012, 19:29 »
tak, wiem ;) ja też go znam i lubię :D :D

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 21 Lut 2012, 08:36 »
jak postępy z budowania roweru? Taak, jest u nas pewien nauczyciel. Niezły świr ;)

strasznie się cieszę z tej ścieżki ;) pasuje mi i do babci, i do chłopaka :D

ehh... jak krew w piach.... hehehehe
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
« 21 Lut 2012, 17:41 »
Czy ja wiem, czy tak sporo ścieżek..? Ilość jest nieprzesadnie duża, w zasadzie z prawdziwego zdarzenia to ta do Dźwirzyna, reszta to ta, co się buduje przy udziale dofinansowania na rzecz Dorzecza Parsęty, i co..? I to wszystko :)

Wax.. o co chodzi z Twoją krwią w piachu ;))?

Offline Kobieta dewunska

« 21 Lut 2012, 18:17 »
Ścieżek koło Kołobrzegu sporo i nawet są odśnieżane
no tak szczerze mówiąc to jechałeś na razie jedyną ścieżką w Kg - wzdłuż morza, odcinek od Dźwirzyna został otwarty niedawno - bodajże w zeszłym roku, a  odcinek do Podczela  istnieje już kilka lat, ale pare razy został już podmyty przez sztorm. A że odśnieżona...szok :o i oczywiście radość :D

Niezły świr
Trudno się nie zgodzić, ale jak my wszyscy, mniej lub bardziej. ;) Kiedyś myślałam, że tylko świr może pasjonować się manetkami i butelkami na benzynę...a dzisiaj właśnie sama o tym myślę :D

jak postępy z budowania roweru?
postępy...nie będzie to tempo ekspresowe...już niedługo będę miała mostek i kierownicę, czekam na dostawę manetek, z amort. czekam na jakąś super okazję, no i przypływ gotówki jednocześnie, hamulec dostanę na urodziny, tarcza też powinna niedługo być, kół będę na razie szukać...i przedniej przerzutki, korbe biorę w maju od chłopaka, sztyce, siodełko, bagażnik i dzwonek przekładam ze starego ;) och... mój portfel bardzo płacze, więc muszę trochę przystopować, dla przyzwoitości.

Offline Kobieta dewunska

« 22 Lut 2012, 09:18 »
mijaliśmy rowerzystów i pieszych - w czasie 40 minut minęło nas około 15 osób
w ogóle ta ścieżka zobiła sobie niesamowitą sławę... :D mieszkam na wsi, ok. 13 km na południe od Kołobrzegu. Wyobraź sobie, że ludzie, mieszkający w mojej wiosce, normalnie, rolnicy i nie tylko, ładują rowery na bagażniki samochodów (sic!) i jadą do Kołobrzegu SAMOCHODEM  pojeździć rowerem na tej ścieżce....tak o, na niedzielne popołudnie, np. ! jest to dla mnie niezrozumiałe, delikatnie mówiąc. nie dość, że jest blisko, i już by mogli dojechać sami, to przecież dookoła wsi jest mnóstwo polnych dróg, które penetrowałam w dzieciństwie na zielonym składaku :), Z dwóch stron są lasy, z dwóch pola, można robić dużo różnych "kółek" o niewymagającej wysiłku ilości km. No, a do tego będziemy mieli niebawem własną ścieżkę do Kołobrzegu i w dwóch innych kierunkach...naprawdę, nie rozumiem takiej turystyki :D

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 1 Mar 2012, 21:09 »
Widać niektórzy zamiast jeździć rowerem wolą jeździć ścieżkami rowerowymi. Inni znów ścieżek unikają jak ognia. I jedni, i drudzy to świry :)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 5 Mar 2012, 23:24 »
w lodzi to akurat na nadmiar sciezek to nie mozesz narzekac... ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna maciekkk

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 29.05.2011
« 5 Mar 2012, 23:41 »
nowe drogi rowerowe są w projekcie ;p - 30 kilometrów    mapka

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 5 Mar 2012, 23:46 »
Haha, ta ankieta po lewej całkiem mnie rozbroiła  ;D
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum