Autor Wątek: "Przez Świat na Rowerach w Dwa Lata"  (Przeczytany 3747 razy)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
Może to po prostu o jeden tom za daleko?

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Odkupię drugi tom, za niewygórowaną cenę.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
W książce Robb'a, o której mówisz, też odczułem klimat sporej ilości negatywnych emocji i sporych trudności. Mimo to również czytało mi się książkę z przyjemnością. Mimo to czerpałem z tego dodatkowe doświadczenie, które pokazuje, że wyprawa to nie tylko "kolorowe kwiatki" i "piękne okolice".
Trzeba zrozumieć: na takiej trasie nie było lekko!
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Kobieta goś

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 13.11.2011
Serwus!
Przeczytałam jedynie 1 tom - był ok. Jest dobą odskocznią od serii "Biblioteka Poznaj Świat", która każdą kolejną książką coraz bardziej mnie do siebie zraża.
Paweł Opaska pisze ciekawie, a to, że czasem ponarzeka świadczy, moim zdaniem, o jego szczerości. Jedzie pierwszy raz - wcale nie jest powiedziane, że mu się spodoba i będzie łatwo, tanio i z górki. Każdy ma jakieś swoje rozczarowania i trudności. Gdy jest za słodko wcale nie jest przyjemnie ;) Myślę, że warto zajrzeć :)

Offline Mężczyzna tomiKG

• Miasto: Kołobrzeg
  • Na forum od: 14.01.2010
Zgadzam się z mal. Przecież ta książka to nie ma być folder turystyczny, który potrafi zachęcić do odwiedzenia najgorszej dziury, w której nic nie ma, tylko opis przeżyć dwójki podróżników. Zarówno tych pozytywnych, jak i negatywnych. Na pewno lepiej mi się czyta o przeżyciach zwykłych ludzi niż gwiazd mediów typu Cejrowski, Pawlikowska, którzy jeżdżą po świecie za pieniądze telewizji i piszą, jak to bohatersko uniknęli zębów dzikich psów, choć tak naprawdę psy były oswojone, a scena na potrzeby telewizji była kręcona przez pół dnia...

Pierwszy tom super, drugi pewnie też, jak tylko zakupię, to się wypowiem,  a może ma ktoś do odsprzedania drugi tom?
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Kobieta goś

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 13.11.2011
Całkiem fajny - przeczytałam dwie książki W. Cejrowskiego, o których śmiało mogę powiedzieć, że nie spełniły moich oczekiwań (choć styl pisarstwa WC jest godny uwagi) - były w sumie o niczym, ogólnikowe i gwiazdorskie. Tu zgadzam się z tomiKG. Książka T. Halika to dla mnie katastrofa. K. Choszcz w duecie z Chopinem była znacznie ciekawsza, ale nie powaliła mnie na kolana. Lepsze były książki Robba (motyw roweru robi swoje ;)). Niedługo będę mogła wypowiedzieć się o "Rumunii" M. Kruszony.

Tymczasem, jak głosi porzekadło: "o gustach się nie dyskutuje" drogi Całkiem fajny ;)
Pozdrawiam :)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 17.08.2009
Dlaczego nie dyskutować o gustach? Dyskutować jak najbardziej można, ważne by szanować te odmienne od swoich...:/

Cejrowskiego znieść nie mogę, ale pisze jak dla mnie rewelacyjnie. Z pisarzy rowerowych jak na razie to mi żaden chyba nie przypadł do gustu - prócz Nowaka. Ale fakt - niewielu czytałam. Jakoś wolę tych bezrowerowych podrózników czytać.

Opaskowie jacyś za objetościowi dla mnie, może pożyczę tom 1 od Pustelnika?  ;D
« Ostatnia zmiana: 4 Kwi 2012, 00:09 martwawiewiórka »
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

może pożyczę tom 1 od Pustelnika?

Poszukam i Ci podrzucę.

Offline vooy.maciej

• Miasto: Pogórze Wielickie
  • Na forum od: 04.07.2008
. Niedługo będę mogła wypowiedzieć się o "Rumunii" M. Kruszony.
nie spodziewaj się cudów. Książka jest dziwna.
chociaz słyszałem keidys fragment jego gadania w Trójce i brzmi lepiej niż pisze ;)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum