Tu ciekawy patent:Zastanawia mnie też opcja rozbijania DD nie bivi na niezintegrowanej podłodze, w sposób analogiczny do bivi.Nie znalazłem.
Po co wyważać otwarte drzwi? Wszyscy używają namiotów. Małych, dużych, lekkich, cięższych, jednopowłokowych, dwupowłokowych.... Wszyscy nie mogą się mylić No ale może Ty odkryjesz coś nowego w tym temacie. Czekam na opinie po jakiejś dłuższej wyprawie.
Wszyscy używają namiotów.
miki150, +1, w tym hamaku śpi się po przekątnej i jest bardzo wygodnie.Z mojej wyprawy na Bałkany kojarzę, tylko jedno miejsce, w którym nie mógłbym spać w hamaku, a w innych mocno by pomógł przy szukaniu miejsca.
info from site:Size: 2.7m x 1.4m (8.858 ft x 4.59 ft) (comfortable for people up to 6ft 5 and 150kg) Colour: Olive Green Weight: 930g (2.05 lbs) (not including webbing) Includes: 10m of Webbing (230g), 3 x 2m of Elastic Cord and a Small Stuff Sack Note: My scale weight with stuff sack and skins: 2lbs, 12oz. (czyli 1,25 kg)
@PrzemFolia NRC podobno nie jest zbyt wytrzymała mechanicznie, więc odpada jej częste użytkowanie jako podłoga.
Jedyne co mnie zaskoczyło na minus to dziwnie cienkie sznurki do mocowania hamaka - na szczęście miałem kilka swoich linek.
Spałem bez alumaty, ale było bardzo ciepło. Lepiej ją zabrać i kłaść pod plecy. Klasyczna karimata jest za gruba i będzie się mocno łamać pod naszym ciałem.
Wiadomo, że namiot jest znacznie bardziej uniwersalnym rozwiązaniem niż hamak.