Okazuje się, że nie jestem w stanie automatycznie zrobić:* wykluczania obszarów na np. gminy miejskie (w KMLu wystarczy zrobić "odręczną" edycję)
* umieszczania nazwy gminy gdzieś na jej obszarze (edycja w GoogleEarth?)
* kolorowania gmin (podobnie jak poprzednio?)
* nie mogę opanować pokazywania etykiet w zależności od skali.. Nie jestem pewnien, czy przypadkiem nie jest to wina GoogleEarth
A z drugiej strony..Jak pamiętam gmin jest 2742 (albo coś koło tego) a ja mam ich 3057. Rzut oka.. i okazuje się że sporo gmin jest "w dwóch postaciach": obszaru wiejskiego i gminy miejskiej (pomimo, że "oficjalnie" jest tylko jedna: np. Reszel). Z jakiego powodu w tej bazie jest wyraźne rozbicie?
A trzecia sprawa, już stricte nie techniczna.. Czy zaliczanie gminy polega tylko na wjechaniu na teren gminy? Bo są gminy posiadające wiele kawałków, rekordzistką jest Kolonowskie (obszar wiejski), która składa się z 6 rozłącznych obszarów..ps. W załaczniku "materiał testowy" dla znikaczy napisów Nazwa gminy poza jej obszarem.. Jak często..
Jak dużo jest takich par gmina miejska+wiejska?
Na czym polega problem w takim umieszczeniu?
Na czym polega ograniczenie w kolorowaniu?
Etykiet do czego? Chodzi o etykietę z nazwą gminy?
Co do "pofragmentowanych" gmin: czy gmina jest zaliczona jak wjedziemy w jeden z dowolnych jej obszarów
Wrzuciłem plik Pajaka na Bikemap. Rezultat poniżej.
W maps.google wyświetla się jako obszar (jednolity, tak trochę brzydki), ale punkty na granicy ("gminowskazy") się już nie pojawiają.
Czy Komuś zima "zasponsorowała" za dużo wolnego czasu i chciałby pomóc w poprawianiu KMLi?
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje