Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
23 Lis 2024, 00:37
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Społeczność forum
»
Ciekawostki oraz Dyskusje Rowerowe
»
Rowerem na Rysy
Strony: [
1
]
2
3
4
5
...
7
Następna >>
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Rowerem na Rysy (Przeczytany 9184 razy)
Cymmes
Miasto: Bytom
Na forum od: 10.11.2011
Rowerem na Rysy
«
22 Lut 2012, 14:12 »
Witam! Mam pytanie! Był tutaj kiedyś taki wątek, że ktoś chciał wnieść rower na Rysy. Nie wiecie czy ten Gość lub ktoś to już zrobił?
Pozdrawiam
Zdrowa rywalizacja i fair play!
furman
Miasto: Kraków
Na forum od: 02.09.2010
Odp: Rowerem na Rysy
«
22 Lut 2012, 14:51 »
Ja nie wiem, ale ciekawi mnie po co ten rower tam miał wnosić ?
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny
transatlantyk
Moderator Globalny
GM 2420
Miasto: Annopol
Na forum od: 21.11.2007
«
22 Lut 2012, 15:03 »
Po to, żeby później napisać "to wydarzyło się naprawdę"
Iwo
leniwy południowiec
Na forum od: 20.09.2010
«
22 Lut 2012, 15:17 »
Nie wiem, czy o tą samą osobę chodzi, ale
emes
spotkał Fina, który ponoć taką akcję odstawił:
http://north-south.info/pl/blog/ku-stolicy,12/
http://www.flickr.com/photos/103427468@N03/sets/
Miciek
SAC
Miasto: Hawana, Kuba
Na forum od: 08.05.2009
«
22 Lut 2012, 15:30 »
A może od słowackiej strony?
miki150
Użytkownik forum
Miasto: Jeteborno
Na forum od: 05.07.2010
«
22 Lut 2012, 16:26 »
Obiło mi się coś o uszy, że jakiś wrak roweru kiedyś na rysach leżał. Zresztą, przejście graniczne było otwarte dla rowerzystów
zarazek
Miasto: Okolice Wwy
Na forum od: 09.03.2007
«
22 Lut 2012, 16:31 »
Rower stoi zazwyczaj zaparkowany przed słowacką "Chatą pod Rysmi".
Jak dla mnie wnoszenie roweru na Rysy to absurd (nawet w kontekście jazdy ekstremalnej), ale od słowackiej strony byłoby nieporównanie łatwiej, niż od polskiej.
«
Ostatnia zmiana: 22 Lut 2012, 16:37 zarazek
»
Mariusz
http://zarazek.bikestats.pl
Cymmes
«
24 Lut 2012, 00:21 »
Nikt kogo pytam o to czy ktoś to zrobił czy nie, nie potrafi odpowiedzieć na to pytanie. Za to każdy reaguje dokładnie tak samo i pyta: "Po jakiego grzyba chcesz tam wnosić rower???". Ale mam pewny pomysł. Zobaczymy jak będzie z realizacją.
A co do samego szczytu udało mi się wejść latem od strony polskiej i raz też od słowackiej. Udało mi się też tam wtaszczyć dwa razy zimą. Wydaje mi się, że od Słowacji łatwiej. Ale jak już robić takie wariactwo to tylko od Polskiej strony :-)
To może zrodzi się nowy ruch turystyczny i ludzie będą wchodzić na szczyty z rowerem. Choć większość powie: "Po co?"
Robert
Miasto: Konin
Na forum od: 03.12.2007
«
24 Lut 2012, 00:38 »
Wejdź w stroju clowna, możliwe że też będziesz pierwszy, a przynajmniej się zbytnio nie zmęczysz
miki150
Użytkownik forum
Miasto: Jeteborno
Na forum od: 05.07.2010
«
24 Lut 2012, 08:36 »
A, za pomniałem spytać. Po co?
transatlantyk
Moderator Globalny
GM 2420
Miasto: Annopol
Na forum od: 21.11.2007
«
24 Lut 2012, 09:32 »
Następny etap to wtaszczenie tam na plecach Polskiego Fiata 126 P ?
worek_foliowy
Na forum od: 11.02.2012
«
24 Lut 2012, 11:43 »
Wchodząc od strony słowackiej są do wyniesienia butle z gazem (ok 10 kg) w zamian za... herbatę
Co do roweru to też jakiś czas temu wpadłem na taki sam pomysł. Trzeba by go tylko dobrze zamocować do pleców żeby nie uwierał i nie powinno być problemów, w końcu rower bardzo dużo nie waży. Jak coś pisałbym się na taką akcję
Janus:
"Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"
Iwo
leniwy południowiec
Na forum od: 20.09.2010
«
24 Lut 2012, 13:59 »
Hm, właśnie wyszukałem zdobycie Rysów rowerem. Trasa niestety dość słabo udokumentowana, co może budzić wątpliwość w prawdziwość wyczynu, ale oceńcie sami:
http://tatry.inspiration.pl/viewtopic.php?t=1229&sid=ab6f155535eb86b5629b1407278be0fb
Ktoś się pokusi na powtórzenie wyczynu?
http://www.flickr.com/photos/103427468@N03/sets/
cinek
SP2SJ
Miasto: Bydgoszcz
Na forum od: 12.03.2008
«
24 Lut 2012, 14:14 »
Myślę, że znajdzie się, ktoś, kto zrobi to tak jak trzeba od poczondku do końca
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje
Cymmes
«
25 Lut 2012, 11:54 »
Mam wrażenie, że zostałem wyśmiany :-) No cóż - przyjmuję to na twarz ;-) No i też dobrze. Ja pytałem czy ktoś to już zrobił bo wiem, że gdzieś kiedyś na taki tekst się w necie natknąłem. A, że Ludzie tutaj na Forum mają "obcykane" wszystkie tematy i strony rowerowe i "około rowerowe" więc postanowiłem zapytać.
Szlak na Rysy znam i wyobrazić sobie mogę jak będzie wyglądała taka zabawa z rowerem na plecach.
Choć nie zgodzę się tematem, że to jest idiotyczne, głupie czy zupełnie bez sensu. Dla różnych ludzi, różne tematy mogą być idiotyczne i debilne. Np. Panie Wilk po co wnosić rower gdzieś na Grzesia, albo pod Wołowiec jak TPN zabrania jazdy na rowerach na terenie TPN. Chyba jest wyjątek jeżeli chodzi o zjazd Dol. Chochołowską. I z góry Ci mówię, że wiem gdzie jest Grześ i itd, i że zjazd od schr. w Dol. Chochołowskiej jest dozwolony. No i dla mnie to, że tam wtaszczyłeś się z rowerem jest super tematem i mogę Cię za to podziwiać, zupełnie bez cienia ironii czy krytyki.
A myślicie, że dla części Ludzi wyjazd Emesa ma sens? I nie pytają po co i z góry twierdzą, że to idiotyczne. Żeby oczywiście była jasność - dla mnie Emes jest GÓRU więc wielki szacun dla tego Gościa.
Takich przykładów może być więcej: po co jechać rowerem przez obie Ameryki, albo po grzyba jechać rowerem przez pustynię?
Jeszcze raz podkreślam każdy wyjazd Forumowiczów czy Ludzi, którzy robią coś (cokolwiek innego niż siedzenie na kanapie z pilotem dekodera i dostępem do 750 programów TV) jest super sprawą i pomysłem na życie.
Ale się rozkręciłem więc jeszcze taki przykład: po co wchodzą ludzie na Everest w sandałach, chyba tylko po to żeby ustanowić rekord wysokości wejścia w sandałach. Tak samo to może być idiotyczne.
A jak już mi tak skoczyła adrenalina to chętnie zdam Wam szczegółową relację z wyjazdu i coś takiego zrobię. I specjalnie dla nastawionego anty do tego idiotycznego pomysłu Wilka dorzucę od siebie nie tylko wniesienie tego roweru na Rysy, ale start z domu tj. z Bytomia, przejazd rowerem nad morze (na Hel). Wchodzę do wody, "moczę delikatnie" rower w Bałtyku i dalej kier. płd do Zakopanego, dalej do Morskiego Oka. W Moku demontaż kół, całość wrzucam na plecy i wnoszę na Rysy. Tam sobie montuję koła wpinam się pedałki SPD i robię specjalnie dla Wilka fotki z rowerem na Rysach, przy słupku granicznym wpiętym w SPD. Następnie demontaż kół, wszystko na plecy i zejście do M. Oka, a dalej już tylko zjazd do Zakopca i dalej rowerem do Bytomia. Myślę, że to będzie ciekawy wyjazd i dobre zajęcie dla takiego skrzyżowanego debila z idiotą jakim jestem JA. Być może taka akcja jeżeli dojdzie do skutku i wypali sprawi, że zawita uśmiech na niejednej twarzy - no i o to chodzi!
Pozdrawiam
Drukuj
Strony: [
1
]
2
3
4
5
...
7