Autor Wątek: Moje Spillo  (Przeczytany 4290 razy)

Offline Mężczyzna RS

• Miasto: Częstochowa
  • Na forum od: 17.11.2016
Odp: Moje Spillo
« 13 Mar 2018, 21:17 »
Jak się spisują klamki M600 z tymi hamulcami?
Powyższe, plus tylna przerzutka oraz adapter na ahead budzą moje wątpliwości, ale to tylko z racji tego, że wolałbym większą spójność stylowo-rocznikową, ale to drobiazgi, których większość osób nawet nie zauważy.
Supermaszyna. Fajnie, że na starość ma dobry dom  :)

W niższych modelach, Bianchi miało koszmarnie ciężkie ramy (w rowerze MTB mojej żony - rozmiar 16 cali, rocznik '96, rama waży ponad 2300g), ale często dzięki temu były bardzo komfortowe. Jestem przekonany, że to takie ramy spowodowały powstanie powszechnego równania stalowe=komfortowe.
Na potwierdzenie mam inną ramę - też ciężką, też o małych przekrojach rur i też świetnie tłumiącą.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Odp: Moje Spillo
« 13 Mar 2018, 21:43 »
Klamki reagują nadzwyczaj dobrze. Jest trzystopniowa regulacja tego, ile finalnie linki zbiorą. Do Canti się nadają.
Tylna przerzutka, hmm. W śmieciach mam jeszcze szosową tiagrę, która nie ogarnia 32T i kilka wersji "shadow". To by dopiero dziwnie wyglądało ;) Jedyne co dokupiłem, to manetki, resztę miałem w rzeczach zdjętych z innych rowerów i kupionych "na zaś".
Adapter ahead wynika z tego, że jest nietypowa średnica wsadu (21,1mm). Nie dostaniesz na to dobrego mostka, a na oryginalnym trochę strach o zęby.

Z tłumieniem wszystko jest ok, ale w tym wieku to już jest plastelina. O zjeżdżaniu w górach lepiej nie wspominać. Dlatego z prawdziwym obciążeniem ten rower już od dawna nie jeździ. To rower podręczny, którego nie muszę zdejmować ze ściany. No i nie mam strachu w oczach, gdy zostawiam go na cały dzień przy stacji PKP :)

My home is where my bike is.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum