a tak nb czy są jacyś zawodowcy/kolaże/zawansowani amatorzy/pro turystyczni wymiatacze etc. którzy nie używają spd?
Cytat: "Borafu"Zdaje mi się Michał Wolff nie używaNie używam i wcale za tym nie tęsknię.
Zdaje mi się Michał Wolff nie używa
Ja nie wyobrażam sobie dłuższej jazdy bez zatrzasków (...).Sądzę że dyskusja nie bardzo ma sens, ci co nie używają SPD się nie przekonają, reszta będzie bronić i to nic nie da.
Jeźdźcy Precla zaraz Ci udowodnią, że z SPD wypniesz się tak samo szybko, kiedyś dyskutowałem tam nawet i z takim co twierdził że wręcz szybciej
W SH sprężyn jest cztery, nawet jak padnie jedna to blok się jakoś trzyma a jak dwie to jeszcze jest zatrzask z drugiej strony.
Borafu, a czy kiedyś zastanawiałeś się nad zrobieniem "swoich" butów pod bloki? Ja zbezcześciłem buty trekingowe przy pomocy wkrętek do bloków (no.. podeszwa była już zużyta, więc z czystym sumieniem poświęciłem je dla dobra nauki). Teraz nawet wiem, że nie należy kupować butów ze skórzaną wyściółką u góry, bardzo szybko się niszczy na rowerze. Następne już powoli dojrzewają!
skolioza, tak właśnie oglądam swoje SPD.. i jakbym się nie przeglądał to widzę 4 sprężyny na pedał: na każdej osi bloku są dwie..