Autor Wątek: Spis książek o podróżach rowerowych. Tylko tytuły !  (Przeczytany 6303 razy)

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
Ryszard de Teisseyre  - "Turistika extreme. Diabelskie podróże rowerem 2001-2011"
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna laxigen

• Miasto: Bielsko-Biała
  • Na forum od: 23.04.2012
Wydali Diabelskie podróże w jednej książce?! Super! Orientujesz się, czy to tą po prostu teksty, które wrzucali co jakiś czas do internetu, czy jest to jakoś jeszcze przeredagowane? Tak czy inaczej lecę jutro do Matrasa. Moim zdaniem nikt ciekawiej o podróżach rowerowych nie pisze.

Offline Dream Maker

Szperając dzisiaj po necie trafiłem na ten tytuł. Tak więc nic nie wiem o tej książce.

Offline Mężczyzna konrad

• Miasto: Lublin
  • Na forum od: 26.03.2013
Właśnie skończyłem czytać "Przez dziki Wschód" Tomasza Grzywaczewskiego. Nie wiem czy nadaje się do listy bo na rowerach uczestnicy przemierzają tylko część trasy ale chyba warto przeczytać :)

Offline Mężczyzna Czeker

• Miasto:
  • Na forum od: 11.10.2011
    • rowerkiem.eu
Nie znalazłem tej pozycji na wcześniejszych listach. Kupiłem dzisiaj w Empiku, ale też jest na allegro.

Mark BEAUMONT: Człowiek, który objechał ŚWIAT NA ROWERZE.

Książka liczy 480 stron.

Offline Mężczyzna Długi81

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.09.2012

Ostatnio czytałem " WYBIERAM ROWER - PORADNIK MŁODEGO TURYSTY". Co prawda obecnie jest książka w pdf, ale ma być wydana w formacie papierowym. Można ją znaleźć tu:

http://www.narowerze.pttk.pl/node/82

Offline Dream Maker

Już sama okładka mnie odstrasza - sakwiarz z wielkim plecakiem.
Mimo to z ciekawości przejrzę kiedyś tego e-booka.

Offline Kobieta Janus

• Użytkownik forum
  • Miasto: Goteborg
  • Na forum od: 20.06.2010
Już sama okładka mnie odstrasza - sakwiarz z wielkim plecakiem.

Hehe, na okładce sakwiarz z plecakiem, a w środku...
Widok rowerzysty, który, jadąc rowerem, objuczonym sakwami, wiezie na plecach także plecak, świadczy o nim jak najgorzej.

... oraz (nie mogłam się powstrzymać ;D)
Rowerzysta płci męskiej powinien szczególną opieką otoczyć rowerzystki – nie tylko zachowywać się wobec nich kulturalnie i uprzejmie, ale także pomagać, np. przy wnoszeniu roweru po schodach lub w przypadku jakiejś awarii.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
Ale to fajne, taka stara szkoła dżentelmeństwa, miłe. ja tam jestem zachwycona, jak mi kto chce pomagać rower wnieść/znieć - niestety zdarza się to nadzwyczaj rzadko...:(
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna rjanus

• Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 27.02.2012
ma być wydana w formacie papierowym.

Jest już wydana, dostałem to na targach turystycznych w Katowicach.

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Mark BEAUMONT: Człowiek, który objechał ŚWIAT NA ROWERZE.
Mam te ksiazke i nawet zaczelam czytac ale zmeczyla mnie na granicy poslko - ukrainskiej ;) Ten koles jest jakis dziwny, generalnie nie podobalo mi sie jego podejscie do tej wyprawy, do swiata do ludzi - typowo brytyjskie (koles jest szkotem). Wszytko mial zaplanowane i przygotowane, wszelkie wizy i informacje w krajach do ktorych wjezdzal, mamusia dzwonila to ambasad i konsulatow na trasie uprzedzajac o jego przyjezdzie.
Koles w ogole nie byl przygotowany na taka wyprawe, rower byl takze nie przygotowany, naprawili mu go dopiero pozadnie w Polsce, chyba w Zielonej Gorze czy gdzies (kola/szprychy) i tak zrobione wystarczyly ponoc do konca wyprawy;)
Ale tak jak mowie zmeczyla mnie ta ksiazka i jakos nie mam mocy aby ja skonczyc ;/
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna gagarin

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 10.12.2010
chyba w Zielonej Gorze

W Jeleniej Górze :)
Dostałem tą książkę od Magazynu Rowerowego. Masz rację, jakaś taka dziwna :)
Jeżdżę aby jeść.

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
No kojarzylam, ze w jakiejsc Gorze :)
Tak dziwna i ten koles tez dziwny, zwyczajnie go nie polubilam i mimo ze wyczyn moze niczego sobie, ale jakos to za bardzo zaplanowane bylo jak dla mnie. No i jak napisalam nie podobalo mi sie jego podejscie i totana ignorancja.
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum