zabezpieczenie porządne kupuje się tylko raz.
jeżeli zabezpieczenie wytrzymuje 15 sekund profesjonalnego podejścia, to czy można je nazwać porządnym? Nie ma według mnie takiego, żeby można było zostawić na widoku porządny rower na dłużej.
Niedawno również moja ukochana pozbyła się swojego roweru przypiętego tańszym zabezpieczeniem,bo wtedy także odstraszały mnie ceny porządnych zabezpieczeń,i nie widziałem sensu wydawania "takiej kasy".
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.
...Dodatkowo jazda na nim nie jest żadną udręką wbrew temu co sugerowałeś...
a ja nadal nie widzę sensu......wolę taką stratę niż zostawiać z ciągłym drżeniem i obawą swój wyprawowy rower przypięty super, hiper, mega ulockiem, który wprawdzie jest trudny do sforsowania, ale wartość roweru dostarcza złodziejowi większą motywację do działania.
Kryzysztof,Hi there - sorry for the delay.Our KryptoLok series 2 U-locks offer moderate security protection for riders locking their bike in suburban or rural areas or for quick stops in a metro area. The shackle is 13mm as you indicated and is made of Performance Steel. The Evolution series 4 product family offers high security protection for riders locking bikes in a metro area. Our KL series 2 locks offer a 6/10 for a security rating while the EV series 4 offer an 8/10 on our security rating scale.The main difference between the two - the EV series 4 offers more steel (14mm vs 13mm), different steel composition, oval vs round crossbar, and a higher security cylinder than the KL series 2.Hope this helps.DarylDaryl SlaterChannel Marketing Manager, Kryptonitewww.kryptonitelock.comEmail: dslater1@irco.comOffice: 781-232-1294Mobile: 617-874-6411