Autor Wątek: Podcienie, mosty zwodzone, depresja, pochylnie kan. Elbląskiego...  (Przeczytany 2188 razy)

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
Rozrysowuję i rozplanowuję trasę po Żuławach, wokół Drużna i w okolice Elbląga. Miejsc do odwiedzenia jest masa, aż jestem zaskoczona ich ilością! Wstępnie planowany wyjazd na 23-25 maraca (ew. do 26). O noclegach jeszcze konkretniej nie myślę. Drogi od asfaltu przez bruk po żwiry i piaski - pełna gama. Wycieczka w celach krajoznawczych, a nie kilometro- czy gminożerczych ;)
Na zachęte:

dom podcieniowy
most zwodzony w Jeziorze
pochylnia Całuny

wstępna trasa - z błędami, których nie umiem edytować, od Burdzęd nie edytowana, a i nie sądze abym się jej sztywno trzymała.

Jeśli ktoś by miał ochotę się przyłączyć to zapraszam. W razie zapowiadanych obfitych deszczy możliwe, że przełożę wyjazd (na nieutwardzonych drogach może być kaszana...).

pajak_gdynia - dzięki za podpowiedzi!

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
Ale w czym masz problem z edytowaniem trasy?
NB polecam także pochylnię Buczyniec. IMO ładniejsza i technicznie odmienna od pozostałych - jedyna napędzana kołem wodnym, a nie turbiną. Fajna maszynownia z kołem o średnicy coś koło 8m.

Offline Kobieta magda

• Przejażdżkowe zapiski
W jednym miejscu mam np magnesem po drodze trasę poprowadzoną a chciałam na prostą linie wzdłuż rzeki zmienić, bo wyczytałam, że tam szlak jest i rowerami ludzie jeżdżą. Nie udało mi się.
Buczyniec dopiszę zatem.

Offline Mężczyzna boney

• Pomidor
  • Miasto: Ruda Śląska
  • Na forum od: 29.07.2011
oft:
własnie doceniłem wyżynę ...
Chyba bym sie załamał jak miał bym jechać 100km po płaskim :D

pozdro!
Zapraszam ===>

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Ja niestety nie dam rady w ten weekend, za dużo obowiązków mam :(
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
W jednym miejscu mam np magnesem po drodze trasę poprowadzoną a chciałam na prostą linie wzdłuż rzeki zmienić
Znam ten ból, ale niestety nie mam na niego lekarstwa  :( 
Jedyne co wymyśliłem to robienie punktu, który ma rozpoczynać tę prostą, usunięcie wszystkiego od końca do tego punktu i pociągnięcie jeszcze raz z nowymi ustawieniami magnes/prosta.
Tyle, że to upierdliwe i archaiczne cholernie.

Offline Kobieta magda

• Przejażdżkowe zapiski
No nie, to już łatwiej zapamiętać gdzie ma trasa inna być!  :)
Albo notatki - bardzo pomocna pamięć podręczna  :D

Offline Mężczyzna Turysta

• Miasto: Gdańsk
  • Na forum od: 15.06.2011
W jednym miejscu mam np magnesem po drodze trasę poprowadzoną a chciałam na prostą linie wzdłuż rzeki zmienić, bo wyczytałam, że tam szlak jest i rowerami ludzie jeżdżą. Nie udało mi się.

Wyeksportuj sobie trasę do pliku gpx. Potem przejdź do tworzenia nowej trasy na bikemap i zaimportuj z powrotem ten plik. Teraz masz już zwykłą trasę ("nienamagnesowaną") - możesz sobie przesuwać punkty, wstawiać itd.

Offline Mężczyzna yacek

• Miasto: Poczesna
  • Na forum od: 24.03.2009
    • http://www.yacek.bikestats.pl
Zerknij sobie na  poniższe linki.  Może coś Ci się przyda. W razie pytań wal śmiało.
Jeździłem po tamtych terenach dobrych kilka lat temu i na BS tego nie mam ale coś tam pamiętam więc jeśli będę mógł to pomogę.

http://yacek.bikestats.pl/index.php?did=363548#comments

http://yacek.bikestats.pl/index.php?did=363682#comments

Offline EASYRIDER77

• Miasto: INOWROCŁAW
  • Na forum od: 27.07.2010
w te rejony mam zamiar jechać  w maju...

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
Budowle hydrotechniczne są w tym rejonie super - polecam, jeśli miałabyś możliwość (bądź ktokolwiek wybierający się w te okolice) zabukować sie na 2 noce w Elblągu lub Ostródzie popłynąć  kanałem Poza masą śluz, przepustów, pochylni jest też bajeczny świergot ptactwa, szum liści, trzcin - naprawdę warto!

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
Najlepiej to po prostu przepłynąć kajakiem.
Sprawdzone doświadczalnie.

Offline Mężczyzna gagarin

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 10.12.2010
"Przeleciałem" tam rowerem w czerwcu. Całkiem ładna okolica, żałowałem, że nie miałem czasu więcej tam pojeździć. Wzdłuż kanału biegnie częściowo szlak rowerowy.
http://www.gruparowerowastop.pl/articles.php?article_id=45

Przypadkowo trafiłem taki dom podcieniowy (niedaleko Twojej trasy, po prawej masz dokładne położenie).
https://picasaweb.google.com/103094585567971848950/PoNocnowschodniaPolska?noredirect=1#5625591532805738898
Jeżdżę aby jeść.

Offline Kobieta magda

• Przejażdżkowe zapiski
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi - jeszcze trochu czasu jest, to poczytam pomału wszystko :) Za jednym zamachem i tak wszystkiego nie obejrzę, ale przynajmniej się dowiem, w które miejsca warto wrócić, daleko nie mam póki mieszkam, gdzie mieszkam. Droga wodna - w przyszłości może. Teraz na pewno nie.

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
Wycieczka stateczkiem? Gruba książka obowiązkowa. Kompletnie nic się nie dzieje :(

Poza hydrotechniką (nie tylko ten jeden most i Kanał Elbląski jest.. jest jeszcze most obrotowy, stacje pomp: z czego jedna parowa!) i domami podcieniowymi..
Oczywiście zamek w Malborku (pic), pomnik krowy, zabytkowy traktor (Stare Pole), zrujnowany kościół (Fiszewo?), stary cmentarz, wieża widokowa na jezioro (ale jak będzie mokro.. to zapomnij), najniższy punkt w Polsce skrótem przez pola (zamiast 22ką).
Jakby co, to wstępnie jestem(śmy?) zainteresowani. Zależnie od czasu (bo jeszcze nie wiem jak to będzie)
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum