Autor Wątek: Przeróbka szoso miejskiego Peugeota na treka,jak to zrobić?  (Przeczytany 3722 razy)

Offline Mężczyzna Zakrzak

• Miasto: Opolskie
  • Na forum od: 09.03.2012
zdjęcie z serii "zaczynam przypominać rower"

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
pakuj narzędzia i śrubki do pojemnika, szukanie ich w trawie to masakra :P

My home is where my bike is.

wiem,wiem :D wszystko wylądowało w kartonie po butach. Rowerek ma już 2 koło ale muszę jeszcze dziada wyregulować, popuścić konusy, kupić chyba nowy łańcuch bo ten lekko się wykrzywił,nasmarować,zamontować nowe kostki hamulcowe, umyć i... jaaaazzzda :D a no i kupić jakiś licznik ;)

mam opony do max 5.86bar (85 psi), jakie ciśnienie polecacie? Myslę nad 4-4,5... pytam dlatego,że jak już raz napompuje to później (do czasu zakuopienia swojej pompki) nie będę miał okazji zmienienia ciśnienia w oponie.

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Myślę, że 6 bar będzie w sam raz. Zawsze możesz trochę spuścić ;)
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

tadaam... mamy problem, koło przednie wszystko ok ale na tyle... zabrakło miejsca ;D

chodzi mi o dół roweru, nie przy kostkach hamulcowych... jakieś rozwiązanie widzicie? Trzeba by cofnąć koło minimalnie do tyłu (2-3 mm), mogę spiłować trochę na widełkach tylnych i cofnąć koło ale pomyślałem nad zamianą śruby na zacisk,który jest mniejszy i może(?) coś to da?

• blog podróżniczy
ale pomyślałem nad zamianą śruby na zacisk,który jest mniejszy i może(?) coś to da?
Tak się nie robi, bo później ciężko się ustawia koło w hakach, nie mówiąc o tym, że przy solidniejszym dole może się w tych hakach przestawić.

Generalnie to ja bym zaczął upgrade od poszukania innej ramy ::)

jakbym miał kase to już bym jeździł na nowym sprzęcie ;)

chodzi mi o to czy jak spiłuje 1-2mm to nic się nie stanie, czy mi nie złamie czegoś przy jeździe

• blog podróżniczy
haki w lepszych ramach były wspawywane z dość twardej stali, generalnie nie polecałbym grzebania tam, bo możesz utrudnić sobie życie w przyszłości.

Przy wymianie ramy pewnie trzeba by wymienić jeszcze widelec i mostek ;)
Ja bym zaczął od kierownicy... :P

Moim zdaniem trzeba żyć z tym co się ma a nie przesadnie kombinować, bo się zepsuje i nic się nie będzie miało. Nie bardzo wyobrażam sobie możliwość przesunięcia koła do tyłu bez skutków ubocznych. Obstawiam, że koło może się krzywo układać.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Przy wymianie ramy pewnie trzeba by wymienić jeszcze widelec i mostek ;)
Ja bym zaczął od kierownicy... :P

Moim zdaniem trzeba żyć z tym co się ma a nie przesadnie kombinować, bo się zepsuje i nic się nie będzie miało. Nie bardzo wyobrażam sobie możliwość przesunięcia koła do tyłu bez skutków ubocznych. Obstawiam, że koło może się krzywo układać.

http://allegro.pl/rama-kross-meadow-trekking-23-okazja-i2205931865.html dość chyba ciekawa opcja?

Tania to ona jest, rura sterowa wydaje się być wąska. Rzeczywiście jesteś aż tak wysoki? :icon_smile2:

Tak naprawdę to lepiej kup sobie drugi rower, bo ulepszanie wyjdzie Ci ze dwa razy drożej... (jak nie lepiej)

Tak,mam 201cm. Rozmontuje go,sprzedam na części (może jakieś 300 się uda wyciągnąć) i pomyśle nad jakimś innym sprzętem...

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
Jak masz 201cm, to dość łatwo jest znaleźć rower sprowadzany z Holandii (np. 25"..) w cenie często śmiesznej. Odremontować i jeździć.
Czy może lubisz kombinować i bez sensu wydawać kasę? Bo budowanie roweru "od zera" kupując przypadkowe części daje taki posmak..
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna qbab

• Miasto: łódzkie
  • Na forum od: 25.12.2011
Jak masz 201cm, to dość łatwo jest znaleźć rower sprowadzany z Holandii (np. 25"..) w cenie często śmiesznej. Odremontować i jeździć.
Czy może lubisz kombinować i bez sensu wydawać kasę? Bo budowanie roweru "od zera" kupując przypadkowe części daje taki posmak..
Z drugiej strony daje też satysfakcję złożenia czegoś fajnego z kilku części, pozwala poznać swój rower i uczy wszelkich napraw.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum