Autor Wątek: привіт!  (Przeczytany 2285 razy)

Offline Mężczyzna Zakrzak

• Miasto: Opolskie
  • Na forum od: 09.03.2012
Odp: привіт!
« 12 Mar 2012, 21:28 »
no tak :D

zawiłości języków bukwowych są strasznie,szczególnie jak nauka przebiega samotnie ;)

Offline Mężczyzna Żubr

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 03.11.2010
« 12 Mar 2012, 23:16 »
w ogóle, bałem się, że ktoś napiszę "czemu tak po ROSYJSKU"

Witaj na forum :D czemu tak po ROSYJSKU???

« 12 Mar 2012, 23:34 »
w ogóle, bałem się, że ktoś napiszę "czemu tak po ROSYJSKU"

Witaj na forum :D czemu tak po ROSYJSKU???

:-[

Offline Mężczyzna Żubr

« 12 Mar 2012, 23:40 »
Jestem dumny ze swojej wredności, grypa zmusila mnie do sciągania innych w otchłań maligny. :D

Offline Mężczyzna Grucha

• Miasto:
  • Na forum od: 12.03.2012
« 12 Mar 2012, 23:52 »
Mam koleżanki w Korczowej i rodzinę w Przemyślu:x piękne miasto ten Przemyśl :)

« 13 Mar 2012, 00:26 »
A Pkp jak ladnie zrobione teraz!

Offline Mężczyzna mariuszc

• Miasto:
  • Na forum od: 13.03.2012
« 13 Mar 2012, 11:43 »
Witaj na forum! :)

Offline Mężczyzna Żubr

« 14 Mar 2012, 00:49 »
a no tak wyszło :D
poza tym jestem zagorzałym fanem kultury Ukraińskiej ;) planuję w tym roku po Jełro się tam wybrać
w ogóle, bałem się, że ktoś napiszę "czemu tak po ROSYJSKU" ;)
Kultura ukraińska jakoś do mnie nie przemawia, bo dane historyczne są okrutne - wystarczyła tylko zawierucha wojenna i ze zwykłych sąsiadów, przyjaciół, zamienili się w morderców zabijających Polaków za to, że są Polakami.
http://www.stankiewicze.com/ludobojstwo/krwawe_zapusty.html
We wsiach, gdzie przez lata współżyły ze sobą 3 różne narody, wyznawające 3 różne religie, nagle okazało się, że trzeba wymordować Polaków i ewakuować Rosjan. To nawet na Bałkanach nie było takiej rzezi.

Nie rozumiem co ma zainteresowanie kulturą jakiegokolwiek narodu, wspólnego z polityką państwa, czy organizacji reprezentujących cały ten naród lub też jego część. Nie rozumiem też prostoty tego rozumowania, czyli wynika z tego, że kultura niemiecka czy rosyjska siłą rzeczy też nie może do Ciebie przemowić. :o Takie zainteresowanie nie jest niczym złym, o ile wiedza o danej kulturze nie służy niechęci czy ksenofobii (to rzadziej z wiadomych powodow) albo stronniczości i ukrainofilli.
Zdaje sobie sprawę, że to jest "trudny" naród i z perspektywy wyprawy rowerowej się pewnych rzeczy nie zauważy, nie jestem sympatykiem ani przyjacielem Ukraińców, ale protestuje przeciwko takiemu spłycaniu.

Offline Mężczyzna Żubr

« 14 Mar 2012, 01:23 »
Możesz się witać po ukraińsku

Ale to rozumiem do Zakrzaka?

Ale nie oczekuj pozytywnych komentarzy na opozycyjną postawę w tematach, które dla każdego patrioty są bardzo trudne.

Opozycyjną postawę, której wogóle nie zaprezentowałem, ta riposta miałaby sens, gdybym zanegował zbrodnie UPA na przykład.

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Na forum od: 17.08.2009
« 14 Mar 2012, 08:54 »
...e....przecież to wątek powitalny, a Zakrzak przecie Banderą tu nie macha;)
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Bitels

• Gość
« 14 Mar 2012, 09:08 »
Ło Jezu :D Niedługo to strach będzie się przywitać. Bo powitanie może wyglądać tak:
- cześć jestem tu nowy
- za kim jesteś?
- za Widzewem
- to spadaj

Sorry, rozumiem że każdy może mieć własne poglądy, nie zachowujmy się jak Panowie i Panie z ul. Wiejskiej, którzy za wszelką cenę muszą udowodnić, że mają rację. Jak martwa pisała to tylko wątek powitalny.
Zatem Witaj Zakrzak i niech Ci będzie u nas dobrze :D

« 14 Mar 2012, 13:02 »
O mamo, jakbyśmy mieli tak każdego rozliczać to do każdego mielibyśmy jakieś ale. Nie lubmy Szwedów za Potop Szwedzki, nie lubmy Ukraińców za UPA,nie lubmy Rosjan, Niemców i Austriaków za rozbiory,nie lubmy Francuzów i Anglików za to,że w '39 nam nie pomogli. Nie można tak na to patrzeć, wiadomo - pamięć i historia jest bardzo ważną rzeczą (przynajmniej powina) i też jestem za tym aby o tym wszystkim mówić i wyciągać z tego dobre i cenne wnioski.Do tego nie uogólniajmy bo nie można wszystkich zamknąć w pewne ramy, tak samo jak każdy kto mieszka w Iraku nie jest terrorystą,tak każda Niemka nie jest brzydka (:P) tak samo nie każdy Ukrainiec w tamtych czasach nie był maszyną do zabijania Polaków.

"Jaram się" Ukrainą za jej piękne tereny, muzykę (folk!),morze czarne... po prostu mnie tam CIĄGNIE ale nie na tyle żeby tam zamieszkać czy nawet zmieniać obywatelstwo (co bym mógł).

Przynależność narodową oczywiście mam choć nie uważam się za jakiegoś wielkiego wyznawcę ONR choć zapewne znacznie bliżej mi do ONR niż do strony lewej.

Nie zapominamy,że sznur zwany historią ma dwa końce i nam (Polakom) też można zarzucić co nie co ;)

No ale PODJAZDY, racja jest jak dupa: każdy ma swoją (zapewne wiesz kogo to stwierdzenie) i oczywiście szanuję Twoje zdanie podgląd na ten temat. :)

btw. Bitels - dzięki za pokojowe przywitanie : PP
« Ostatnia zmiana: 14 Mar 2012, 13:07 Zakrzak »

Offline Mężczyzna Żubr

« 14 Mar 2012, 22:50 »

Nie obraż się Podjazdy, ale po prostu w taki sposób odebrałem na zasadzie pierwszego wrażenia Twoją wypowiedź, być może przez pewien skrót mysłi jaki został wprowadzony.

Offline Mężczyzna Kosiek

• Miasto: opolskie
  • Na forum od: 24.07.2010
« 19 Mar 2012, 22:56 »
Ooo :) W końcu ktoś z opolskiego :) Witam serdecznie i pozdrawiam :)

"Odniosłem zarazem wrażenie, że gdy los złączy nas nierozerwalnie na wiele lat z rzeczą, rzecz ta przestaje być przedmiotem martwym i wydaje się nam, że żyje myśli i odczuwa."

« 19 Mar 2012, 23:17 »
Ooo :) W końcu ktoś z opolskiego :) Witam serdecznie i pozdrawiam :)

hej,hej. A bliżej, skąd przybywasz? :P

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum