Nawet topowy i najlżejszy słynny SID w wszystkich wersjach (także World Cup) ma rurę z aluminium.
Szkoda tylko, że na stronie Rock Shoxa nic o tym nie wiedzą Nawet topowy i najlżejszy słynny SID w wszystkich wersjach (także World Cup) ma rurę z aluminium.W kolarstwie szosowym - zgoda, to jest powszechnie stosowane, ale w MTB - to jest bajka, jeśli są nawet takie modele - to jest to rozwiązanie niesłychanie rzadkie.
Ale widziałeś ten widelec? Masz jakieś fotki? Jesteś pewien, że ten widelec ma otwory pod bagażnik? Bo korona o długości 7,5 cm - to aż się wierzyć nie chce
Jak wspominałem na oficjalnej stronie RockShoxa nic o tym nie ma:http://sram.com/en/rockshox/crosscountry/sid/#tab1
405mm. Z tym, że opon 2.0 to się już jednak nie założy. I to nie tyle na wysokość, co na szerokość nie wejdą (bo u góry widelec jest bardzo wąski). Teraz mam XR 622-42 i z błotnikami to już ledwo-ledwo.
No tak, są. Tam nie szukałem, bo nie interesują mnie widelce szosowe. Ten, który znalazłem w realu z cała pewnością nie pochodzi z szosówki, tylko z jakiegoś crossa.