Autor Wątek: Turystyczny sztywny widelec karbonowy  (Przeczytany 18209 razy)

Offline Mężczyzna rafalb

• Miasto: Łuków/ Gdynia
  • Na forum od: 26.03.2008
    • Wciąż w drodze...
Turystyczny sztywny widelec karbonowy
« 26 Lut 2009, 16:32 »
http://allegro.pl/item560817326_sr_suntour_xcr_l_o_100mm_nowy_okazja.html

Tu masz taniej- nowy ale z przyciętą rurą sterową...

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 26 Lut 2009, 16:47 »
z krotsza rura nie przejdzie.... mam za wysoka glowke ramy. musi byc rura conajmniej 22 cm :] a wolalbym nawet dluzsza  :mrgreen:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline MaciekPaciek91

• Miasto: Bolesławiec
  • Na forum od: 02.03.2008
« 26 Lut 2009, 22:05 »
aard: problem w tym, że sprzedał- skoro mi pisał, że sprzeda za ile wylicytuję, to chyba tyczy się wszystkich :|
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 26 Lut 2009, 23:09 »
Dziwne. To po kiego wyznaczał cenę minimalną, która przecież kosztuje dodatkowe pieniądze dla Alledrogo? Głupi jakiś?
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline MaciekPaciek91

« 27 Lut 2009, 00:32 »
Nie wiem, nie znam, ale mogę posłać mu maila z zapytaniem: głupiś pan?

[ Dodano: Pią 27 Lut, 2009 ]
ale by się chłop zdziwił
Każdy człowiek, którego spotykam, jest ode mnie w pewien sposób lepszy. Tak postrzegam ludzi./ Ralph Waldo Emerson

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 27 Lut 2009, 00:53 »
hmmm, czy moge liczyc na jakies inne glosy w sprawie mojeg amorka? czy wszyscy sa zdecydowanie na 'tak' ?  :shock:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
« 27 Lut 2009, 11:18 »
Cytat: "MaciekPaciek91"
Nie wiem, nie znam, ale mogę posłać mu maila z zapytaniem: głupiś pan?

Lepiej mu wyślij maila z zapytaniem, za ile sprzeda Ci tę ramę, bo po mojemu to się nie dogadaliście i on jej nie puścił po wylicytowanej cenie. Bo gdyby puścił, to by znaczyło, że głupi, a w to właśnie wątpię :)

Oczywiście, o ile chcesz ją kupić.

Waxmund, sorry, że ci rozwalamy wątek, ale tak po prawdzie, to ten temat ani o amorkach ani o ramach nie jest, tylko o sztywnym widelcu karbonowym, więc się nie dziw, że nikt tu o amorku nie pisze :P
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Offline MaciekPaciek91

« 27 Lut 2009, 15:02 »
aard, Dogadaliśmy się, że on oddaje za ile kto wylicytuje, bo mu nie potrzebna. Przegapiłem aukcję- moja porażka. Temat uważam za zamknięty (z tą ramą). Poza tym mów za siebie, ja to się nie odzywam, bo na amorkach się po prostu nie znam :P

Offline Mężczyzna matwest

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.07.2010
« 11 Kwi 2011, 20:38 »
Rodexów w ofercie brak, więc tak się zastanawiam czy by nie kupić karbonowego widelca przełajowego, do dostania bez problemu z dolnymi mocowaniami i pivotami. Problem tylko jest taki, że trzeba by zamontować obejmy. Krabon ponoć nie lubi być sciskany, wiec pytanie jaki bagażnik byłby dla takiego widelca lepszy: crosso czy tubus?

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 11 Kwi 2011, 22:35 »
Karbon nie może być ściskany, obejmy odpadają.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna Symfonian

• Dominik
  • Miasto: Piekary Śląskie
  • Na forum od: 18.05.2009
« 11 Kwi 2011, 22:46 »
Brat ma karbonowego Rdx'a i już 2 rok jeździ z bagażnikiem Crosso na razie nic sie złego nie dzieje :)
Obejmy w bagażniku crosso pełnią role tylko stabilizującą, ciężar spoczywa raczej na piwotach.

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 11 Kwi 2011, 22:59 »
W instrukcji do torby na kierownicę Ortlieba był zakaz montownia na karbonowej kierownicy, podobnie było odnośnie montowania fotelika Hamax na karbonowej ramie. Ja bym nie ryzykował z mocowaniem bagażnika na obejmie.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna matwest

• Na forum od: 03.07.2010
« 13 Kwi 2011, 13:20 »
no tak ale przecież także z karbonu robią sztyce podsiodłowe, które są ściskane i tam jedyne zalecenie, to aby rant rury ramy nie był ostry. Obejmy do widelca można by spiłować, aby je "zaokrąglić". A w tubusie ciężar spoczywa na dolnych mocowaniach, czyli obejmy też raczej tylko stabilizują?

Offline Mężczyzna globalbus

• Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Szukam jakiegoś widelca karbonowego z mocowaniami do cantilever oraz do błotników przy hakach. Otwory na lowrider niewymagane, ale zawsze mile widziane (lepszy punkt na lampkę od osi koła).
Chcę na to przeznaczyć max 400zł (jak będzie jakaś lepsza opcja drożej to chętnie rozważę). Mam zamiar wepchnąć go do ramy od tego roweru

Po krótkim rozpoznaniu
- RDX nie jest już sprzedawany (ten z tematu)
- Ten sprzedawany przez synkros już się skończył i nie zamierzają go sprzedawać.
- Na ebay'u 2Danger - wady to krótka sterówka (na styk) i spore ryzyko dowalenia vatu.
- jest jeszcze taki sprzedawany na allegro, nieco poza krawędzią budżetu i przy braku lepszej opcji pewnie wezmę jego.

Macie jakieś lepsze propozycje/dojścia? Nie spieszy mi się z zakupem.

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Daniel-san

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 15.01.2014
Odświerzam temat, chociaż brakuje w nim jeszcze mowy o suportach, namiotach i kuchenkach. ;]

Wilku
- wygląda na to, że Rodex, którego byłeś (Jesteś?) szczęśliwym nabywcą już nie jest sprzedawany. Czy znasz  / znacie inne widelce karbonowe z mocowaniami na lowridera i błotniki oraz (teraz przesadzę) z piwotami pod v-breaki na koła 26" o szerokości 2,15"

ms.joda
Rodexów w ofercie brak, więc tak się zastanawiam czy by nie kupić karbonowego widelca przełajowego, do dostania bez problemu z dolnymi mocowaniami i pivotami. Problem tylko jest taki, że trzeba by zamontować obejmy. Krabon ponoć nie lubi być sciskany, wiec pytanie jaki bagażnik byłby dla takiego widelca lepszy: crosso czy tubus?

ms.joda - powiedz jaką podjąłeś decyzję. Co kupiłeś, gdzie i za ile i jak to się spisuje :)

Robaku - piękna rama, piękny rower. Powiedz coś o tej kierownicy. Czy to jest ta?
http://allegro.pl/kierownica-wielopozycyjna-super-wygodna-trekking-i4072565866.html
Jeśli tak, co czym ją owinąłeś i jak się sprawuje całość?

Pozdrawiam
sunbat
Książka: Bike'owa podróż - z Sydney do Szczecina

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum