Autor Wątek: Łódź - Warszawa  (Przeczytany 2101 razy)

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Łódź - Warszawa
« 14 Mar 2012, 21:41 »
Cześć,
  planuję wycieczkę Łódź - W-wa.
  W związku z tym pytanie, czy taka trasa: http://www.bikemap.net/route/1455582
  jest okej, czy są na niej jakieś trudności?

Ostatnio jechałem przez Rawę Mazowiecką i do samej Rawy było dobrze, ale niestety
  później się popsuło. Tzn droga jest remontowana a później z zakazem wjazdu rowerów.
  Samochody mijały mnie na zapałki.
  Chcę uniknąć tego samego i pojechać przyjemniejszym odcinkiem.
  Wystarczy mi, że będę miał względne bezpieczeństwo na drodzę.

Z góry dzięki
Freud
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
Odp: Łódź - Warszawa
« 14 Mar 2012, 21:51 »
ja bym jechał krajową 8-ką, przyjemniejsza. Droga przez Grodzisk to tragedia, ścisk niesamowity, zakazy dla rowerów (obok ścieżko-chodnik), a na 8 eleganckie pobocze.

Nie mniej jadąc twoją trasą ubijesz więcej gmin :P

My home is where my bike is.

Offline Mężczyzna Freud

« 14 Mar 2012, 21:56 »
Okej, ale do 8 jest tzw. hardkor.

Okej - rozumiem. No zobaczymy. Wydaje mi się, że chyba 8 ominę.
Wydaje mi się, bo na mapie ta trasa którą obrałem wygląda na bardziej poboczną.
Jak jest na prawdę.... nie wiem.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
« 14 Mar 2012, 21:59 »
Drogę na Grodzio ostatnio wyremontowano, więc jeśli nie boisz się dużego ruchu to jedzie się (poza krótkimi kawałkami) przyzwoicie - jednia jest na tyle szeroka, że samochody mijają rowerzystów w rozsądnym odstępie. Kiedy będziesz jechał, może będzie okazja kawałek Ci potowarzyszyć?

Offline Mężczyzna Freud

« 14 Mar 2012, 22:12 »
Drogę na Grodzio ostatnio wyremontowano, więc jeśli nie boisz się dużego ruchu to jedzie się (poza krótkimi kawałkami) przyzwoicie - jednia jest na tyle szeroka, że samochody mijają rowerzystów w rozsądnym odstępie.
Bardziej niebezpoiecznie jak za Rawą nie może być ;)
Gdzie jest Grodzio?

Kiedy będziesz jechał, może będzie okazja kawałek Ci potowarzyszyć?
Prawdopodobnie w sobotę (na 95%).
Potwierdzę, że na pewno dopiero w piątek, bo zostawiam margines na pewne sprawy, które mogą mi wyskoczyć w pracy.

Byłoby miło Ciman ;)
W ogólę to może jakieś spotkanie z grupą mazowiecką w sobotę?
Będę u znajomego, który otwarty jest na wszelkie formy spotkań typu kameralny wieczór z obcymi rowerzystami :D

Pozdr.
Freud

Offline Mężczyzna ciman

« 14 Mar 2012, 22:33 »
Grodzio to pieszczotliwe zdrobnienie Grodziska Mazowieckiego ;)

Offline Mężczyzna Freud

« 14 Mar 2012, 22:48 »
ja bym jechał krajową 8-ką, przyjemniejsza. Droga przez Grodzisk to tragedia, ścisk niesamowity, zakazy dla rowerów (obok ścieżko-chodnik), a na 8 eleganckie pobocze.

Nie mniej jadąc twoją trasą ubijesz więcej gmin :P
Niestety na tej 8 jest zakaz wjazdu rowerów na pewnym odcinku. Ciekawy jestem tylko czy to jest tylko kawałek na wysokości Mszczonowa, czy może taki zakaz ciągnie się aż do W-wa?

• blog podróżniczy
« 14 Mar 2012, 22:51 »
jeden wiadukt przed (od twojej strony) Mszczonowem ma zakaz (jakieś 300-400m). Zamknij oczy i jedź, gorzej, że chwilowo w tą stronę jest zwężenie do 2 pasów. Mszczonów można przejechać też przez miasto, całkiem ładne nawet.

Z resztą ostatnia okazja przejechania się 8'ką, bo przerabiają ją na ekspresówkę. Cholera...

Offline Mężczyzna Freud

« 14 Mar 2012, 23:00 »
Nie tylko za Mszczonowem. Ekspresówka będzie też dużo przed Mszczonowem.
Ostatnio tym przerabianym hardkorem jechałem i tak mi powiedzieli panowie robotnicy.

Myślę, że ta droga powinna w znaczącym stopniu odciążyć ruch na innych pobocznych. Na plus dla rowerzystów ;) Mam nadzieję przynajmniej, że tak właśnie będzie.

• blog podróżniczy
« 14 Mar 2012, 23:11 »
tylko za dużo alternatywnych dróg to tam nie ma ;) Tak samo 8'ka na Białystok, trzeba jechać baaardzo na około, żeby ją ominąć.

Jak masz amora i lubisz dziurawe boczne drogi to jest jeszcze alternatywna krajobrazowa trasa przez Bolimów, Wiskitki, Błonie, samochodów to dam dużo nie spotkasz.

Offline Mężczyzna Freud

« 14 Mar 2012, 23:15 »
Propozycja kusząca na inny czas na typową zabawę zaliczania gmin :)

Offline Mężczyzna ciman

« 14 Mar 2012, 23:30 »
tylko za dużo alternatywnych dróg to tam nie ma  Tak samo 8'ka na Białystok, trzeba jechać baaardzo na około, żeby ją ominąć.
Dokładnie 1,3km - ostatnio sprawdzałem: http://ciman.bikestats.pl/498843,Narew-i-Biebrza-dzien-1.html

• blog podróżniczy
« 14 Mar 2012, 23:33 »
jeśli lubisz skręcać i wić się drogą serwisową, która nie zawsze ma przebicie i wyjazd na drugą stronę (jak w trojanach) to ok ;)

Offline Mężczyzna ciman

« 14 Mar 2012, 23:38 »
Nie lubię, ale nie mówię też, że trzeba jechać baaaardzo naokoło, żeby ją ominąć - możliwość jest. W 100% po drogach asfaltowych - ślad gpx do dyspozycji.

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 15 Mar 2012, 08:17 »
Trasa na Łódź jaka ja jechałem ostatnio:
http://www.gpsies.com/mapOnly.do?fileId=fistlsksrehhvwkr
Z Warszawy będzie bliżej.

Leszno-Sochaczew- Łowicz-Stryków-Łódź

(na oko jeszcze nie przeliczylem dyst z wawy to 110km) 3/4 to piekne pobocza!)

Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum