Autor Wątek: Łódź - Warszawa  (Przeczytany 2100 razy)

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
Odp: Łódź - Warszawa
« 16 Mar 2012, 00:23 »
Dostałem na tej trasie pod Głownem mandat za jazdę rowerem bez trzymania oburącz kierownicy... Trafiłem na jakiś nadgorliwych policjantów. Po tej trasie trochę tirowców jeździ ale są wygodne pobocza. W niedzielę pewnie jest pusto.

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 16 Mar 2012, 00:29 »
Na tej od Księgowego czy na tej:
http://www.bikemap.net/route/1455582

?
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 16 Mar 2012, 01:19 »
Dostałem na tej trasie pod Głownem mandat za jazdę rowerem bez trzymania oburącz kierownicy...

To żart czy jakaś metafora? Czy to znaczy, że gdy jadąc na rowerze podrapię się po nosie, to mogę za to zostać ukarany mandatem?
« Ostatnia zmiana: 16 Mar 2012, 01:27 vilqu »

Offline Mężczyzna Oskar

• Miasto: Szczecin/Świnoujście
  • Na forum od: 14.12.2011
« 16 Mar 2012, 06:41 »
Naprawdę?

Rozdział 5 - Ruch pojazdów
Oddział 11 - Przepisy dodatkowe o ruchu rowerów, motorowerów, pojazdów zaprzęgowych
 Art. 33.

[...]
3. Kierującemu rowerem lub motorowerem zabrania się:
jazdy po jezdni obok innego uczestnika ruchu z zastrzezeniem ust. 3a;
jazdy bez trzymania co najmniej jednej ręki na kierownicy oraz nóg na pedałach lub podnóżkach;
[...]

Offline Drzewo

• Miasto:
« 16 Mar 2012, 10:13 »
Przepisy, przepisami ale akurat musiałem poprawić rękawiczki... no i panowie wyskoczyli zza jakiegoś krzaka z głośnym "HA"(Jak w skeczu o hiszpańskiej inkwizycji). Policjant się zdziwił, że nie wożę ze sobą kompletu dokumentów. Nie potrafił mi też powiedzieć gdzie mam ten mandat położyć(/włożyć), żeby go nie zapocić. Nieważne. Ten policjant był po prostu głupi. Zresztą, poradził mi żebym jechał inną drogą i o mniejszym natężeniu. Wspólnie wybraliśmy taką na moim atlasie. Przez jego wskazówki zmarnowałem dobre kilkadziesiąt minut, a i tak wróciłem na trasę  2-3km dalej.

http://memento.bikestats.pl/532227,Wycieczka-do-Lodzi-Moj-pierwszy-mandat-za-jazde-na-rowerze.html

PS Warto przejechać przez Głowno bo podobno tam mają najmniejszą sieć transportu miejskiego w Polsce. Chyba jedna linia, kilka przystanków i dwa autobusy...

Offline Mężczyzna Księgowy

• .::Kolarska Patologia::.
  • Miasto: Warszawa/Jabłonna
  • Na forum od: 30.12.2010
« 16 Mar 2012, 10:29 »
Trasa Do Strykowa od Głowna faktycznie trudna, ale to kilka kilometrów tylko, później jest znów ładnie. Reszta trasy bajka! Z Warszawy polecam ruszyć od razu trasą poznańska przez Bronisze i Ożarów. Spory ruch ale i pobocze oraz co ważne dobra nawierzchnia.

Jadąc w tym roku na 200 - planuje właśnie tą trasą zaatakować Konin:)
Jadę tam gdzie znika horyzont.
MP 2014 - 500km 25h28`|MP 2015 - 300km 20h30`|MP 2017 - 300km 21h01`|MP 2018 (DNF)- 519km 27h30``|BBT 550km (DNF) | POM500 46h33`|PGR 550km - 80h04`

Offline Mężczyzna ciman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 26.05.2009
« 16 Mar 2012, 11:18 »
Przepisy, przepisami ale akurat musiałem poprawić rękawiczki... no i panowie wyskoczyli zza jakiegoś krzaka z głośnym "HA"(Jak w skeczu o hiszpańskiej inkwizycji). Policjant się zdziwił, że nie wożę ze sobą kompletu dokumentów. Nie potrafił mi też powiedzieć gdzie mam ten mandat położyć(/włożyć), żeby go nie zapocić. Nieważne. Ten policjant był po prostu głupi. Zresztą, poradził mi żebym jechał inną drogą i o mniejszym natężeniu. Wspólnie wybraliśmy taką na moim atlasie. Przez jego wskazówki zmarnowałem dobre kilkadziesiąt minut, a i tak wróciłem na trasę  2-3km dalej.

http://memento.bikestats.pl/532227,Wycieczka-do-Lodzi-Moj-pierwszy-mandat-za-jazde-na-rowerze.html

PS Warto przejechać przez Głowno bo podobno tam mają najmniejszą sieć transportu miejskiego w Polsce. Chyba jedna linia, kilka przystanków i dwa autobusy...
Jazda bez trzymania kierownicy oburącz a jazda bez trzymania jednej ręki na kierownicy to jest jednak lekka różnica...

Offline Mężczyzna Freud

« 16 Mar 2012, 12:27 »
Tak też pojadę. Dzięki.
Mam nadzieję, że jutro będzie przyjemny dzień pedałowania ;) Pogoda zapowiada się bajeczna.
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna Orionus

• Miasto: ok. Warszawy
  • Na forum od: 05.09.2011
« 16 Mar 2012, 19:56 »
No to koniecznie napisz jakie warunki i wrażenia na trasie. Niebawem też się wybieram, tyle że z Warszawy do Łodzi, więc przyda się sprawdzony szlak.

Offline Mężczyzna Freud

« 16 Mar 2012, 20:17 »
Pamiętaj koniecznie napisać jak się będziesz wybierał.
Być może wyjadę po Ciebie ;)

Offline Mężczyzna ambi

• Miasto: Brwinów
  • Na forum od: 21.02.2010
« 16 Mar 2012, 23:58 »
Hm, gdybym wiedział o której będziesz przejeżdżał przez Brwinów i byłbym wtedy wolny to mógłbym się dołączyć i podprowadzić Cię do Warszawy jakimiś mniej uczęszczanymi drogami..

Offline Drzewo

• Miasto:
« 17 Mar 2012, 00:55 »
Jazda bez trzymania kierownicy oburącz a jazda bez trzymania jednej ręki na kierownicy to jest jednak lekka różnica...
W sumie racja. Oczywiście chciałem napisać, że jechałem bez trzymania się kierownicy.

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 17 Mar 2012, 12:00 »
Dostałem na tej trasie pod Głownem mandat za jazdę rowerem bez trzymania oburącz kierownicy..
Albo coś ściemniasz, dałeś się zrobić jak dziecko:
Cytat: Prawo o ruchu drogowym
3. Kierującemu rowerem lub motorowerem zabrania się:
(...)
jazdy bez trzymania co najmniej jednej ręki na kierownicy oraz nóg na pedałach lub podnóżkach;

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 17 Mar 2012, 18:03 »
Sorry, jeszcze wolno myślę. Efekt narkozy.

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum