Autor Wątek: Mierzeja Arabacka - zapasy wody  (Przeczytany 1240 razy)

Offline Mężczyzna muzykolog84

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 28.06.2010
    • http://www.tomaszrozalski.pl
Mierzeja Arabacka - zapasy wody
« 18 Mar 2012, 15:29 »
W zeszłym roku wracałem z Krymu Arabacką Strzałką. Spotkałem wielu rowerzystów, którzy mieli zamiar ją zaliczyć lub którzy zaliczyli. Wszyscy brali 6-8l wody, latem  :o

Ja wziąłem 11 litrów i ledwo dałem radę. Tego lata biorę 13 litrów. Ktoś z Was jechał tą mierzeją? Hardcorowa jest :) Ile braliście zapasów wody?

Gdy wyjeżdżałem już na północy z Mierzei, spotkałem Rosjanina, który wjeżdżał na nią z 3 litrami! Ostrzegałem go, że to za mało, ale nie posłuchał. Prawdziwy kozak  :lol:
wypraw: 6, łącznie w 27 krajach 25982km na rowerze
obecnie pracuję nad: www.lisowczycy.com.ua

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Odp: Mierzeja Arabacka - zapasy wody
« 19 Mar 2012, 22:34 »
Mieliśmy jakieś 6 l na osobę. Za to byliśmy tak żarci, że skończyło się nam jedzenie ;) Spore znaczenie ma stan nawierzchni. W naszym przypadku było dużo piasku i jakieś 15 km prowadziliśmy rowery, co było bardziej męczące niż jazda.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna Dawid_2248

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 22.11.2011
    • Moja galeria Picasa
Odp: Mierzeja Arabacka - zapasy wody
« 24 Kwi 2014, 15:09 »
Szkoda, że już teraz nie da się przejechać Arabatki w granicach jednego państwa.. choć słyszałem, że w miejscowości Szczaslistczewo powstało prowizoryczne przejście graniczne.

3 lata temu przejechałem z kumplem Arabatkę z południa na północ. Wzięlismy 22 litry napojów na dwie osoby, na mierzei przebywaliśmy 2,5 dnia (zrobiliśmy jeden dzień obijania się po środku niczego :D). Wystarczyło. Swoją drogą, widzieliśmy grupię piechurów, którzy przemierzali mierzeję... podziw.
www.gdzielosponiesie.pl

"Podróże to jedyna rzecz, na którą wydajemy pieniądze, a stajemy się bogatsi"

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum