Autor Wątek: Bagażnik w rowerze szosowym - problem z mocowaniem  (Przeczytany 6156 razy)

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
Mam nadzieję szybko potwierdzić na jakimś krótkim wypadzie.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
I tak będzie pięknie :)
Jeszcze piękniej niż to co dotychczas pokazałeś? Aż się boję!
 ;D

Oczywiście! Jak jeszcze zamówię różowe obejmy hydrauliczne i przemaluję bagażnik na tęczowo, to całe forum padnie z wrażenia :lol:
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline pajak

• Miasto: Gdynia
  • Na forum od: 22.06.2010
a wracając do tematu. Bagażnik na przód nadaje się tylko na przód.
Jak masz szosę, to pewnie tylny trójkąt jest bardzo "ciasny", i szorujesz butem o sakwy. Odsunięcie go od kanapy (postawienie równolegle) także nie spowoduje wielkich zysków (bo platforma nie jest przesunięta do tyłu).

Założenie sakw z przodu nie powoduje aż takiego pogorszenia sterowności, czasami nawet pomaga (np. gdy ma się lemondkę.. i umiejętności nie za wiele: szosówki z reguły są bardziej "sterowne" niż trekingi). Załadowanie nawet nastu kg nie robi problemu.

A co mocowania na tylnym widelcu.. Obejmy zdają doskonale swoją rolę. Jeździłem wiele lat z najprostszymi obejmami na rurę 10mm na dole, u góry cieniutkie blaszki. Max obciążenie roweru z tyłu to było pod 35kg.. i nic się nie wydarzyło!
Trole są samotnikami i unikają słońca.

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
ale worek nie będzie jeździł z sakwami, tylko z workiem :)
to taka jedyna różnica :)

nick zobowiązuje :icon_smile2:

Gotowe!

Tak oto rower prezentuje się na tle żelazka:  :)

Mam jeszcze zdjęcie z mocowaniem bagażnika ale i tak nic nie widać (zdjęcie pod jeszcze większe światło).

Bagażnik jednak rzeczywiście jest trochę pochylony (koniec bagażnika i przednia jego część są w jednej linii z górną rurą ramy).

Jest pięknie - co widać, a do tego sztywność wydaje się być zadowalająca.  :icon_smile2:

Offline Mężczyzna Mariusz

• Jestem, jaki jestem...
  • Miasto: Leszno
  • Na forum od: 18.02.2012
Hmmm... nic nie widać ale wierzymy na słowo, jest pięknie :)
W dobie internetu każdy kreuje swój wizerunek, tak jak chciałby, by widzieli go inni...
Każdy jest tu seksbombą, póki ma top fejs i konto, plastikowe lale nadymane jak ponton,
Ukryci za nickiem, poznają się jednym klikiem, bajerują się zamiast słowem plikiem...  
A trików jest bez liku, tą albo tą, która lepszy robi dzióbek na fejsiku...Ulepieni jak z plastiku, takich ludzi jest bez liku, żyj naprawdę, nie w wirtualnym cyrku...     Mesajah

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
W robieniu zdjęć na których nic nie widać jesteś prawdziwym mistrzem!
 ;D

Tylko to co ukryte jest pociągające :P

Offline Mężczyzna waldh89

• Miasto: warszawa
  • Na forum od: 05.09.2011
Bagażnik do roweru
« 7 Maj 2012, 19:01 »
Niewiem czy mogę zamocować bagaznik do mojego roweru szosowego , na zdjęciu jest tył roweru, może jak ktoś się zna i widzi czy są jakieś zamocowania na śruby od bagaznika itd to niech doradzi :)
« Ostatnia zmiana: 7 Maj 2012, 19:11 waldh89 »

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
Odp: Bagażnik do roweru
« 7 Maj 2012, 19:03 »
Zdjęcia nie ma. W szosówkach raczej nie ma otworów. Sposób zamocowaina bagaznika w tych rowerach wałkowany był już  nie raz, nie dwa :) Musisz kupić obejmy do rur, z resztą, szukajka pomoże :)

e:
http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=6041.0
w tym temacie jest wszystko, nawet nawiązanie do pionierskiego na tym forum zastosowania transatlantyka, które przechodziło różne ewolucje :)
« Ostatnia zmiana: 7 Maj 2012, 19:13 oszej »

Offline Mężczyzna waldh89

• Miasto: warszawa
  • Na forum od: 05.09.2011
Odp: Bagażnik do roweru
« 7 Maj 2012, 19:12 »
już jest zdjecie

Jeśli jest to bagażnik z jednym prętem to będzie problem z linką - idzie dokładnie przez środek. Jeśli chcesz zakładać tradycyjny bagażnik z dwoma, nie powinno być problemów.

Na dół możesz dać obejmy o których pisałem na początku tematu ale nie jest to całkiem tanie rozwiązanie. Obejmy będą Cię kosztowały tylko około 2 zł sztuka.

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
na dole obejmy, na górze to można i taśmą przyczepić bo i tak prawie żadne siły tam nie działają ;D
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum