Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
24 Lis 2024, 03:22
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Sprzęt, ekwipunek i odzież
»
Ekwipunek
»
Elektronika, Foto
»
Problemy z licznikiem
Strony: [
1
]
2
Następna >>
Wszystkie
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Problemy z licznikiem (Przeczytany 1681 razy)
Endriunh
Miasto: Kraków
Na forum od: 16.02.2012
Problemy z licznikiem
«
20 Mar 2012, 19:02 »
Ostatio kupilem na allegro ten oto licznik
http://allegro.pl/licznik-rowerowy-podswietlany-30-funkcji-smycz-i2088858596.html
Mam z nim problem taki ze zamontowalem magnez czujnik 5mm obook siebie wczoraj normalnie dzialalo. Cala noc rower spokojnie siedzial w garazu na drugi dzien mi nie dziala:(
wszystkie funkcje wyswietlaja sie ale poprostu w czasie jazdy licznik mi wskazuje zero:(
Denerwuje mnie to jeszcze ze przy wiekszych gorkach magnez wystarczy poruszy sie milimetr i juz mi licznik przestaje dzialac
a przy ustawianiu tez troche czasu zajmuje
Juz mnie ludzie ostrzegali ze to szajs temperatura zawyzona o 10 stopni przynajmniej . Ma ktos z forumowiczow taki licznik ? moze lepiej jak bym zainwestowal w jakis inny najlepiej bez tych magnezow albo w jakies inne urzadzenie ktore poprostu wskazywalo by ilosc km i predkosc aktualna (gps)?
Waxmund
Moderator Globalny
Ironman
Miasto: Baszowice k/Kielc
Na forum od: 07.06.2007
Odp: Problemy z licznikiem
«
20 Mar 2012, 19:05 »
trzeba było kupić licznik z Lidla, albo jakąś najtańszą sigmę...
miałem kiedyś podobny do Twojego i po 3 dniach przestał działać....
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...
www.waxmund.pl
Borafu
Moderator Globalny
Miasto: Łódź
Na forum od: 02.04.2010
«
20 Mar 2012, 19:17 »
Sprawdź czy licznik siedzi dobrze w podstawce, jeśli tak to spróbuj czy zmiana położenia magne
S
u nie rozwiąże problemu. Czasem wystarczy naprawdę bardzo niewielka zmiana.
Endriunh
«
20 Mar 2012, 19:20 »
Wlasnie to mnie denerwuje ze wystarczy malutka zmiana polozenia i wszystko sie obracza do gory nogami (w przenosni)
javor
Miasto: Białystok
Na forum od: 06.01.2012
«
21 Mar 2012, 00:08 »
Licznik jak każdy inny, nie wiem czego miałby nie działać. Po prostu masz źle ustawiony magnes. Ja zawsze montuje na krzyżu szprych i nie ma prawa się poruszyć. Na amortyzowanym widelcu wychodzi wtedy góra 2 mm od czujnika i tak ma być. Jeśli masz 5 mm to właśnie to jest problemem.
Termometr też powinien działać z rozbieżnością max 1 stopnia. Jeśli ktoś twierdzi inaczej to widocznie nie ogarnia tego że czujnik jest w środku i trzeba poczekać kilkanaście minut aż złapie odpowiednią temperaturę np po wyjściu z domu lub schowaniu się w cień.
Pustelnik
Miasto: Poznań
Na forum od: 13.03.2010
«
21 Mar 2012, 01:19 »
Świetny licznik miałem ten sam przez rok.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.
memorek
Miasto: Szczecin
Na forum od: 12.05.2007
«
21 Mar 2012, 06:48 »
Cytat: Pustelnik w 21 Mar 2012, 01:19
Świetny licznik
Powyższe nie bardzo pasuje do:
Cytat: Pustelnik w 21 Mar 2012, 01:19
miałem ten sam przez rok
U mnie liczniki działają trochę dłużej niż rok
Marek
zizu
Miasto: Białystok
Na forum od: 11.01.2012
«
21 Mar 2012, 07:12 »
Za tę cenę to myślę, że jeden sezon jest spoko
transatlantyk
Moderator Globalny
GM 2420
Miasto: Annopol
Na forum od: 21.11.2007
«
21 Mar 2012, 08:40 »
1.
Javor
dobrze pisze, te 5mm to jest za dużo, a termometr wymaga czasu.
2. Sprawdź jeszcze czystość styków w podstawce i na liczniku - mogą być zaśniedziałe, zabrudzone.
yoshko
Administrator
Kto smaruje ten jedzie.
Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
Na forum od: 11.06.2009
«
21 Mar 2012, 08:46 »
Niestety bezprzewodowy jak posiedzi w stopce to idzie spać i nie rusza z automatu, więc trzeba pamiętać by po dłuższym postoju go "pacnąć". Poza tym na razie jestem zadowolony.
https://www.facebook.com/ZroweremWpodrozy
Pustelnik
«
21 Mar 2012, 09:34 »
Cytat: memorek w 21 Mar 2012, 06:48
U mnie liczniki działają trochę dłużej niż rok
Oddałem żonie
Kupiłem sobie tańszy (35 zł) i lepszy, który pokazuje jednocześnie prędkość, dystans, czas jazdy, godzinę, a po kliknięciu temperaturę.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.
oszej
Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
Miasto: Wrocław
Na forum od: 21.01.2011
«
21 Mar 2012, 11:55 »
Ja miałem 2 liczniki z "tych tańszych", obydwa już kaplica. Jeden bezprzewodowy - zdarzyło mu się trzepnąć ot tak 80km/h, poza tym systematycznie skracał swój zasięg - w tym momencie zczytuje "dane" z nadajnika w odległości max 5-6cm. Baterie oczywiście wymienione na nowe
Na początku nawet działał autostart. Później po kolei nic nie działało.
Ad termometru - owszem, siedzi w środku, ale termometr też trzeba skalibrować. Jak producent leci na "taniość", to wiadomo skąd przekłamania
Drugi licznik - przewodowy - wymieniłem przewód, czujkę, różne ustawienia magnesu - i nic. Nie wstaje i koniec. Odechciało mu się:D
Od tamtej pory nie kupuję już tanich, bo to bez sensu. Dla mnie bez sensu
Pustelnik
«
21 Mar 2012, 12:42 »
Używam takiego jak na obrazku, widzę, że staniały
Marta
Miasto: Edynburg/Lodz
Na forum od: 18.09.2008
«
21 Mar 2012, 13:25 »
Ja wychodze z zalozenia ze nie stac mnie na tanie rzeczy, wole kupic raz, troche drozej, ale pozadne, mam liczniek Cateye i dziala bez zadnych problemow chyba 5 sezon, wymieniam tylko baterie (na razie chyba raz;) )
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.
Endriunh
«
24 Mar 2012, 23:02 »
Sprawa sie na 70 procent wyjasnila problem polegal na podstawce zle licznik ustawiony byl
Ktos pisal ze mial taki sam licznik jak ja to moze mi podpowie jak wlaczyc w tym szajstwie podswietlenie ?
Drukuj
Strony: [
1
]
2
Następna >>
Wszystkie
Do góry
Tagi:
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Sprzęt, ekwipunek i odzież