Autor Wątek: Wilno  (Przeczytany 5399 razy)

Offline Wilk

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 09.07.2006
    • Wyprawy Rowerowe
Wilno
« 20 Lut 2017, 12:04 »
Wiadomość usunięta.
« Ostatnia zmiana: 25 Sty 2017, 13:43 Wilk »

Offline Mężczyzna Pustelnik

• Miasto: Poznań
  • Na forum od: 13.03.2010
Odp: Wilno
« 22 Mar 2012, 09:39 »
Super wypad, gratuluję.
Ach, każdy rowerzysta zwykł, o grację dbać i styl. I aby linię mieć i szyk, przemierza setki gmin.
Rozkoszny życia jego tryb i piękny szprychy błysk. A kiedy wita długi zjazd, rozjaśnia mu się pysk.

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 22 Mar 2012, 09:55 »
W łapę nie chcieli wziąć, czy Ty nie chciałeś dać?

A propos Piłsudskiego, to w ramach odwiedzin warto jeszcze zajrzeć do Sułowa i porozmawiać z mieszkańcami po Polsku - http://pl.wikipedia.org/wiki/Zułowo
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
« 22 Mar 2012, 10:12 »
Przejazd naprawdę imponujący! Jak na początek sezonu to bardzo mocne wejście. Szkoda, że pogoda Ci na trasie nie dopisała.
Ps.
Ci co myślą, że dla Michała takie dystanse to pestka niech zwrócą uwagę na ten cytat:

...ale okupione to zostało mocno zdrętwiałą ręką, bólem kolan, achillesa itd; jednym słowem - było za zimno na tyle kilometrów.
...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna Daniel

• turysta licznikowy
  • Miasto: Augsburg
  • Na forum od: 16.03.2009
« 22 Mar 2012, 11:12 »
A już się cieszyłem, że przez moment mam więcej kilometrów od Ciebie ;)
Z tymi autobusami ciągle są problemy, choć w tych nowoczesnych nie ma żadnego problemu ze zmieszczeniem rowerów. Kompletnie nie można ich niestety brać pod uwagę przy planowaniu wyjazdów.
Wracam do jeżdżenia.

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 22 Mar 2012, 11:16 »
Wielka szkoda, że trochę nie wypalił ten wyjazd. Trzeba mieć nadzieję na lepsze :D Wiosna od wczoraj!

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
« 22 Mar 2012, 11:32 »
Z tymi autobusami ciągle są problemy, choć w tych nowoczesnych nie ma żadnego problemu ze zmieszczeniem rowerów

Nie zapomnę jak nam kierowca (akurat Polak;) nie chciał wziać rowerów do kompletnie pustego autobusu (autobus był "za pociag", nie wiedzielismy o tym że pociagu nie będzie), z zupełnie pustym lukiem.
Kierowca tłumaczył to tym, że po drodze mogą dosiaść turysci z plecakami - i może nie starczyć im miejsca bo już będą nasze, jakże mniej ważne niz te domniemane plecaki,  dwa rowery. Było już PO SEZONIE, więc była to ewidentnie zła wola. Przez tego Pana  musileiśmy gnać 90km więcej żeby zdążyć na pociąg.
Najśmieszniejsze że bylismy przed tym kierowcą w punkcie docelowym, więc poszłam zlustrować, ileż tych turystów z plecakami wysiądzie z jego autobusu...Nie było ani jednego ;D

Gratulacje dla Wilka - a z wyjazdem no cóż: nie zawsze musi być niedziela!
A satsfakcja jest satysfakcją;)
« Ostatnia zmiana: 22 Mar 2012, 11:38 martwawiewiórka »
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Mężczyzna tranquilo

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 21.01.2011
    • Na rowerowej ścieżce
« 22 Mar 2012, 11:41 »
A ja dla odmiany mam pozytywną historię z autokarem w tle.
Ostatnio chciałem dostać się pociągiem z Muszyny do Tarnowa. Jako, że wsiadłem do pociągu w ostatniej chwili, bilet kupowałem u konduktora już po ruszeniu. I tu niespodzianka. Okazało się, że z powodu remontu torów pociąg jedzie tylko do Stróż - a tam czeka przesiadka w autobusową komunikację zastępczą do Tarnowa. I tu zonk, okazuje się, że regulamin PKP, pomimo wykupionego biletu na rower, nie przewiduje przewozu tego typy sprzętu w komunikacji zastępczej. Na moje pytanie "i co zrobimy z tym fantem" usłyszałem, że to już mój problem jak dostanę się ze Stróż do Tarnowa.
Na szczęście w Nowym Sączu zmieniła się ekipa konduktorska i tu miałem więcej szczęścia. Nowy konduktor się mną zaopiekował. Wypędził ludzi z tylnej kanapy w autokarze, wpakował tam mój rower wraz z przyczepką, zakrzyczał kierowce który protestował przeciw tak jawnemu gwałceniu regulaminu i życzył miłej drogi.
Jak widać są ludzie na tym świecie :)

Wilku, szacunek - ja w takich warunkach po 20 km bym już wymiękł :)

Offline Mężczyzna transatlantyk

• Moderator Globalny
  • GM 2420
  • Miasto: Annopol
  • Na forum od: 21.11.2007
    • Rowerem przed siebie.
« 22 Mar 2012, 13:43 »
Wiadomo - Nowy Sącz :D

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
« 22 Mar 2012, 16:27 »
Gratulacje. Tak długi dystans w dobę - szacunek :)
Pozdrawiamy

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 22 Mar 2012, 17:11 »
heh, a ja miałem plan skończyć marzec z najdłuższą wycieczką na bs'ie... a tu widzę, że nic z tego :P gratulacje Wilku za zacny dystans, i dobrą średnią jak na takie mizerne warunki, i czyżby odnawiającą się kontuzją kolana? Jeździsz teraz z spd'ami czy bez?
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna worek_foliowy

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 11.02.2012
« 22 Mar 2012, 18:33 »
@Wilk
Jakiej długości ramion korby używasz? W moim aktualnym rowerze mam 170 mm (przy przekroku 88-89 cm...) i czuję, że kolana są dużo mniej obciążone.
Janus: "Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"

Offline Mężczyzna Robert

• Miasto: Konin
  • Na forum od: 03.12.2007
« 23 Mar 2012, 19:49 »
a ja miałem plan skończyć marzec z najdłuższą wycieczką na bs'ie...
150 km? :P

Offline miuh

• Miasto: Łomża
  • Na forum od: 11.07.2009
« 27 Mar 2012, 18:30 »
Uwagi:

1. Dziwne pisanie miejscowości litewskich w opisie trasy. Pierwsze 2 piszesz po litewsku: Lazdijai, Alytus (polskie odpowiedniki to: Łoździeje i Olita) i kolejne 2 po polsku: Troki i Wilno (litewskie odpowiedniki: Trakai, Vilnius). To jakaś zamierzona akcja?  Od czego zależy pisanie raz tak a raz tak?

2. Na dzień dzisiejszy Via Baltica jest planowana tak, że nie będzie przebiegać przez Białystok i Korycin(jak jest w relacji) tylko przez Łomżę, Stawiski, Ełk itd...

3. Znowu marudzenie na te niesprawdzające się prognozy pogody.

4. Zabrakło wzmianki o zakichanych ekologach bredzących o ocieplaniu się klimatu.

:)

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 27 Mar 2012, 18:31 »
Miuh, leczysz kompleksy? ;)
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Tagi: litwa 

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum