Witam, poszukuję osób/osoby do 2-tygodniowej wyprawy na Kaukaz - planowo chciałbym zwiedzić Gruzję i Azerbejdżan, ale jestem otwarty na wszelkie zmiany/propozycje. Byłaby to moja debiutancka wyprawa. Planuję wcelować się w dobrą pogodę, a więc termin mi sprzyjający to wakacje, powakacje, a najlepiej sierpień.
• coś o sobie (przybliżony wiek, doświadczenie wyprawowe, adres www, etc)
25, brak doświadczenia wyprawowego - to będzie debiut
• planowana trasa wyprawy w ogólnym zarysie
Kaukaz, planowo Gruzja i Azerbejdżan - Tbilisi->Baku. Jestem otwarty na propozycje (nawet gruntownej) zmiany tej trasy.
• czas i miejsce planowanego startu i powrotu (lub informacja że jest się elastycznym)
Przylot do Tbilisi, wylot z Baku. Czas trwania to na pewno 2 tygodnie, termin to wakacje lub okołowakacje (ze względu na pogodę)
• planowany średni dystans dzienny
50-100 km
• rodzaje noclegów (na dziko/ kemping/ kwatery/ schroniska/ pensjonaty/ hotele/ etc...)
na dziko/namiot
• sposób wyżywienia (gotowanie we własnym zakresie/ B&B/ restasuracje/ etc.)
freestyle :) generalnie, lubię sobie dobrze pojeść i smakować kuchni regionalnych, więc restauracje wchodzą w grę. z drugiej strony domyślam się, że czasami tych restauracji może nie być, więc wtedy albo własne jedzenie albo asymilacja z ludnością lokalną
• priorytety/ sposób spędzania czasu (pochłanianie przestrzeni i widoków/ zwiedzanie miast/ poznawanie ludzi i kultury/ etc.)
widoki / poznawanie ludzi i kultury
• podejście do deszczu (jedziemy czy siedzimy na kwaterze/ namiocie?)
kwestia dogadania się, mi sam deszcz nie przeszkadza, więc przez pewien czas mogę jechać w deszczu
• preferowane drogi (główne czy lokalne? nawierzchnia dowolna czy tylko asfaltowa?)
posiadam rower typu cross, nawierzchnia dowolna
Pozdr.