Cytat: worek_foliowy w 28 Mar 2012, 18:43Pisałem o utrzymaniu 30 km/h prędkości chwilowej a nie średniej.
Pisałem o utrzymaniu 30 km/h prędkości chwilowej a nie średniej.
Na specjalne pytanie w tej kwestii odpowiedziałeś tak:Cytat: oszej 30 pod wiatr przez ile jesteś w stanie utrzymać taką prędkość, przy dzisiejszym wietrze? (załóżmy 35-40km/h) ?Cytat: worek_foliowyDługo A to mówi wyraźnie o prędkości średniej (mowa o "utrzymywaniu" prędkości).
30 pod wiatr przez ile jesteś w stanie utrzymać taką prędkość, przy dzisiejszym wietrze? (załóżmy 35-40km/h) ?
Długo
Wątek robi się zbyt rozległy.
Oszej spytał Cię konkretnie (nie nawiązując do Twojej poprzedniej wypowiedzi) - ile jesteś w stanie utrzymywać 30km/h pod wiatr o sile 35-40km/h. I na to konkretne pytanie odpowiedziałeś "długo". Tak więc nie odwracaj kota ogonem - bo tak to czytający zrozumieli. Jeśli nie chcesz takich nieporozumień - to sprawdzaj co piszesz, bo takie skróty myślowe mało kto załapie.
Worek_foliowy - jeżeli podasz w ten sposób opisaną trasę, łatwiej będzie Ci uwierzyć w te 30 km/h pod wiatr. Konkretnie - dystans, czas, prędkość itp. i zero emotikonek. Konkrety mają być.
"Długo" i reszta wypowiedzi stanowiła nierozerwalną całość. Trudno żebym pisał o utrzymywaniu jakiejś średniej przy danej prędkości wiatru, skoro prędkości wiatru nie potrafię zidentyfikować.
To była wycieczka rekreacyjno-towarzyska, właściwie bez charakteru sportowego.
Oj brniesz i brniesz w pokrętne tłumaczenia.
Przeczytałem ponownie Twój post (w całości) i też nie widzę tam pisania o długo utrzymywanej prędkości chwilowej (cóż to zresztą miałoby w ogóle znaczyć?).
Ja tam czytam, że możesz jechać długo z prędkością 30km/h od wiatr 35-40km/h, choć nie jesteś w stanie powiedzieć precyzyjnie jak długo.
Cytat: ciman w 28 Mar 2012, 18:09Waxmund to chyba nie wróci Ale może za to w końcu grupa mazowiecka zacznie żyć Jak zwykle nic nie wiem...
Waxmund to chyba nie wróci Ale może za to w końcu grupa mazowiecka zacznie żyć
Wręcz odwrotnie, byłbym w stanie utrzymać średnią 30 km/h ale nie wiem przy jakim wietrze.