Przerzutka 8-biegowa, bo brakowało mi na szybkości jednego biegu. Na pewno nie więcej. Zęby musiałbym policzyć, ale to później. Długość starej korby też mi pasowała, ale też nie pamiętam długości. Chyba 16 cm.
co do długości korb - najpopularniejsze to 170 i 175 Nie to jednak jest najważniejsze a geometria korb (modele różnią się od siebie gięciem ramion i osadzeniem zębatek) Proponuję zatem zaopatrz się najpierw w korbę a następnie do niej dobierz oś (w sumie kupując korbę w dobrym sklepie sprzedawca powinien dobrać od razu właściwą)
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje
I martwi mnie trzymanie tylnego koła przez zacisk. Mam wrażenie, że jest za słabe. Nie ma jak śruba z nakrętką 15 W aluminiową ramę zacisk się wgryzie, a w stalową nie bardzo. No ale może będzie okej.
Dlatego myślę, że jak coś z tym nie zrobię to wyrwę koło z uchwytu... Chodzi mi po głowie pomysł szerszych podkładek, żeby większa powierzchnia trzymania była, ale wtedy potrzebny będzie dłuższa śruba zacisku, a nie wiem czy takie są?
W dół już nic nie mogę popuścić w każdym bądź razie. Nawet jak linkę wypnę i śrubkę L wykręcę