Autor Wątek: Rower na wyprawę ( ok 2200zł)  (Przeczytany 2403 razy)

Offline Mężczyzna oszej

• Niejeżdżący teoretyk - forumowy mędrek
  • Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 21.01.2011
Odp: Rower na wyprawę ( ok 2200zł)
« 30 Mar 2012, 09:12 »
Chodzi o amortyzator Zooma, one nie są dobre :) Mostek to mostek, przy turystyku nie powinien pęknąć, ale przy ostrym zjeździe w lesie już bym go nie użył :)

Offline Mężczyzna kadmus

• Miasto: Wrocław
  • Na forum od: 28.03.2012
« 2 Kwi 2012, 01:15 »
Dziękuję wszystkim za rady- wybrałem autor airline.
« Ostatnia zmiana: 16 Kwi 2012, 17:38 kadmus »

Offline Mężczyzna dovectra

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 07.04.2012
« 14 Kwi 2012, 20:15 »
zoom też działa
wuj ma taki amorek
po zimie stanął
ale go rozruszałem,
jedyna wada to szybko łapie luzy,
lepiej suntoura najtańszego wstawić

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 1 Maj 2012, 23:15 »
Czy ktoś spośród forumowiczów widział przypadkiem ten rower tzn. Author Airline z 2010 r. w jakimś sklepie stacjonarnym? W grę wchodzą woj. dolnośląskie, małopolskie, śląskie i opolskie. Rama 22". Na allegro jest w Mikołowie, ale czas realizacji to trzy dni, czyli pewnie też go nie mają na stanie.

Zamówienie na ten rower złożyłem już - w sklepie franczyznowym Velo w Świdnicy -  blisko dwa tygodnie temu, ale nie mogę doczekać się na jego realizację, choć miało to zająć góra 3 dni. Dziś się dowiedziałem, że rower "do wtorku powinien być" :o Czyli potrzebują, trzeciego tygodnia by sprawę załatwić. Sprzedawca twierdzi, że gliwicka hurtownia wysłała paczkę do... Świdnika :icon_confused: Co ciekawe tam przyjęli przesyłkę od kuriera. Przypuszczam, że w Velo wysyłką zajmuje się kilkanaście osób, oczywiście w moją sprawą musiał zająć się akurat idiota, w dodatku prawdziwy profesjonalista i pasjonat geografii. Dwa dni opóźnienia może jeszcze bym jakoś przełknął (na dwutygodniowy, zakończony zlotem, wypad miałem ruszyć w poniedziałek 7 maja z Krakowa, przylatuję w czwartek), ale nie mam pewności czy zwłoka się nie zwiększy. Urlop z gumy nie jest, lotów też już nie przebukuję. Dlatego też, jeśli ktoś gdzieś ten rower widział, proszę o cynk.

Warto wspomnieć, że w Velo pomylili się też z dostępnością ram, na swojej stronie internetowej wciąż błędnie podają, że mają na wyprzedaży ramę 20", podczas gdy w rzeczywistości jest to 18".

Swojego roweru wyprawowego z Irlandii brać nie chcę bo jego transport w dwie strony kosztuje 100 €, a w tym roku mam w Polsce zaplanowane trzy rowerowe wypady. W ostateczności spróbuję sprzęt pożyczyć.

PS Przypomniało mi się, że jak ostatnio się szykowałem się do wyprawy to inna rzetelna firma - Cyklotur - zapomniała wysłać do mnie paczki ze szpejem za ponad 600 zł. Kiedy po miesiącu oczekiwania skontaktowałem się z nimi usłyszałem "Rzeczywiście, ma pan rację, popełniliśmy błąd. Bardzo przepraszamy, zaraz wysyłamy". Oczywiście paczki nigdy nie wysłali i na wyjeździe musiałem się obyć zamówionych m.in. opon. Na rekompensatę zaproponowali żenujący rabat w wysokości 5%. Jedyne za co mogę ich pochwalić, to fakt, że szybko zwrócili pieniądze.
« Ostatnia zmiana: 2 Maj 2012, 13:59 vilqu »

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
« 4 Maj 2012, 19:08 »
Krótkie uzupełnienie. Sprawę zawalił DHL. Podobno ich kurierowi się miasta pomyliły. Zwłoka wynikała też z tego, że roweru pierwotnienie było w hurtowni w Gliwicach, trzeba było go wpierw sprowadzić z jakiegoś sklepu. Sprawę uratował pracownik sklepu ze Świdnika, który nie odesłał po protu sprzętu do Gliwic, ale skontaktował się z właściwym odbiorcą, czyli moim sklepem w Świdnicy. Po interwencji jakiegoś kierownika z Velo, firma opłaciła innego kuriera, który przewiózł paczkę w dniu wolnym od pracy (bezpośrednio ze Świdnika do Świdnicy).

Rower już odebrałem, dokupiłem trochę akcesoriów i jestem w trakcie wstępnego pakowania. W poniedziałek wczesnym popołudniem ruszam z Krakowa na zlot ;D

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum