Kampinos - tam nie ma dużo piachu?
Ja mam taką, tylko jedną . W rozmiarze 622-42. Była na przodzie i na tyle. Opona jest dość pękata jak na swój rozmiar, choć jest "okrągła" bo nie ma podziału na "bieżnik" i "ściankę boczną". Cóż jeżeli chodzi o jazdę po asfaltach to większych zastrzeżeń nie mam, choć wierzchnia guma musi być dość miękka, bo po paru set km po mieście opona jest już trochę poprzecinana, mały kamyk potrafi wejść w bieżnik. Jeżeli chodzi o szutry to jest dobrze, o ile nie ma piachu (tu to raczej rozmiar decyduje) i/lub błota (tutaj łatwo zaboksować). Nie wiem czy rowki w oponie miały służyć tylko do odprowadzania wody, ale w terenie też coś dają, bo opona zachowuje się lepiej od slicka. Ślad pozostawiany przez mokrą oponę wygląda tak: xxx xxx xxx xxx. Czyli szuter ma się gdzie zaczepić .Marathon Racera mam w rozmiarze 35 (też jedną i tych nie polecam na szuter, za cienkie, i za małe rowki w bieżniku. Kampinos - tam nie ma dużo piachu? Jeżeli tak, to ciężko będzie pogodzić dobrą wydajność tam i na asfaltach.
jeżdżę w tej chwili na Maxxisach Wormdrive 1.625 i sa niezłe,ale chciałbym cos szybszego na asfalt, nie tracąc jednak zbyt wiele w terenie.