Witam!
Niestety mój polski nie jest dobry, ale to wystarczy, aby na przykład zapytać: "Czy można tu postawić namiot na jedną noc?"
A tłumaczenie Google pomaga. Ale proszę o wybaczenie błędów.
Koniec lipca, chciałbym na 3-4 tygodni jechać rowerem po Polsce i krajach bałtyckich do Tallina.
Bardzo chciałbym się poznawać polskych rowerzystów. Dlatego szukam na tym forum jedną lub wiele towarzyszkow/ki podróży na pewienu czasu.
To nie moja pierwsza podróż do Polski. Mam doświadczenie, ale jestem powola (16 kilometrów na godzinę, 60-120 km dziennie). Lubię rozmawiać z ludźmi lub odwiedzić muzea. Mówię też po niemiecku, angielsku, trochę po francusku, i staram się uczyć rosyjskiego.
Moja (nie aktualna) blog jest tutaj:
www.islandperrad.blog.deDokładna trasa nie jest planowane jeszcze. Mogę iść przez Frankfurt lub Szczecinie do Polski. Ale chcę uniknąć Rydze. Jeśli istnieje połączenie, można jeździć po wyspie Saarema.
Nocleg w namiotach (campingu lub las), schroniskie młodzieżowie, lub hospitalityclub.org (Couchsurfer).
Wiek obojętne, ale proszę, nie początkujący/-a.
Jedzenie: Nic specjalnego. Makaron, ryż, herbata, chleb, owoce, żadnego lub małego alkoholu.
Cieszę się bardzo na wasze odpowiedzi!