Autor Wątek: Wschodnia Polska - majówka w nieletnim towarzystwie  (Przeczytany 2913 razy)

Offline Mężczyzna Iwo

• leniwy południowiec
  • Miasto: Kraków
  • Na forum od: 20.09.2010
W wyjątkowo długą majówkę mam plan, żeby wziąć brata, lat 15, i po wsadzeniu na rower przejechać coś na wzór: http://www.bikemap.net/route/1487103#lat=49.60715&lng=22.7417&zoom=9&type=2 w jakiś tydzień. Noclegowanie w namiocie, żarcie z menażki, jazda w deszczu i wszystko, co cieszy umysł i ciało.

Chętnie zabrałbym się z kimś albo kogoś ze sobą, szczególnie chodzi o towarzystwo dla tego młodszego, żebym nie musiał cały czas być niańką i pastuchem oraz żeby braciszek mógł pogadać z kimś choć trochę normalnym ::)

Offline skolioza

• Miasto: kraków
  • Na forum od: 01.04.2009
    • http://www.RetroMTB.pl
trochę pokrywa się z naszą ostatnią wycieczką więc i doradzić sobie pozwolę :)
odcinki do przejść nie są wybitnie przyjemne -do Medyki ujdzie, do Korczowej natomiast jeśli macie możliwość to omińcie Wąsko, dużo ciężarówek blokujących drogę, Ci co chcą przejeżdżać mieszczą się na żyletkę (na 2 pasach zmieścić 3 ciężarówki to już wyczyn) a z powodu budowy równoległej obwodnicy masa podnoszonego przez koła i wiatr pyłu i kurzu wdziera się do oczu, nosa ust... wszędzie To był zdecydowanie najmniej sympatyczny odcinek naszego wypadu

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
dużo się pokrywa z moją letnią trasą, więc też trochę się powymądrzam. :D

drogę do Medyki możesz zastąpić jadąc na Bolestraszyce, w Nizinach skręcasz w prawo i przeprawiasz się przez San wiszącym mostem KLIK.  Tam następnie musisz dotrzeć do Nakła. Nie wiem jak to teraz wygląda, tam w lato był plac budowy, ale były betonowe płyty więc się dało dojechać.

co do Korczowej, ja jechałem tak jak masz zaznaczone na mapce i były spoko, ruch umiarkowany. to chyba kwestia szczęścia i sytuacji na granicy.

do Cieszanowa jechałem tak samo. Dalej jechałem przez Rudę i Hutę Różaniecką do Suśca. Ładna droga, piękne lasy, nad rzeką Tanew jest rezerwat "Szumy na Tanwi" - dobra miejscówka na nocleg ;-)

aaa jeszcze wcześniej przed Przemyślem, też jechałem przez Ropienkę [fajny zjazd, ale dziurawy] a dalej skręciłem w prawo na Jureczkową i Arłamów - Makowa - Huwniki. Bardzo ładne okolice, dobre asfalty, totalna pustka i fajne podjazdy ;-)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline m+k

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 06.09.2011
    • www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
Bardzo fajna trasa. W większości pokrywa się z naszą z wyprawy z 2005roku. Przepiękne tereny. Mamy do nich duży sentyment. Pozdrawiamy i udanej wyprawy życzymy :)

Offline skolioza

drogę do Medyki możesz zastąpić jadąc na Bolestraszyce, w Nizinach skręcasz w prawo i przeprawiasz się przez San wiszącym mostem KLIK.  Tam następnie musisz dotrzeć do Nakła
cholera Olo, że też tego nie wiedziałem tydzień temu - chcieliśmy zobaczyć fort w Bolestraszycach, ale odstraszyło nas to że trzeba będzie sie zawijać na powrót do Przemyśla żeby przebić się przez San...

Offline Mężczyzna rowerzysta03

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 19.02.2012
To i ja dodam coś od siebie.

Na odcinku Biłgoraj-Zwierzyniec zazwyczaj panuje bardzo duży ruch, oczywiście jest to zależne od pory dnia. Droga jest wąska, nie remontowana,z  kiepską nawierzchnią (szczególnie na odcinku do Panasówki). Polecam objechać trasą: Teodorówka,Bukownica, Tereszpol, Sochy (trasa równolegle do linii LHS), Szozdy i do Zwierzyńca skrajem RPN ;)

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
będziesz przejeżdżał przez moje tereny więc rzucę tu kilka groszy  ;)

Zmieniłbym trochę trasę ze Zwierzyńca do Cieszanowa na taką:
http://www.bikemap.net/route/1487851#lat=50.50338&lng=23.16467&zoom=11&type=2

Trasa ze Zwierzyńca do Górecka Starego jest płatna - całe 2 zł od roweru :)
Warto odwiedzić Górecko Kościelne. Są tam niesamowite dęby i kapliczka na wodzie
W Józefowie odwiedź kamieniołomy i zjedz lody gałkowe (najlepsze w PL ;) )
W Hamerni będziesz miał ruiny starej papierni a w okolicach Suśca znajdują się malownicze, małe wodospady zwane szumami
Przed Hutą Różaniecką będziesz miał fajny, mały podjazd ( i jeszcze lepszy zjazd :D )

Jak pojedziesz taką trasą jak zaplanowałeś to na odcinku ok 2 km przed Zamchem będziesz miał typowo polną drogę. Podczas deszczu może to być średnia przyjemność jechać po niej.

rowerzysta03 dobrze Ci radzi  :)
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Trasa ze Zwierzyńca do Górecka Starego jest płatna - całe 2 zł od roweru :)

Ja chyba nie płaciłem...na tej trasie, w granicach RPN-u należy uważać na samochody. Co prawda to park narodowy, ale przecież nic nie stoi na przeszkodzie, żeby Pan Leśniczy jechał szybko swoim jeepem, i mało co nie wpadł w was. Doświadczyłem tego, Pan miał jeszcze pretensje do mnie i chciał mi wlepić mandat, nie wiem za co.

Offline Dream Maker

• Miasto: Baile Uí Mhatháin
  • Na forum od: 11.06.2011
Na trasie, którą przedstawił Ivo ruch jest niewielki, a trasa którą ja proponuję jest wyłączona z ruchu (od stawów Echo do Górecka Starego).
Szalonego leśniczego jeszcze tam nie spotkałem  :P

Pan miał jeszcze pretensje do mnie i chciał mi wlepić mandat, nie wiem za co

Za brak opłaty  ;D
Do you have a dream? I'll make this dream come true. I'm... the Dream Maker

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
Witaj IWO
Na majówkę wybieram się z Lublina w Bieszczady i jadę przez Roztocze. Będę jechał przez Przemyśl, Kalwarie Pacławską, Arłamów, Ustrzyki Dolne... itp. Może Nasze drogi się gdzieś pokryją?

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Od 28go kwietnia będę przemieszczał się do Krakowa, więc może się gdzieś spotkamy ;)

Offline skolioza

szczerze, to jeszcze nie zdarzyło mi się płacić za drogę Echo-Górecko Z resztą opłaty pobierają chyba tylko przy wjeździe od stawów - od drugiej strony nie widziałem nawet tabliczki informacyjnej

Zgadza się, tabliczki i informacji nie ma. Raczej wątpię, żeby ktoś na tak krótkim odcinku sprawdzał bilety.

Offline Mężczyzna paweł.70

• Marin
  • Miasto: Ciepłe Łóżeczko
  • Na forum od: 28.11.2011
będą pobierac opłatę na pewno w długi weekend, na tygodniu przejazd jest bezpłatny 

Dom jest tam, gdzie rozkładamy obóz
Liczy się podróż, a nie cel.

Offline Mężczyzna luket

• Miasto: Dąbrowa Górnicza
  • Na forum od: 05.06.2006
    • http://www.velozone.net
Witam :)

Na pierwszą część długiego weekendu planuję z kolegą (kolega młodszy ode mnie) ;) trasę wzdłuż wschodniej granicy - być może z Przemyśla na północ od 28.04 - 4-5 dni do Terespola, może Hajnówki. Dojazd i powrót pociągiem. Trasa z linka tylko we fragmencie się pokrywa  z naszą, niemniej jednak, jak byłbyś chętny, to można część trasy przejechać wspólnie :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum