Autor Wątek: Dookoła Rumunii  (Przeczytany 1201 razy)

Offline Jacław

• Miasto: Łęczna
  • Na forum od: 13.04.2011
Dookoła Rumunii
« 30 Mar 2012, 21:18 »
Witajcie  :D

Planujemy z kolegą w te wakacje pojechać rowerami dookoła Rumunii.
- Przewidywalny termin ok. 01.07. - ok. 10.08.2012r
- Nocowanie głównie pod namiotem, czasem może u jakiegoś gospodarza lub przez CS. -Dziennie pokonywalibyśmy od 70 do 180 km w zależności od ukształtowania terenu, pogody oraz samopoczucia wszystkich uczestników wyprawy. Raz na kilka dni byłby całodniowe przerwy, nad Morzem Czarnym przerwa może troszkę dłuższa.
- Wyjeżdżamy z Lublina,  przez Słowację i Węgry jadąc w obie strony, (możliwy wypad do Mołdawii, w drodze powrotnej możliwe zahaczenie o Belgrad) Większe miasta które byśmy odwiedzili to Debrecen(Węgry), Oradea, Cluj-Napoca, Suceava, Botosani, Iasi, Kiszyniów(Mołdawia), Tiraspol(Mołdawia), Constanca, Bukareszt, Craiova, chwila nad deltą Dunaju oraz Morzem Czarnym.

Jeśli ktoś byłby chętny, serdecznie zapraszamy.  Będziemy mieli okazje poznać rumuńskie zwyczaje, jedzenie, życie, za równo miejskie jak i wiejskie, nacieszyć oko pięknymi górskimi krajobrazami, powygrzewać się na słońcu.

gg: 2854481

Pozdrawiam
Jacek
« Ostatnia zmiana: 30 Mar 2012, 22:02 Jacław »

Offline Kobieta juanita_hawaii

• Miasto: Radom/ Kraków
  • Na forum od: 22.01.2012
Odp: Dookoła Rumunii
« 2 Kwi 2012, 12:58 »
Fajna trasa:) też wybieram się do Rumunii, ale pod drodze niestety zupełnie co innego:( ehh, a akurat szukałyśmy kompanÓW.

Offline ostry7

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 15.03.2011
« 7 Kwi 2012, 01:26 »
No no fajne plany :)
Może na pierwszych parę dni bym dołączył, tylko potem raczej bym musiał wracać przygotowywać się do swojej wyprawy ;) .

"Ja wolę byc ostatni, zamiast zostać na przedzie, przynajmniej nie muszę się wciąż oglądać za siebie"

Offline Jacław

« 7 Kwi 2012, 13:38 »
Dokąd to wybierasz się panie Piotrze w tym roku  ?
Zapraszamy nawet na kilka dni, zawsze to rozgrzewka przed jakąś większą wyprawą :)

Offline ostry7

« 8 Kwi 2012, 01:15 »
Ja się wybieram tam gdzie w tamtym roku się nie udało więc przez Alpy do Wenecji i Chorwacji, po drodze pewnie powrót do Pragi , Hochtor, też odpoczynki tylko nad innym morzem  i dużo innych atrakcji (jak by wam coś nie wypaliło czego rzecz jasna nie życzę to oczywiście też zapraszam) :) .

No mam nadzieję że uda mi się dołączyć na chwilę  jakiegoś owsa skosztować :D
« Ostatnia zmiana: 8 Kwi 2012, 01:22 ostry7 »

"Ja wolę byc ostatni, zamiast zostać na przedzie, przynajmniej nie muszę się wciąż oglądać za siebie"

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
« 8 Kwi 2012, 01:19 »
Z Olo jedziesz? :)

Offline ostry7

« 8 Kwi 2012, 01:35 »
Ja wyjeżdżam pod koniec lipca/na początek sierpnia, no ale może akurat spotkamy się gdzieś na trasie :)

Offline ostry7

« 9 Cze 2012, 18:12 »
I jak plany aktualne?

Offline Mężczyzna DamianD

• Miasto: Jelenia Góra
  • Na forum od: 08.12.2009
    • http://www.DamianDrobyk.pl
« 9 Cze 2012, 18:41 »
Polecam miasto Alba Iulia w Rumunii i jej piękną twierdzę - Cetatea. Naprawdę warto tam zajechać.

Offline Jacław

« 11 Cze 2012, 21:03 »
Polecam miasto Alba Iulia w Rumunii i jej piękną twierdzę - Cetatea. Naprawdę warto tam zajechać.

Dzięki za info, na pewno tam będziemy, mamy po drodze :)

Piotrek - tak, cały czas aktualny plan, podłączasz się ?

Offline ostry7

« 11 Cze 2012, 23:45 »
Ukradli mi rower  :-\ ale zbieram kasę i jak na czas będę już miał czym i nie będę jakoś zobowiązany zawodowo to oczywiście że się podłączam : ] (tak jak mówiłem na parę(naście?) pierwszych dni).

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum