Autor Wątek: Składam rower na Shannonie  (Przeczytany 1796 razy)

Offline Mężczyzna Hałabała

• Miasto: Gliwice
  • Na forum od: 20.03.2012
Odp: Składam rower na Shannonie
« 7 Kwi 2012, 17:53 »
Widelec też bym chętnie wsadził CrMo (lub lekki z aluminium) ale albo nieumiejętnie szukam albo bardzo ciężko taki dostać:)

Słabo szukasz :P http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=6181.0

No proszę, to jest CrMo widelec, prawda? I mi bardziej malowanie odpowiada niż accentowskie bo w macie:). Mam pytanie: czy długość rury sterowej: 247 mm wystarczy? wiem, że w accencie jest  26cm... Jeżeli taki widelec wejdzie elegancko w tą ramę to byłbym chętny, tylko mi powiedzcie czy na pewno wszystko spasuje:)

A co do opon to w zależności od finansów pozmieniam ale na razie do części dopłacę - wolę kupić raz a dobrze bo korby np super glue nie naprawię:)

Symfonian jaka orientacyjna cena tej przerzutki i w jakim jest stanie, kolorze i jaką ma szeroką obejmę?:) Każda złotówka się liczy (odp. na PW, żeby już tu nie mieszać):)

Magda, poprosiłbym o zmierzenie średnicy zewnętrznej rurki gdzie mocowana jest przerzutka:)

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
« 7 Kwi 2012, 18:29 »
Widelec matowy, aluminiowy. Ma trochę rys, ale jak dla mnie do zaakceptowania (mogę zrobić więcej fot). Rura jest długa, więc na 95% Ci spasuje, Mi pasuje do ramy 56 cm i jest jeszcze zapas na 2,5 podkładki.
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Offline Kobieta magda

• Miasto: Tröjmiasto
  • Na forum od: 19.12.2011
    • Przejażdżkowe zapiski
« 7 Kwi 2012, 18:43 »
Magda, poprosiłbym o zmierzenie średnicy zewnętrznej rurki gdzie mocowana jest przerzutka:)

ok 31-32mm, nie mam lepszej miarki ;)

« 7 Kwi 2012, 19:01 »
Dzięki wszystkim, rozjaśniliście mi trochę w głowie:)

« 3 Maj 2012, 19:20 »
No, wsadziłem kółka i prowizorycznie widelec do ramy i aż się zdziwiłem - rower taki długi i niski w porównaniu do poprzedniego Authora Prime. Rura między nogami prawie pozioma, jutro oddaję rowerek do składania więc nie wiem jak będzie z pozycją. Aaa... i zauważyłem, że moja rama to jakaś hybryda - na przednim trójkącie napis - "Accent Cross Series" a na tylnim "Accent MTB Series" :lol:

Zdjęcie poglądowe (byle jakie ale jak będzie gotów to się przyłożę):

Zastanawia mnie też jedna rzecz a mianowicie czy da się połączyć główkę widelca z ramą bo widelec na końcu ma duże poszerzenie a główka ramy jest dość wąska - pierwszy raz coś takiego widzę:

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 3 Maj 2012, 19:35 »
zauważyłem, że moja rama to jakaś hybryda - na przednim trójkącie napis - "Accent Cross Series" a na tylnim "Accent MTB Series" :lol:
Pewnie złożyli ją z dwóch ram po wypadkach  :P

Offline Mężczyzna Grzesio

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 12.01.2012
« 22 Maj 2012, 00:42 »
Jak tam? złożony rowerek? Ciekawi mnie jak to wyjdzie na tej ramie ?! :)

« 22 Maj 2012, 12:30 »
Tak, złożony ale z braku czasu nie wstawiłem zdjęć ani końcowej specyfikacji :wink: Dziś wieczorem postaram się wstawić wątek do galerii :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum