Autor Wątek: Obowiązkowe kaski, kamizelki oraz przeglądy techniczne rowerów  (Przeczytany 10061 razy)

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
Galicjanin, Twoja wypowiedź jest mniej więcej na poziomie polskiej polityki. Ten poseł nie napisał tych bzdur dlatego że należy do danego ugrupowania politycznego, tylko dlatego że jest po prostu idiotą. Odnoszenie więc tej wypowiedzi do całego ugrupowania jest bez sensu, bo w każdym znajdziemy mniej lub więcej kretynów.

A same pomysły z kosmosu, głupotą razi na kilometr.

Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
Nie wiem, nie mam żadnych danych, ani też specjalnie nie znam posłów tego ugrupowania. Możliwe, że w tej partii kretynów jest więcej, ale nie w tym rzecz. Inna sprawa, że taki Stefan Niesiołowski czy Beata Kempa to wykształceni ludzie [Niesiołowski to nawet profesor], a ilekroć ich widzę w TV to ciśnie mi się na usta słowo "idioci!".

Po prostu wypowiedź Galicjanina jawi mi się jako taka typowa z Wiejskiej. Zamiast skrytykować idiotyczne pomysły i styl interpelacji, to lepiej wyskoczyć z jakimś ideologicznym hasełkiem i w ogóle nie odnieść się do meritum. Gdyby był posłem to TVNy i inne media cały dzień o niczym innym by nie trąbiły.

Offline Mężczyzna globalbus

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 03.05.2011
    • blog podróżniczy
to tak jak miałem dzisiaj gadkę szmatkę z kierowcą, który był oburzony tym, że miałem pierwszeństwo, takie same jak każdy inny pojazd.
"nie widziałem Cię"
"a ja Ciebie doskonale. Jak się nie ma pierwszeństwa to trzeba się gapić"
Powinni dołożyć parę pytań z rowerzystami do egzaminu na prawko, z tego co pamiętam jak zdawałem to żadne mi się nie przewinęło. Np "Czy rower to pojazd?" "Czy mam obowiązek respektować przepisy w stosunku do rowerzystów?" Odpowiedzi dla wielu nie są oczywiste :P

Największa pułapka, kierowca, który zwalnia przed skrzyżowaniem, ale zatrzymywać w razie czego nie ma zamiaru.

My home is where my bike is.

Offline Kobieta suchyy

• trolololo
  • Miasto: Amsterdam
  • Na forum od: 24.07.2006
Jak można zarejestrować punkt przeprowadzający przeglądy techniczne rowerów? Wyczuwam duży potencjał ;)

Offline Kobieta martwawiewiórka

• Użytkownik forum
  • Miasto: Poznań
  • Na forum od: 17.08.2009
...ja oczyma wyobraźni widzę, jak mnie zatrzymuje policja i przygląda się mojemu ogumieniu, czy aby w porządku...
Jakiś Ty społecznie dojrzały! Mogę sobie zsynchronizować z Tobą te dane?

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
Niestety - ciemnogrod to ciemnogrod  :'(
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna furman

• Miasto: Kraków
  • Na forum od: 02.09.2010
    • http://www.szybkitowar.pl
Kurcze gdybym to zobaczył dwa dni temu to wziął bym za żart primaaprilisowy. Trudno komentować.
Rowery i kobiety to moje podniety
Podjazdy i dziewczyny to moje dyscypliny

Offline Mężczyzna Miciek

• SAC
  • Miasto: Hawana, Kuba
  • Na forum od: 08.05.2009
    • Moje wyprawy
Odnoszenie więc tej wypowiedzi do całego ugrupowania jest bez sensu, bo w każdym znajdziemy mniej lub więcej kretynów.

Oj chyba jednak w tym odsetek kretynów jest dużo większy, ale czego się spodziewać po ludziach idących za takim liderem? Nie oszukujmy się - ludzie głosowali na samego Palikota, kto w tym klubie poza nim jest? Biedroń i Grodzka? ;)

Ruch Palikota to zdecydowanie najgorzej wykształcony klub w Sejmie, kiedyś posłowie PSL-u z tego słynęli; obecnie pod tym względem Ruch Palikota biją na głowę.

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
W głupiej sytuacji mnie stawiacie każąc bronić Ruch Palikota, zresztą nie do końca rozumiem czemu mają służyć te wywody i ten filmik. Przecież nie było moim celem wchodzenie w dyskusję czy przedstawiciele partii X są mądrzy czy głupi, tylko fakt bezsensownego utożsamiania wypowiedzi jednego posła z całą partią i dokładanie do tego ideologii o faszyzmie i braku wolności. Nawet jeżeli wszyscy posłowie tego ugrupowania to kompletni idioci, to przecież nie są oni idiotami dlatego że należą do tego ugrupowania. Owe zidiocenie jest tylko wytłumaczeniem ich przynależności partyjnej. 

Inna sprawa, że jestem przekonany że podobne pytania jak w filmiku można zadać posłom z każdego klubu parlamentarnego i wszędzie się znajdą "zaskoczeni pytaniem". Ktoś chciał pokazać głupotę tych posłów i wykazał, ktoś inny będzie chciał to samo zrobić z tymi z SLD, PO czy PiS i też się uda. Nie neguję, że być może będzie to trochę trudniejsze zadanie niż z posłami Palikota, ale jest to zupełnie możliwe do zrobienia.
« Ostatnia zmiana: 3 Kwi 2012, 21:10 olo »

Offline Mężczyzna yoshko

• Administrator
  • Kto smaruje ten jedzie.
  • Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
  • Na forum od: 11.06.2009
    • Blog Yoshkowy
Mógłbym prosić o zaprzestanie odchyłów ws. komentatory politycznych
Ograniczmy się do jednego posła bo znów śmietnik powstanie.

Dziękuję :)

Offline Mężczyzna Oskar

• Miasto: Szczecin/Świnoujście
  • Na forum od: 14.12.2011
Postulaty tego Pana są naprawdę tak głupie i absurdalne, że wszelka dyskusja na ten temat jest poprostu zbędna.

Offline Mężczyzna Riese

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 09.01.2012
Ja chciałbym taką interpelację potraktować jako primaaprilisowy żart ale obawiam się że tak niestety nie jest. Śmieszno i straszno zarazem. Żałuję tylko że autor nie wspomniał o konieczności posiadania trójkąta ostrzegawczego, atestowanej gaśnicy i homologacji na światła. Nie zapominając o dowodzie rejestracyjnym (bo te przeglądy trzeba gdzieś wbijać), obowiązkowym OC i prawie jazdy z nową kategorią (bo jak można wyjechać na drogę bez znajomości przepisów potwierdzonych państwowym egzaminem), nie wspominając o tablicy rejestracyjnej by dopełniła wszelkich formalności . To samo powinno dotyczyć pieszych i innych form życia poruszających się po drogach. Byłoby jeszcze śmieszniej i jeszcze straszniej. A tak jest zwyczajnie głupio i wstyd że tacy ignoranci biorą udział w tworzeniu prawa i wyznaczaniu standardów naszego życia. I nie ważne czy są oni z lewa, prawa czy środka.

Cytując za autorem:
"Dlaczego do tej pory rowerzyści, którzy poruszają się po drogach wraz z
innymi pojazdami, nie mają obowiązku posiadania................. odpowiednich i przystosowanych do różnych warunków atmosferycznych świateł?"

Czy to oznacza że mam mieć światła dzienne, drogowe, mijania i przeciwmgielne? A stopów , pozycyjnych i kierunkowskazów już nie muszę- na szczęście- posiadać? Bo to mi się nasuwa z prostej dedukcji po przeczytaniu tego fragmentu interpelacji , a może jestem za prostym człowiekiem by zrozumieć wyższy zamysł autora...

Moim zdaniem ta interpelacja to kolejny przykład że mnóstwo takich pseudodziałań pomniejszych polityków jest wyłącznie dla statystyki: byle jak, byle co , byle było. Byle można  potem podać oficjalnie że poseł X napisał Y interpelacji przez co jest bardzo aktywnym posłem i dużo lepszym niż poseł Z z opozycji,  co potwierdza  że powinniśmy go wybrać na kolejną kadencję.  A że bzdury pisze? Jaki przeciętny Kowalski czyta te interpelacje...A potem budzimy się z ręką w nocniku i mówimy że w tym kraju nie da się żyć normalnie. Podziękujmy za to między innymi posłowi Mroczkowi. Przy następnych wyborach najlepiej.

Offline Mężczyzna Riese

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 09.01.2012
Masz może i rację Wilku , myśl o tym że pewnie jacyś rowerzyści mu ostatnio za skórę zaleźli też przyszła mi do głowy od razu po przeczytaniu tego wątku i owego pisma, zresztą sama forma interpelacji , mam wrażenie że napisanej na szybko, impulsywnie i bez przemyśleń (czy myślenia w ogóle) na to by wskazywała. Ja jednak myślę że podniesienie sobie statystyk było dla niego równie ważne - w administracji czy Sejmie niewiele dzieje się bezinteresownie i bez kalkulowania opłacalności poczynań, na spontan tu raczej nie liczę ;)  Ale co by nim nie kierowało  ważny jest bełkotopasztet jaki oficjalnie z tego wyszedł i dalsze jego konsekwencje - o ile będą.

Offline Mężczyzna marek.dembowski

• Miasto: Ogrodzieniec
  • Na forum od: 06.04.2007
A potem budzimy się z ręką w nocniku i mówimy że w tym kraju nie da się żyć normalnie.
Smutne i niepokojące jest również to, że postulowane przez pana posła Mroczka zmiany mogą być jak najbardziej wprowadzone w życie. Wystarczy przecież, że potrzebne będzie partii rządzącej niewielkie poparcie w głosowaniu nad jakąś b. ważną ustawą i wówczas partia Palikota zgodzi się ja poprzeć w zamian za poparcie własnych pomysłów legislacyjnych :-[
Ponieważ nie wszyscy zaglądają do "precla" pozwolę sobie podać link do bardzo ciekawej strony Adama Łaczka - dziennikarza mocno zaangażowanego w zwalczanie absurdów dotyczących spraw związanych z ruchem rowerowym. Opracowanie jest co prawda bardzo długie ale za to bardzo staranne i dogłębnie analizujące temat.
http://ibikekrakow.com/2012/03/31/pijani-sprawcy-wypadkow-kto-szkodzi-glownie-sobie-a-kto-innym-pijani-rowerzysci-jak-pijani-piesi/
Mnie po przeczytaniu tego tekstu bardzo spodobały się dwa ostatnie, podsumowujące zdania 8)

...prawie wszyscy pytają: "Ile przejechałeś?" a ja wolałbym usłyszeć np. "Co ciekawego zobaczyłeś?"... - Michał Sitarz

Offline Mężczyzna arkadoo

• Miasto: Łódź
  • Na forum od: 22.11.2006
    • http://www.rower.fan.pl
Przy obecnych tendencjach prawodawczych względem roli rowerzystów na drogach i rosnącej świadomości społecznej nie obawiałbym się jednego głosu obłędu. Poszczególni posłowie często znani są z idiotycznych wystąpień, co w sumie nikogo nie dziwi. Prawna świadomość tego posła odnośnie ruchu drogowego jest podobna do mojej świadomości dendrologicznej, wiem że są drzewa, a nawet znam kilka ich nazw - nic ponadto :)
Watch out where the huskies go,
And don't you eat that yellow snow

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum