Ja myślę, że ten człowiek chce dobrze
Cytat: Wilk w 3 Kwi 2012, 12:45Najpiękniejszy cytat od czasów słynnego "Warszawa to nie wieś, żeby tu rowerem jeździć" Zacząłem szukać czyje to słowa i trafiłem na całą plejadę. Nie ma co kochają nas nasi reprezentanci.http://www.masa.waw.pl/index.php/zlote-mysliWie może ktoś jak te sprawy wyglądają w krajach o większej kulturze(świadomości rowerowej) dajmy na to Holandii czy Dani? Cytuj"Jest to grupa młodych ludzi, którzy są dobrze zorganizowani, wiedzą czego chcą, ale w tym przypadku niestety nie mają racji. Trudno mi to wytłumaczyć, ale racji nie mają."Marek Mistewicz, dyrektor naczelny ZDM(Wywiad Kuriera, 22.05.2006 - o proteście w sprawie braku ścieżki rowerowej podczas otwarcia wyremontowanej ul. Marszałkowskiej)Jak on został tym dyrektorem -strach pomyśleć
Najpiękniejszy cytat od czasów słynnego "Warszawa to nie wieś, żeby tu rowerem jeździć"
"Jest to grupa młodych ludzi, którzy są dobrze zorganizowani, wiedzą czego chcą, ale w tym przypadku niestety nie mają racji. Trudno mi to wytłumaczyć, ale racji nie mają."Marek Mistewicz, dyrektor naczelny ZDM(Wywiad Kuriera, 22.05.2006 - o proteście w sprawie braku ścieżki rowerowej podczas otwarcia wyremontowanej ul. Marszałkowskiej)
...rower na wydzielonej ścieżce jest dość niebezpieczny dla przechodniów - nadjeżdża cicho i szybko, nie pozwala swobodnie spacerować.dr Krzysztof Domaradzki, autor projektu remontu Krakowskiego Przedmieścia
...rower na wydzielonej ścieżce jest dość niebezpieczny dla przechodniów - nadjeżdża cicho i szybko, nie pozwala swobodnie spacerować
"Kierujący rowerem, korzystając z drogi dla rowerów i pieszych, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustępować miejsca pieszym. "
A mandat za to, że w nocy jedzie się na rowerze w ziemistej jesionce bez żadnego odblasku jest jak najbardziej wskazany, choćby po to aby nie produkować niepotrzebnie sierot.