Autor Wątek: Mazury w lipcu.  (Przeczytany 1257 razy)

Offline Mężczyzna Pawel.Deblin

• Miasto: Dęblin
  • Na forum od: 13.04.2015
    • http://zaliczgmine.pl/img/maps/map-409-s.png
Mazury w lipcu.
« 12 Kwi 2012, 14:02 »
Witam, nazywam się Paweł , mieszkam w Małopolsce i mam 17 lat.
Razem ze swoim kolegą planowaliśmy wyjazd w te wakacje na Mazury, jednakże ostatnio powiedział mi, że odpada i zacząłem szukać nowego kompana.
Trasa będzie przebiegała głownie bocznymi drogami (wzdłuż jezior ; przez lasy) - start w Giżycku. Poszczególne etapy wyślę na pocztę, średni dystans wyniesie około 100km, a cała trasa wyniesie około 600-700 km . Czas jaki chcę poświęcić na wyprawę to 7-10 dni.
 Bardzo chcę zobaczyć Wigierski PN oraz Biebrzański PN, nie mam też nic przeciwko zwiedzaniu ciekawych miasteczek typu Mrągowo , Mikołajki czy Reszel oraz przeciwko rejsom statkiem w relacji jezioro Nidzkie - jez. Śniardwy.
Noclegi w namiotach - czasami pola namiotowe , innymi razy na "dziko" przy jeziorze czy w jakimś lesie.
Jeśli chodzi o sposób wyżywienia to jeść będziemy w knajpkach (obiady) , śniadania i kolacje zrobimy sami   :)
Nastawienie do deszczu - raczej jedziemy, chyba że lało by naprawdę konkretnie...
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 6 Maj 2012, 11:23 Południk »

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
Odp: Mazury w lipcu.
« 12 Kwi 2012, 20:17 »
Mazury piękna sprawa na rower. Noclegi nad jeziorami powinniście znaleźć bez problemu.
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

« 12 Kwi 2012, 21:25 »
Tak, wiem byłem już kilka razy, ale nigdy z rowerem :)

biker1990

• Gość
« 13 Kwi 2012, 10:40 »
Nikt nie docenia polskich krajobrazów, wszyscy tylko krążą po Europie :D.Mazury to drugi nasz cud nad natury:). Uważaj na podjazdy bo też mogą dać mocno w kość. Nie zapomnij też środków na komary i uważaj na kleszcze :).

Offline Kobieta Adriana

• Miasto: Oświęcim
  • Na forum od: 14.09.2009
« 14 Kwi 2012, 10:03 »
kuszące, zwłaszcza że w lipcu planuje 2 tygodnie urlopu :)
Będę śledziła temat :)

Offline Mężczyzna zizu

• Miasto: Białystok
  • Na forum od: 11.01.2012
« 14 Kwi 2012, 13:22 »
Mimo, że od dziecka mieszkam na Mazurach to wstyd się przyznać ale niewiele tu zwiedziłem  :icon_redface:  W lipcu nie mam pewności czy będę jeszcze w Szczytnie, czy w Warszawie, aczkolwiek gdybym miał wolny tydzień to piszę się na to - będę śledzić temat.

// odpadam :(
« Ostatnia zmiana: 25 Cze 2012, 15:27 zizu1 »

« 14 Kwi 2012, 14:25 »
Ok. Jeżeli będziecie wiedzieli coś więcej to piszcie :) Adriana, ja mieszkam k/Oświęcimia więc moglibyśmy się spotkać i pojeździć razem trochę jeszcze przed wyprawą :)
Zizu, nic wstydliwego , ja do przeszłego roku nie zwiedziłem nic w Małopolsce....Daj info apropo tego, czy będziesz jeszcze w Szczytnie :)

Offline ostry7

• Miasto: Ełk
  • Na forum od: 15.03.2011
« 14 Kwi 2012, 23:08 »
Mrągowo, Mikołajki, Reszel pff zapraszam do Ełku  ;D 

I tez będę śledzić temat w zwyczaju mam łapać sakwiarzy którzy zapuszczą się na mój rejon  ;)

"Ja wolę byc ostatni, zamiast zostać na przedzie, przynajmniej nie muszę się wciąż oglądać za siebie"

Offline Mężczyzna Czeker

• Miasto:
  • Na forum od: 11.10.2011
    • rowerkiem.eu
« 15 Kwi 2012, 00:17 »
Ja również będę śledził ten wątek, a jak będziecie w rejonie Węgorzewo-Giżycko-Kętrzyn -Reszel-Mrągowo-Mikołajki-Ryn-Bartoszyce to dajcie znać. Może uda się spotkać.

Offline Mężczyzna cinek

• SP2SJ
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.03.2008
« 15 Kwi 2012, 10:26 »
I tez będę śledzić temat w zwyczaju mam łapać sakwiarzy którzy zapuszczą się na mój rejon

W imieniu transatlantyka i swoim bardzo dziękuję, że nas złapałeś i wypuściłeś ;)
Cytat: miki150
Cinek muszę powiedzieć, że jesteś bardziej fotogeniczny, kiedy Cię na zdjęciu brakuje

« 15 Kwi 2012, 11:39 »
Hej Czeker wiesz co na pewno będziemy jechać przez Kętrzyn podczas przejazdu z Reszela do Węgorzewa, więc spotkanie wchodzi w grę na 100% :) , mógłbyś nam pokazać też coś ciekawego w swoich okolicach jeżeli miałbyś takie chęci ;P
Ostry7 chcieliśmy raczej ominąć Ełk i Augustów, jednakże jeśli proponujesz nocleg to przemyślimy tą kwestię  ;D

Offline Kobieta Adriana

• Miasto: Oświęcim
  • Na forum od: 14.09.2009
« 16 Kwi 2012, 20:18 »
hejka. Bardzo chętnie rozruszam cellulit zwłaszcza że nie mam znajomych w Oświęcimiu i jeżdżę sama po okolicy. Z czasem u mnie kiepsko bo pracuje codziennie od rana do wieczora ale jakoś daj rade.

« 17 Kwi 2012, 09:19 »
Hm, to ja proponuję spotkanie może nawet w tym tygodniu , chyba najlepiej nad Sołą np. w Rajsku, Oświęcimiu czy Skidziniu. Później można pomyśleć o jakimś Żarze czy dalszej wyprawie. Jeśli będziesz chciała się spotkać pisz. :)

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum