Autor Wątek: na składaku .... a co ! Kambodża i Afryka  (Przeczytany 5735 razy)

Offline Juliusz

• Miasto: Płock/Poznań
  • Na forum od: 16.03.2008
na składaku .... a co !
« 5 Maj 2009, 09:10 »
Cytat: "olek414"
co to za kask jest na tym wynalazku? Czy to nie jest przypadkiem ten Giro za 500 zł?

Mnie ten kask wygląda na Giro Skyline - kosztuje około 150 zł :wink: .

http://www.giro.com/site/#/product/cycling/youth/skyline/

Za 700zł można kupić Giro Ionos, z którego korzystają zawodowcy  :) . Za ponad 500zł można znaleźć Giro Atmos. Kiedyś chciałem kupić, ale cena mnie przerosła więc zakupiłem Giro Indicator czego nie żałuję.

Najważniejsze, żeby kask był dobrze dopasowany do głowy. Dobra wentylacja też się liczy  :).  Warto przed kupnem przymierzyć i sprawdzić czy pasuje na naszą głowę  :wink:  .
"Stop fearing. Stop panicking. Turn off your TV. Start thinking." N.B.

olek414

• Gość
na składaku .... a co !
« 5 Maj 2009, 12:09 »
tak, to wiem, przymierzałem kiedyś kask, bardzo mi się spodobał, to był jakiś Giro, kosztował 500zł to był jakiś model, który był testowany w tunelu aerodynamicznym i ponoć świetnie się sprawdza

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
na składaku .... a co !
« 5 Maj 2009, 21:19 »
myślę że wystarczy rzut oka na siodełko i napęd(o samym rowerze już nie wspominając bo za cenę takiego składaka można mieć niezły rower MTB) żeby nikogo nie dziwił fakt posiadania drogiego kasku na składaku ;)

PD Może właściciel tego roweru kiedyś się odezwie na jakimś forum i opisze swojego bike'a
(może być też każdy inny użytkownik takich wynalazków -rowery poziome mnie już nie dziwią... a takie składaki z dziwnym zawieszeniem i napędzane paskiem cały czas)

A kask to raczej XEN http://www.giro.com/site/#/product/cycling/mountain/xen/
ale spoko: można kupić "taniej" - http://www.sklep.bikestacja.pl/product_info.php?products_id=941 ;)

Offline Mężczyzna hose morales

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 06.01.2009
na składaku .... a co !
« 5 Maj 2009, 21:29 »
Kurcze 500zł za kask, tunele aerodynamiczne...
 Coś ponaddźwiękowego tego fulla masz :wink: Hehhe. Jak kogoś stać to proszę bardzo tylko czy jest sens>? Rozumiem,że pewnie mniej waży i ma więcej otworów wentylacyjnych,ale poza tym nic mi do głowy nie przychodzi, a tą głowę to chroni chyba jednakowo jaki kask za powiedzmy 100zl:>

Offline Drzewo

• Miasto:
  • Na forum od: 16.09.2014
na składaku .... a co !
« 16 Maj 2009, 13:53 »
chociaż nie mam kasku za 500pln to przymierzałem rozmaite kaski i czuć różnicę pomiędzy takim za 100 i za 500zł. Zupełnie inny komfort jazdy

w temacie:

niestety fotka nie jest mojego autorstwa... znalezione gdzieś w sieci..

Offline Dynuel

• Miasto: Zgierz, York UK
  • Na forum od: 21.12.2008
na składaku .... a co !
« 16 Maj 2009, 14:10 »
No to ja może umieszcze jeszcze swój:

Uśmiech przechodniów: nieopisany :D

na składaku .... a co !
« 16 Maj 2009, 14:58 »
Swój obrazek czy swój składak !:>

Offline Dynuel

na składaku .... a co !
« 16 Maj 2009, 14:59 »
Cytat: "hose morales"

To i to :]

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
na składaku .... a co !
« 16 Maj 2009, 14:59 »
heh, nieźle się składa..... tylko strasznie małe kółka! da się rozpędzić na tym? :) hamulce tarczowe w takim rowerze...?  :shock:
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

na składaku .... a co !
« 16 Maj 2009, 15:02 »
Cytat: "Dynuel"
Cytat: "hose morales"

to i to :]

:shock:  :D Poważnie?!

Pierwszy raz coś takiego widzę. Bliżej temu hulajnodze na pierwszy rzut oka;P
Ile waży?
Jak kółka sie zachowuję na nierównościach/dziurach( tych to za dużo nie masz pewnie;))/studzienkach?

Offline Dynuel

na składaku .... a co !
« 16 Maj 2009, 15:06 »
Do pracy i po mieście super mi sie na tym jeździ, odnośnie rozbędzenia, ma to trzy biegi zintegrowane w piaście więc przełożenia są takie same, prędkość osiąga się taką samą, opony ma grube wiec małe kołka nie przeszkadzają wcale, z tymi oponami lepiej jeździ mi sie po dziurach niz na kolarce...

Jest bardzo ciężki jak na taki rower, wazy tyle co normalny, 12kg. Ale za to opcja składania to rewelacja! W przeciwieństwie do innych składaków to po złożeniu daje sie nadal prowadzić... tak wiec te 12kg wnosić jedynie trzeba po schodach czy innych przeszkodach, gdzie inne po złożeniu trzeba juz tylko nosić.

Na miasto do chodzenia po sklepach czy pubach nic lepszego wszędzie go wnosze ze sobą, nie musze sie bawić w żadne przypinanie... które często zajmuje więcej czasu niz sama wizyta w sklepie...

A do podrozy? hm... no bardzo sie nie nadaje... chyba ze takich parodniowych w jednym miejscu... planuje sobie kiedyś wyskoczy do Rzymu na weekend, 10 sekund  i rower złożony (10 sek do całkowitego złożenia, złożenie do tego drugiego etapu to zaledwie jeden ruch, jedna sekunda?) , i jestem w samolocie, a potem na miejscu mam transport, bo na pieszo na prawde chodzić nie lubie...

na składaku .... a co !
« 16 Maj 2009, 15:09 »
Nieźle :)
To jeszcze jedno. Co to za gruby kabel dynda u kierownicy? Linka hamulcowa:>

Linka ro raczej ni..biegnie normalna..

Offline Mężczyzna usulovski

• Miasto: Edynburg
  • Na forum od: 17.07.2008
na składaku .... a co !
« 16 Maj 2009, 16:14 »
Niesamowity rower :shock:  :)  Jaką osiągasz nim prędkość po płaskiej asfaltowej drodze? I czy mi się zdaje czy masz tam licznik zamontowany?

Offline Svolken

• Na forum od: 14.03.2009
na składaku .... a co !
« 16 Maj 2009, 16:52 »
Uwielbiam takie indywidua :)

greg

• Gość
na składaku .... a co !
« 13 Cze 2009, 21:29 »
Jako drugi rower mam Dahona ośmiobiegowego. Mogę powiedzieć, że na asfalcie i innych utwardzonych nawierzchniach sprawdza się super. Jeździ się wygodnie i szybko. W terenie jest już dużo gorzej. Małe kółka mają mniejszą powierzchnię nacisku i rower łatwo się zapada w miękkim gruncie.
Montaż sakw: ja mam dosyć duże stopy i obijam piętami o wszytko co zamocuję na tylnym bagażniku.
Ergonomia: bardzo dobra, mam 184 cm wzrostu i mogę zająć wygodną pozycję za kierownicą. Co ciekawe, kedyś próbowała przejechać się na nim sześcioletnia dziewczynka - nie dała rady. Jest to tak zrobione, że trzeba mieć odpowiedni wzrost aby na tym pojechać - nie tak jak niezapomniane Wigry 3 - od komunii aż po ślub.
Markowe składaki są też dosyć drogie i jeśli nie ma innych priorytetów jak łatwy przewóz lub np. brak miejsca do przechowywania roweru, to w tej samej cenie można kupić lepszy pełnowymiarowy rower.
Ogólnie: jeździ dużo lepiej niż wygląda.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum