Autor Wątek: Tanie Ortlieby  (Przeczytany 3146 razy)

pasy

• Gość
Tanie Ortlieby
« 4 Kwi 2008, 23:19 »
Jakby ktos szukal to tu ciekawa oferta sakw Ortlieba po bardzo fajnych cenach :) :

http://www.globetrotter.de/de/shop/e_kat.php?a_kat=315

Jedyny problem ze sklep tyko po niemiecku :P
Co do przesylko do Polski znalazlem tylko cos takiego :

Für EU-Länder gilt ein Mindestbestellwert von 52,00 EUR. Rücksendungen gehen zu Lasten des Kunden! Bitte beachten Sie das jeweils anfallende Porto.

http://www.globetrotter.de/de/shop/liefer_service_eu_de.php

Moze ktos moze przetłumaczyc albo  zamawiał tam cos i wie co i jak? - z moim niemieckim zatrzymalem sie na Guten Morgen :)

Pozdrawiam

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
Tanie Ortlieby
« 5 Kwi 2008, 11:10 »
do polski 13 euro
… why so serious ?

pasy

• Gość
Tanie Ortlieby
« 5 Kwi 2008, 11:48 »
Cytat: "acanay"
do polski 13 euro

To znalazlem :) Ale moze cos tam jest jeszcze napisane ...

Offline Mężczyzna Robb

• "Ojciec Założyciel"
  • Miasto: Kraina Wygasłych Wulkanów
  • Na forum od: 04.06.2006
    • Robb Maciąg
Tanie Ortlieby
« 5 Kwi 2008, 14:20 »
nie :-)
płacisz przelewem na ich konto
oni wysyłają do ciebie do domciu :-)
… why so serious ?

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Tanie Ortlieby
« 7 Kwi 2008, 23:05 »
A za przelewy zagraniczne trzeba płacić... i to słono. A może ktoś zna bank, który bierze mniej niż kilkadziesiąt złotych?

To, co tam napisano znaczy: "Dla krajów UE obowiązuje minimalna wartość zamówienia 52 EUR. Zwrot na koszt klienta! Proszę przeczytać odpowiednie dla każdego przedmiotu "Porto"(??)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

pasy

• Gość
Tanie Ortlieby
« 8 Kwi 2008, 13:05 »
Cytat: "aard"
A za przelewy zagraniczne trzeba płacić... i to słono. A może ktoś zna bank, który bierze mniej niż kilkadziesiąt złotych?

To, co tam napisano znaczy: "Dla krajów UE obowiązuje minimalna wartość zamówienia 52 EUR. Zwrot na koszt klienta! Proszę przeczytać odpowiednie dla każdego przedmiotu "Porto"(??)

Mozna tam chyba tez placic karta?
I chyba trzeba miec jakas karte klienta zeby cos tam kupic - przy rejestracji trzeba wpisac jakis numerek, ale nie mam pojecia o co chodzi ...

Offline Mężczyzna aard

• Miasto: Wiedeń
  • Na forum od: 15.08.2007
    • Moje wyprawy
Tanie Ortlieby
« 8 Kwi 2008, 22:20 »
Sprawdzę, ale jak się zdecyduję na zakup. czyli w ciągu kilku dni, bo chwilowo niestety nie mam czasu się w to wgłębiać, ani też szukać niemieckiego odpowiednika ceneo... ;)
A może ktoś zna? ;)

[ Dodano: Sro Kwi 09, 2008 3:45 pm ]
Jednakowoż są warunki dostawy po angielsku :)
http://www.globetrotter.de/de/shop/liefer_service_eu_com.php

Jak się zdecyduję kupić (i kupię), to opiszę tu wrażenia :)

[ Dodano: Sro Kwi 09, 2008 3:46 pm ]
Aha, kartą można płacić, a nawet chyba trzeba. A "niemieckie ceneo" istnieje, i to niejedno. Np. http://www.guenstiger.de/gt/main.asp

[ Dodano: Pią Kwi 11, 2008 10:49 pm ]
Kupiłem wczoraj. Żadnych problemów z obsługą interfejsu sklepu (poza tym, że trzeba znać niemiecki ;) Dziś dostałem maila, że przesyłka już wyszła. pewnie będzie w poniedziałek (kurier). Cena wysyłki za dwie pary sakw (przód plus tył) oraz low-ridera: 13,20 EUR, jak informowali. Euro wyszło mi po 3,525, ale to już raczej kwestia aktualnego kursu, no i oczywiście banku (płaciłem kartą kredytową mBanku).

Jak otrzymam przesyłkę, napiszę, czy wszystko OK, ale nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej ;)

Dziękuję Pasom za tego linka :))

[ Dodano: Sro Kwi 16, 2008 3:42 pm ]
Przyszła jednak we wtorek, ale nie narzekajmy ;)
Wszystko git, towar zgodny z oczekiwaniami, zapakowany bezpiecznie plus "prezent powitalny" w formie malełgo breloczka-gwizdka. Trochę mnie tym prezentem rozwalili! :p

A paczka ważyła ok. dwukrotność tego, co same zakupy ze względu na kupę katalogów/ czasopism i innych papierzysków, które dołączyli ;)
A na rowerze zawsze jest miejsce siedzące... chyba że jesteś bikepackerem :p

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum