Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
21 Lis 2024, 23:19
Strona główna
Tagi
Zaloguj się
Forum :: podrozerowerowe.info :: wyprawy, trasy, sprzęt
»
Wyprawy i wycieczki rowerowe
»
Porady wyprawowe
»
przykrycie roweru na noc.
Strony:
<< Poprzednia
1
[
2
]
3
4
Następna >>
Wszystkie
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: przykrycie roweru na noc. (Przeczytany 5711 razy)
Marta
Miasto: Edynburg/Lodz
Na forum od: 18.09.2008
Odp: przykrycie roweru na noc.
«
27 Kwi 2012, 00:54 »
Płytki sen? ja jak już zasnę to śpięk jak zabita
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.
boney
Pomidor
Miasto: Ruda Śląska
Na forum od: 29.07.2011
«
27 Kwi 2012, 11:29 »
Też nie mam z tym problemu, ale jak sie slyszy tłukące o siebie menażkę to można zawału dostać
Zapraszam ===>
globalbus
Miasto: Warszawa
Na forum od: 03.05.2011
«
4 Maj 2012, 22:11 »
w kwestii alarmu, kładź rower za namiotem i przypnij go linką (albo ekspandorem) do stelażu. Jakby ktoś chciał zwinąć to odpięcie 2 ekspandorów po ciemku bez hałasu też nie jest proste. W kwestii wody zakładam siatkę na siodełko, bo ma skórzane obicie, plastikiem bym się nie przejmował.
My home is where my bike is.
Madziek
Miasto: Kraków
Na forum od: 02.06.2012
«
24 Cze 2012, 02:14 »
Ja na wyprawach mam namiot z dużym przedsionkiem (tunelowy z 3 pałąkami), do którego spokojnie mieszczą się 2 rowery. (Namiot- dallas 3 Bergsona, waga 5,1 kg). Rowery są suche, jest im ciepło i mamy je na oku jak śpimy ;P
zizu
Miasto: Białystok
Na forum od: 11.01.2012
«
24 Cze 2012, 13:18 »
Rower na sznurek i do nogi, nie powinni wtedy ukraść potajemnie
Dominik
Miasto: P-ń
Na forum od: 16.01.2012
«
30 Cze 2012, 15:51 »
Dla pewności spytam: o czymś takim mówicie ? :
http://www.leroymerlin.pl/artykuly-gospodarcze/tasmy-folie-ochronne/folie-ochronne/folia-malarska-extra-mocna-dexter,p146353,l1171.html
boney
Pomidor
Miasto: Ruda Śląska
Na forum od: 29.07.2011
«
30 Cze 2012, 23:05 »
taki czym sprzykrywałem. Po paru dniach niesuszenia zaczela podsmierdywac w specyfyczny sposob.
Zapraszam ===>
pajak
Miasto: Gdynia
Na forum od: 22.06.2010
«
2 Lip 2012, 09:06 »
Ostatnio zaczynam być fanem darmowego przewożenia rowerów. Co prawda roweru na noc nie okrywam, ale wydaje mi się, że super jest taka "pleciona" plandeka do przykrywania mebli ogrodowych: wystarczająco wytrzymała, oddycha (czyli po paru użyciach nie śmierdzi), a i pozwoli zaoszczędzić parę groszy w PKP (albo w ogóle pojechać tymże).
Co nie, Panie Yoshko?
Trole są samotnikami i unikają słońca.
yoshko
Administrator
Kto smaruje ten jedzie.
Miasto: Strzelce Opolskie - Biała Podlaska
Na forum od: 11.06.2009
«
2 Lip 2012, 09:18 »
Masz racje ale pierwsza próba zaoszczędzenia nie wypaliła, bo przez kolejkę do kasy nie mogłem kupić biletu podróżnika i pojechałam normalnym
PS: Folia cały czas czeka na "dobre" czasy.
PS: Do unieruchomienia części warto kupić długie zipy.
https://www.facebook.com/ZroweremWpodrozy
marekjan767
Miasto: Wieliczka
Na forum od: 24.06.2012
«
2 Lip 2012, 16:42 »
Ja używam peleryny plastikowej. Stosunkowo trwała, tania, miejsca zajmuje tyle co nic, a gdy mocno pada i nie ma się gdzie schować to chroni mnie.
hejtyniety
Doktor Ojtamojtam
Miasto: Katowice, Ustroń
Na forum od: 16.07.2012
«
16 Lip 2012, 07:35 »
Polecam plandeki budowlane - cholernie mocne, nie przepuszcza wody, mają wbudowane oczka ułatwiające "instalacje", nie za ciężkie.
Ogólnie plandeka budowlana jest bardzo przydatnym elementem ekwipunku i moim zdaniem warto mieć ze sobą idąc nawet na piesze wycieczki. Sposobów rozłożenia jest naprawdę sporo, przez co przydaje się nader często.
Jako, że na noc większość gratów zostawiam wiszących na rowerach, a rowery oparte o jakieś drzewo, po prostu owijam je plandeką:
Czasami jest taka sytuacja, że przemoczeniu dojeżdżamy do obozu, ale się rozpogadza. Wtedy można z plandeki zrobić daszek, pod którym ciuchy będą miały szansę trochę przeschnąć (zresztą daszek przydaje się też podczas krzątaniny obozowej w czasie opadów)
Kolejnym bardzo ważnym zastosowaniem płachty jest możliwość przykrycia wszystkiego (siebie i rowerów z bagażem) podczas nagłej nawałnicy. Tutaj zdjęcia nie będzie, bo żeby je zrobić musiałbym moknąć ;-)
Na wyprawy rowerowe polecam plandekę 3x4 metry - spokojnie starcza do zrobienia dużego obozu, zwinięcia rowerów a na upartego nawet zrobienia łódki
Na koniec kilka najczęściej używanych konfiguracji rozbicia:
Blog rowerowy
Blog nierowerowy
Miciek
SAC
Miasto: Hawana, Kuba
Na forum od: 08.05.2009
«
16 Lip 2012, 14:34 »
A ile takie cóś waży?
worek_foliowy
Miasto: Kraków
Na forum od: 11.02.2012
«
16 Lip 2012, 14:52 »
70 - 90 g/m2
Janus:
"Generalnie nie ogarniam 3D i notorycznie wpadam na ściany, chodzę w kółko [...]"
m+k
Miasto: Zielona Góra
Na forum od: 06.09.2011
«
16 Lip 2012, 15:53 »
Podobnie jak
hejtyniety
od kilku lat wozimy taką plandekę ze sobą na wyprawy (tylko o wym.2x3m). Świetnie się sprawdza, zarówno jako przykrycie rowerów, jako "koc" (można na mokrej trawie zawsze położyć), po złożeniu jako siedzisko a do samolotu jako opakowanie roweru.. Zdarzyło się nam również wykorzystać plandekę jako wspólne okrycie (mnie i męża) podczas ulewnej nocy, którą spędzaliśmy na ławce. Folia ochroniła nas zarówno przed deszczem jak i przed chłodem. Lekkie, tanie, praktyczne.
Pozdrawiamy
www.wyprawyrowerowe.zgora.pl
gagarin
Miasto: Wrocław
Na forum od: 10.12.2010
«
16 Lip 2012, 16:25 »
Miałem taką plandekę w czasie pierwszej wyprawy do Hiszpanii, bo zapakowałem w nią rower do samolotu (dzięki czemu miałem okazję zwiedzić zaplecze lotniska bo panowie ze Służby Celnej nie mogli zobaczyć co jest pod plandeką. to był głupi pomysł
)
Osobiście nie widzę celu w przykrywaniu roweru, ale jeśli bym widział to też wybrał bym tą plandekę. Lekka, mała po złożeniu, wytrzymała, ma wiele zastosowań.
Jeżdżę aby jeść.
Drukuj
Strony:
<< Poprzednia
1
[
2
]
3
4
Następna >>
Wszystkie