Autor Wątek: Dookoła (pół) Zielonej Wyspy  (Przeczytany 2240 razy)

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
Odp: Dookoła (pół) Zielonej Wyspy
« 27 Kwi 2012, 14:18 »
Herbata z mlekiem to bardzo dobra rzecz. Piłem taką kiedyś dość często - nawet smakuje :)
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Kobieta Marta

• Miasto: Edynburg/Lodz
  • Na forum od: 18.09.2008
    • Historie z rowerem w tle
« 27 Kwi 2012, 17:21 »
O nie herbata z mlekiem jest obrzydliwa!!
The bicycle is just as good company as most husbands and when it gets old and shabby a woman can dispose of it and get a new one without shocking entire community.

Offline Mężczyzna memorek

• Miasto: Szczecin
  • Na forum od: 12.05.2007
« 27 Kwi 2012, 21:20 »
Freud, nie wiem z czego to wynika, ale TAM też mi smakowało. Kiedy jednak próbowałem powtórzyć to w domu to jakoś nie wyszło. Więc jedno z dwóch:
1. byłem tak zmęczony, że wypiłbym cokolwiek,
2. w IRL mą jakąś inną herbatę, a z naszą polską mleko nie działa.

Marek

Offline Kobieta hindiana

• Miasto: Irlandzka wieś, królewskie hrabstwo
  • Na forum od: 04.09.2010
    • 87th Dublin Polish Scout Group, Scouting Ireland
« 27 Kwi 2012, 21:31 »
MArku, niezwykle miło było nam gościć Cię, chociaż rozmowa była zdecydowanie za krótka! Wpadaj z rodzinką, oczywiście :)

Muszę się tu ustosunkować do wschodniej Irlandii. Nie wiem zupełnie, dlaczego tak się odwracacie do niej plecami. Janek ma rację, Wicklow jest pięĸne. Idąc nizej - Wexford jest piękne. Idac na północ od Dublina - Dun Laoghaire boskie. Uważam, że całe wybrzeże Irlandii załsuguje na uwagę, a ta właśnie trasą jechał Marek. Nie mógł, tequillo, wytyczyć początkowej trasy inaczej niż z Dublina, bo tu wylądował a strasznie sobie ograniczył czas. Nie było mowy o leniuchowaniu, sunął jak strzała.
Mądrzy ludzie czasem się wygłupiają, głupi zawsze wymądrzają.
www.plscout.com

Offline Mężczyzna mula53

• Na forum od: 29.01.2009
« 27 Kwi 2012, 22:51 »
Memorek;
fajnie, że zmobilizowałeś się do opisu wyprawy i przede wszystkim zdjęć.
Nieprawda, że kiepski z Ciebie fotograf. Mnie bardzo podobają się Twoje zdjęcia. Dlaczego? Bo nie sa zawodowe/okładkowe tylko normalne. Pokazują Ciebie. To co Ciebie intresuje w kraju, krajobrazie, ludziach, miejscach...
Kiedyś miałem teorię, że wszystkie foty są dobre ( w jakimś sensie ), ponieważ i tak do końca nie kontrolujemy wszystkiego co dzieje się w kadrze, zwłaszcza jak sytuacja jest dynamiczna. Nie wspominając już o paremetrach takich jak czas, głębia itp. Foci i tak maszyna a na ile ją kontrolujemy to już inna sprawa.
A tak w ogóle to śmieszna ta Irlandia. Jakaś swojska taka i nieekskluzywna jak na kraj tak zamożny w końcu.
Dzięki za sympatyczną godzinkę z Twoją Irlandią.
Pozdrawia
Marek M.

Offline Mężczyzna JanHa

• Miasto: Warszawa
  • Na forum od: 07.04.2012
    • Pami Bikeway 2012
« 28 Kwi 2012, 11:13 »
Hej Memorek

Zgrabna relacja :) Z przedmówcami się zgadzam że co do zdjęć to nie masz powodów by przeszkadzać ze skromnością. Dzisiejszy pęd wszystkich by być "profesjonalnym fotografem" to lekkie przegięcie.

Klify Kilkee rzeczywiście super. Zazdroszczę że mogłeś zetknąć się z tą gościnnością, ja muszę poczekać do lipca nim otrzymam swoją porcję a po prawdzie to bardzo się za nią już stęskniłem.

Na koniec pytanie. Czy wasze babcie nie poiły was bawarka? Dzięki mojej herbata z mlekiem nie jest dla mnie niczym niezwykłym, choć na co dzień jej nie pijam ;)
Może to kwestia tego że ona jest kresowiaczką? Ciekawe.

Pozdrower.
Jasiek
"Podróż tysiąca mil zaczyna się od jednego kroku."

http://www.bike-travel.pl/
http://www.facebook.com/PamirBikeway2012

Offline Mężczyzna Freud

• Miasto: Zielona Góra
  • Na forum od: 16.06.2011
« 28 Kwi 2012, 11:34 »
Freud, nie wiem z czego to wynika, ale TAM też mi smakowało. Kiedy jednak próbowałem powtórzyć to w domu to jakoś nie wyszło. Więc jedno z dwóch:
1. byłem tak zmęczony, że wypiłbym cokolwiek,
2. w IRL mą jakąś inną herbatę, a z naszą polską mleko nie działa.

Marek
Używałem dość mocno zaparzonej zwykłej herbaty, 2 łyżeczek cukru i mleka. Mleko vs herbata w proporcjach: 20-30% mleko.
Mi to smakowało :) Tak samo robisz?
"Życie jest jak jazda na rowerze, żeby utrzymać równowagę musisz poruszać się do przodu." - A. Einstein
"Wax, to tylko kwestia czasu kiedy "Podróże z dziećmi" stanie się twoim najważniejszym działem" - Cinek

Offline Mężczyzna Borafu

• Moderator Globalny
  • Miasto: Łódź
  • Na forum od: 02.04.2010
« 28 Kwi 2012, 16:17 »
Nie, no pewnie że da się wypić, z tym że ja bym wypił najpierw herbatę, a potem mleko, ew. odwrotnie  :P

Offline Mężczyzna memorek

• Na forum od: 12.05.2007
« 28 Kwi 2012, 18:55 »
Sądzę, że problem jest właśnie w "mocy" herbaty. Ja normalnie nie pijam siekiery i taką samą próbowałem "chrzcić" mlekiem.

Marek

Offline Mężczyzna olo

• Moderator Globalny
  • Miasto: Bydgoszcz
  • Na forum od: 12.02.2011
« 28 Kwi 2012, 19:12 »
bardzo dobra fotorelacja i wyprawa, wiele rejonów jest mi znanych, więc miło było znów do nich powrócić ;-)
Cytat: Hipek
To, co napisał Olo, brzmi rozsądnie.

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum