Autor Wątek: Pico de Veleta & Portugalia, sierpień  (Przeczytany 672 razy)

Offline pr0zak

• Miasto: Rzeszów
  • Na forum od: 21.06.2011
Pico de Veleta & Portugalia, sierpień
« 3 Maj 2012, 18:26 »
Szukam chętnych na przyłączenie sie do wyjazdu do Portugalii.

Mam na imię Piotr 24 lata doświadczenie jakieś jest, dzięki temu forum udało mi sie wyjechać do Istambułu na miesięczną wyprawę. Więcej http://pr0zak.bikestats.pl/

Trasa będzie dość mocno górzysta, poniżej ważniejsze cele które chciał bym zaliczyć (oczywiście jest to narazie zarys i wszystkich pewnie nie uda sie zdobyć), w grę jeszcze wchodzi postawienie nogi na Czarnym Lądzie lecz opcja z Afryka jest jeszcze do zweryfikowania.

Kráľova hoľa 1946 m n.p.m. ( Słowacja )
Hochtor 2.504 m n.p.m. (Austria)
PASSO DEL SAN GOTTARDO - Via Val Tremola  2091 m n.p.m. ( Szwajcaria )
Umbrail Pass 2501 m n.p.m ( Szwajcaria)
Zapora Punt dal Gal ( Szwajcaria Włochy)
Passo Pordoi 2,239 m n.p.m. ( Włochy)
Passo dello Stelvio 2757 m n.p.m ( Włochy)
Col de la Bonette 2715 m n.p.m. ( Francja Włochy)
Wielki Kanion Verdon (Francja )
Mont Ventoux  1912 m n.p.m (Francja )
Port d`Envalira  2 409 m n.p.m ( Andora)
Pico Veleta 3,394 m n.p.m ( Hiszpania)

Start tak jak pisałem pierwszy lub drugi tydzień sierpnia czas trwania około 2 miesięcy, Ja startuje z Rzeszowa.
Średni dystans panuje na poziomie 110km ( tak jak na ostatniej wyprawie czyli bywa ze i 180 a innym razem 50). Natomiast dystans całkowity około 5000km

Spanie głownie na dziko lub u gospodarza od czasu do czasu camping na ogarniecie siebie, roweru oraz podładowanie sprzętu. Gotowaniem zajmuje sie sam lecz czasami tez trzeba zjeść cos konkretnego. Co do budżetu ciężko mi określić około 3000 będę miał, lecz patrząc po ostatniej wyprawie 2500 powinno  wystarczyć.

Priorytetem jest podziwianie widoków oraz poznawanie kultury i robienie zdjęć, nie lubię sie pchać do miast. W deszczu jeżeli jest ciepło mogę jechać a tak to unikam. Drogi pewnie w 95% będą asfaltowe.

Dopiero w lipcu będę miał czas na konkretne przygotowania i określenie najbardziej optymalnej trasy oraz ciekawych miejsc które warto odwiedzić,  ale jak wiadomo nie ma co planować wszystkiego bo rożnie to bywa. Co do powrotu najprawdopodobniej będę szukał autokaru do PL.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt pio99@wp.pl

Offline Mężczyzna luket

• Miasto: Dąbrowa Górnicza
  • Na forum od: 05.06.2006
    • http://www.velozone.net
Piękna trasa podobną przejechałem kilka lat temu. Ja niestety nie mam już tyle wolnego, inaczej chętnie bym się wybrał :)

BTW  - nie lepszy powrót samolotem? Przewóz roweru w wizzair kosztuje 135 zł, a nie męczysz się 36 h w autobusie...

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum