Autor Wątek: Cześć!  (Przeczytany 444 razy)

Offline Mężczyzna Stanley

• Miasto: Kielce
  • Na forum od: 05.05.2012
Cześć!
« 5 Maj 2012, 01:07 »
Nieoczekiwanie trafiło mi się dobrych kila tygodni wolnego czasu w okresie wakacji, a biorąc pod uwagę, że od dawna moimi pasjami są sport i podróże, idealnym sposobem na ciekawe wykorzystanie tego czasu wydaje się wzięcie udziału w poważnej wyprawie rowerowej.

Ale do rzeczy: chętnie wezmę udział w trwającej do miesiąca czasu wyprawie rowerowej po Polsce lub Europie, tak żeby zaczynała się ona nie wcześniej niż 10 czerwca i kończyła najpóźniej pod koniec lipca.

Po takiej wyprawie oczekuje przygody, zobaczenia pięknych miejsc, zabawy, poznania fajnych ludzi oraz solidnego treningu.
Mam nadzieję, że na tym forum uda mi się znaleźć ludzi z którymi będę mógł zrealizować te plany  :)
Wszystkich zainteresowanych wspólną podróżą proszę o kontakt: stanleyck@poczta.fm
Stachu

Offline Kobieta Sylwina

• Miasto: Warszawa/Praga Południe
  • Na forum od: 04.05.2012
Odp: Cześć!
« 5 Maj 2012, 11:25 »
Witam :)
miastowa rowerzystka&podróżniczka"tradycyjna"

Offline Mężczyzna Waxmund

• Moderator Globalny
  • Ironman
  • Miasto: Baszowice k/Kielc
  • Na forum od: 07.06.2007
    • www.waxmund.pl
« 8 Maj 2012, 15:32 »
Cześć!
Stanley, przydałoby się więcej szczegółów ;)

http://www.podrozerowerowe.info/index.php?topic=1390.0
Czasami na drodze spotykam prawdziwych rowerowych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę... aż ciężko ich czasem wyprzedzić...

www.waxmund.pl

Offline Mężczyzna Stanley

• Miasto: Kielce
  • Na forum od: 05.05.2012
« 14 Maj 2012, 23:23 »
Szczegóły wedle życzenia:
- Stachu, 24 lata, mieszkam w Kielcach, rower służy mi jako codzienny środek transportu, regularnie jeżdżę na wycieczki rowerowe po 50-70 km (zajmują mi one za zwyczaj nie więcej niż 5 godzin), większe doświadczenie mam w wyprawach samochodowych, interesuje się min. Sportem i Geografią.

- priorytetem jest samo wzięcie udziału w wyprawie rowerowej i trasa nie ma dla mnie wielkiego znaczenia, ale jakbym miał wybierać to takie trasy najbardziej by mnie interesowały:
1. w przybliżeniu dookoła Karpat (Polska południowo-wschodnia - Ukraina Zachodnia - Rumunia - fajnie by było zahaczyć o Morze Czarne),
2. dookoła Polski (z naciskiem na przejazd wzdłuż całego pasa polskich Karpat-Roztocze-Mazury-Morze)

- Start jak najbliżej Kielc, mógłbym zaakceptować dojazd na odległość do 100 - 200 km,

- 120 km na pewno nie będzie stanowić problemu, w tym temacie jestem elastyczny, odcinki "dojazdowe" najchętniej bym jechał do oporu, a tam gdzie jest coś ciekawego nie śpieszył się z odjazdem

- interesują mnie wyprawy od kilkudniowych do 3-4 tygodniowych, więc całkowita odległość adekwatna do czasu trwania wyprawy

- noclegi na dziko, ewentualnie kempingi, w uzasadnionych sytuacjach schroniska kwatery itd.

- w miarę możliwości jeden ciepły posiłek dziennie w niedrogich restauracjach, zajazdach, pozostałe we własnym zakresie

- budżet: 4000 zł założeniem wykorzystania o wiele mniejszej (jak najmniejszej) kwoty, jednak bez żałowania na zwiedzanie ciekawych miejsc oraz próbowania miejscowej kuchni,

- deszcz dla mnie nie problem

- drogi te które zapewniają najlepsze widoki i są przy nich ciekawe obiekty, preferowane asfaltowe, drogi główne nie stanowią problemu,

- wszystkiego po trochę: pochłanianie przestrzenie i widoków i przy okazji szybkie zwiedzanie najciekawszych miast i obiektów po drodze,

Ogólnie na takiej wyprawie wolałbym nie trzymać się ściśle szczegółowego planu tylko na bieżąco reagować na sytuacje i upodobania, realizować tylko ogólne założenia wyprawy.

Tagi:

Organizujemy

Partnerzy

Patronat

Objęliśmy patronat medialny nad wyprawami:

CDN ....
Mobilna wersja forum